Zeg vaker ‘JA’!

zeg vaker ja.01

Sommige mensen zeggen zo ongeveer tegen alles ja. En sommige verzinnen constant redenen om geen ja te zeggen. De laatste groep zegt vaak nee tegen nieuwe of spannende dingen. Maar waarom zeg je vaak nee? Is het omdat je iets te spannend vindt? Of omdat je het nog nooit gedaan hebt? Of denk je dat het je te veel moeite of energie gaat kosten?

Toch levert vaker ja zeggen je een heleboel leuks op. Ja zeggen klinkt in de basis al veel positiever dan nee zeggen. En als je vaker ja zegt, kom je in nieuwe, onverwachte situaties terecht. Je leert nieuwe mensen kennen. Je doet nieuwe ervaringen op. Je wereld wordt groter. En je leert ook iets over jezelf; misschien ontdek je dat deelnemen aan een stilte-wandeling je leven verrijkt of dat het niet eng is als je je aansluit bij een muziekband. Soms betekent ja zeggen, kiezen voor jezelf. Want wanneer heb je jezelf voor het laatst laten verwennen, denk aan een massage, een sauna-dag of een weekendje weg zonder man en kinderen (of juist mét het gezin)?

Hieronder vier goede redenen waarom je vaker ja mag zeggen.

  1. Nieuwe mensen leren kennen.

Een etentje, een borrel, een zakenbijeenkomst, een sportevent en ga zo maar door. We worden vaak genoeg uitgenodigd voor een social event. En in plaats van nee te zeggen, ga je de komende maanden ja zeggen. Want… je gaat nieuwe mensen leren kennen. Ga samen met een vriendin of vriend of ga eens alleen naar een event. Je ontmoet altijd wel iemand met wie het klikt. En dan heb je zomaar een leuke avond met je nieuwe vriend(in). En valt het event tegen, staat niks je in de weg om naar huis te gaan. Je bent immers niet verplicht om te blijven. Maar je hebt dan het wel geprobeerd. En hoe meer mensen je kent, hoe meer leuke uitnodigingen je gaat ontvangen. Ja zeggen wordt zo wel heel makkelijk.

zeg vaker ja.2.jpg

  1. Ja zeggen tegen jezelf.

Misschien is ja zeggen tegen jezelf wel het belangrijkste in het leven. Koop gezond voedsel waardoor je goed voor jezelf zorgt. Maar zeg ook ja tegen een bezoek aan de schoonheidsspecialiste of de kapper. Je weet hoe goed je je voelt als je terugkomt van een verwenuurtje of een verwendag. Zeg ook ja tegen shoppen, want daar worden we echt blij van. Misschien moet je er even voor sparen, maar dat is niet erg. Je hoeft ook niet elke week te shoppen. Je bent het waard om ja tegen te zeggen.

  1. Zeg eens ja tegen iets nieuws.

Ga leren skiën, ga op taalles, leer pottenbakken, ga op een Aziatische kookcursus, ga op een vrije dag het land door treinen. Echt, alles kan, zolang je maar ja zegt. Iedereen heeft dromen en waarom zou je daar geen ja tegen zeggen. Ok, ik begrijp dat een rondreis van zes maanden misschien moeilijk in te plannen is. Maar je kan je bijvoorbeeld wel al gaan verdiepen in de route die je in 2018 wilt gaan afleggen. Begin met kleine stapjes maar zeg JA tegen iets nieuws. Ga ervoor!

  1. Ja, loopbaan!

Of het nu jouw ambitie is om een internationaal bedrijf te leiden of dat je je verder wilt verdiepen in je huidige functie; zeg ja. Zeg ja tegen doorgroeimogelijkheden, extra cursussen of een carrièreswitch. Ben je niet happy met je baan, verander dan iets. Makkelijker gezegd dan gedaan? Er verandert zeker niks als je geen actie onderneemt. Weet wat je waarde is binnen een organisatie én voor jezelf en kies je eigen pad. Praat met je manager, misschien zijn er kansen voor je. En anders kun je je altijd gaan oriënteren bij een ander bedrijf. De economie zit weer in de lift dus er zijn weer meer mogelijkheden. Zeg ja tegen jouw carrière en kies voor jezelf.

zeg vaker ja.3.jpg

Nee wordt ja.

Begrijpelijk dat het voor iemand die vaak nee zegt moeilijk is om vaker ja te zeggen. Maar probeer het gewoon een keer. Er zal je heus niks ergs overkomen. Sterker nog, ik denk dat er een wereld voor je open gaat. Je zal verrast worden door waar het leven je breng als je vaker ja zegt. Je zal in leuke en verrassende situaties terecht komen. Je wereld wordt een stukje groter. En niet geschoten is altijd mis! Dus, ga er gewoon voor. Ga beleven, ga genieten!

Praat mee & volg.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡  Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl

Bron afbeeldingen: Google, © Irma Verschuur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s