Motivatie-boost!

1.0

Motivatie komt vanuit passie en enthousiasme, het is een verlangen of een streven om je doel te bereiken. Motivatie geeft ons kracht, energie en doorzettingsvermogen.

Je hebt een bepaald doel, bijvoorbeeld; je wilt promotie maken, de marathon gaan lopen, leren koken, verhuizen staat hoog op je wishlist of je wilt succesvoller worden in daten.

Maar wat als je het even niet meer ziet zitten. Het hardlopen gaat niet meer zo goed dus die marathon lijkt ineens net zo onhaalbaar als een beklimming van de Himalaya. Of, op datinggebied, heft de zoveelste leuke man/vrouw de match op Tinder op. Hoe krijgt je die motivatie nou terug om alsnog je doel te bereiken?

  1. Stel duidelijke doelen en neem verantwoordelijkheid.

Bepaal vooraf wat je wilt bereiken en hoe je dat doel gaat bereiken. Misschien helpt het om deeldoelen te bepalen.

Om terug te komen op die marathon; misschien is je 1e doel 1 kilometer hardlopen, of bijvoorbeeld 5 kilometer hardlopen (haalbare doelen).

En op datinggebied; in plaats van de man/vrouw van je dromen te ontmoeten (een onduidelijk doel), stel jezelf als doel om een gezellig middag met een date te hebben (haalbaar doel).

Zonder heldere, haalbare doelen is het erg moeilijk om gemotiveerd te blijven. Nog een paar voorbeelden van heldere, haalbare doelen: binnen zes maanden acht kilo afvallen, binnen een maand twee nieuwe vriendschappen sluiten of deze maand minstens één date plannen.

Verantwoordelijkheid nemen. Neem zelf de verantwoordelijkheid over het behalen van je doelen. Niemand anders is verantwoordelijk voor het feit dat je deze week niet hebt hardgelopen of dat je geen initiatief hebt genomen om een afspraak te plannen. Jij bent namelijk zelf verantwoordelijk voor je eigen resultaat.

Soms is het goed om bepaalde doelen met vrienden te delen. En vraag je vrienden of ze regelmatig willen vragen hoe het gaat met het behalen van je doel. Dit zorgt voor de spreekwoordelijke stok achter de deur.

tumblr_o6z0g987N11uj41roo1_540

  1. Blijf positief en leef in het nu.

Met positieve gedachten bereik je meer dan met negatieve gedachten. Een glas-half-vol-type verliest minder snel zijn/haar motivatie en blijft gemakkelijker op het pad richting het te behalen doel.

Maar zo nu en dan kun je blijven steken in negatieve gedachten wat soms tot negatieve resultaten kan leiden. Want dat wat je denkt heeft namelijk sterk de neiging om daadwerkelijk te gebeuren. Het is dus van belang om positief te blijven denken. Hoe moeilijk het doel soms ook lijkt te zijn, probeer jezelf ervan te overtuigen dat het doel haalbaar is. Je vergroot hiermee de kans om het doel daadwerkelijk te behalen. Gedachten die betrekking hebben of het verleden of de toekomst kosten alleen maar energie. Je kan deze energie beter gebruiken om nú te werken aan je doel.

  1. Omring jezelf met positieve, gemotiveerde mensen.

Positieve mensen kunnen je soms net dat beetje extra energie geven wat je nodig hebt om door te zetten. Motivatie lijkt namelijk besmettelijk te zijn, maar wel op een leuke manier. Als je je omringd met vrolijke, energieke, gemotiveerde mensen, wil je graag net zoals zij worden. Dus ga in de sportschool in de buurt van die gemotiveerde sporters sporten. Of praat met succesvolle daters. En ga lunchen met die inspirerende collega’s.

Probeer dus een omgeving voor jezelf te creëren waarin het niet behalen van je doel geen optie is.

tumblr_oqrifbpyCm1vnbguno1_540

Extra tip:

Schrijf je doel op een gekleurde post-it en plak dit bijvoorbeeld op de koelkast. Of schrijf je doel op een whiteboard in je werk/studeerkamer. Op deze manier houd je focus op je te behalen doel.

Praat mee & volg.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡  Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (Fitness, Creative, 40+)

Bron afbeeldingen: Google, © Irma Verschuur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s