Een inspirerende zaterdagochtend bij Susan Smit.

susan smit.0

Op een heerlijke donderdagmiddag in juli besloot ik mijn laptop vroeg te sluiten en te genieten van de warme zonnestralen. Nog even een rondje langs mijn Instagramaccount en mailbox. 4 nieuwe berichten: een bevestigingsmail voor een interview, twee berichten via het contactformulier van mijn website en een mailtje met als afzender ‘Redactie Wendy’. Snel opende ik de laatste mail en yes, mijn armen gingen de lucht in en een gigantische lach verscheen op mijn gezicht.

GEFELICITEERD! Jij bent een van de zes winnaars voor de workshop erotische verhalen schrijven met Susan Smit. 

Susan Smit nodigt je uit om op zaterdag 9 september van 10.00 tot 13.00uur aan haar keukentafel in Amsterdam aan te schuiven. 

Voor taart, koffie en thee wordt natuurlijk gezorgd. 

Wendy Magazine

Een paar weken eerder had ik de Wendy gekocht, fijn leesvoer voor een zomerse dag. Ik had, al zittend in de zon, het magazine doorgebladerd. Ik heb de gekke gewoonte om een magazine van achter naar voren te lezen dus ik werd al snel verrast door een, voor mij op het lijf geschreven, winactie: 6x workshop erotische verhalen schrijven met Susan Smit.

Vele van jullie weten waarschijnlijk niet dat ik naast het schrijven van inspirerende blogs ook erotische verhalen schrijf (onder pseudoniem weliswaar). Logisch dus dat ik direct enthousiast werd bij het lezen van de geweldige winactie.

Maar de zonnige dag ging voorbij en zo ook de dagen en weken die daarop volgde zonder dat ik nog aan de winactie dacht. Tot ik op een avond aan het binge-watchen was en Susan ineens, zonder aanwijsbare reden, door mijn hoofd schoot. Ik pakte het magazine uit de kast en zag dat ik nog maar twee dagen de tijd had om te reageren. Diezelfde avond schreef ik een van de winnende mails.

Op een grijze zaterdagochtend stapte ik in de trein richting Amsterdam. Wat een feestje!, de regen kon me niet eens deren. Gewapend met een boek mét favoriete scene (de huiswerkopdracht), mijn eigen boek en een aantekenschrift liep ik van het Centraal Station richting de Jordaan en 20 minuten later belde ik bij Susan aan. De andere deelnemers zaten al aan de keukentafel en na een voorstelrondje startte Susan met de workshop. Wat is deze vrouw inspirerend. En met 17 boeken op haar naam toch ook wel een beetje intimiderend.

Na een reeks tips en tricks kregen we de opdracht een korte erotische scene te schrijven.

susan.1

En waar de andere dames enthousiast begonnen te pennen, sloeg bij mij langzaam de paniek toe. Schrijven op commando? Dat is niet iets waar ik goed in ben. Volkomen inspiratieloos voelde ik de tranen prikken. Ik kon toch niet falen in iets waar ik normaal gesproken energie van krijg.

Ik nam een korte break en na een minuut of 15 besloot ik van de opdracht af te wijken. In plaats van een erotische scene te schrijven beschreef ik de paniek en frustratie van mijn faalmoment. Mijn kwetsbaarheid vulde de lege bladzijde op.

Gefrustreerd probeer ik me te concentreren. Ik voel de tranen opwellen en het kost me moeite me groot te houden. Waarom faal ik nu, waar is mijn inspiratie, spookt er door mijn hoofd. Waarom kan ik niet gewoon doen wat ze van me vraagt. Ik hoef alleen maar een erotische scene op papier te zetten. Hoe moeilijk kan dat zijn? Erotiek, iets met een man en een vrouw, of iets met twee vrouwen, een spannende locatie, opwindende handelingen…

Teleurstelling en frustratie zorgen voor een onoverbrugbaar grote ruimte tussen schrijven en een writersblock. Het geluid van pennen op papier en spelende kinderen buiten werkt buitengewoon contraproductief.

Thuis gaat schrijven me een stuk gemakkelijker af. Mits alles klopt en met ‘alles’ bedoel ik een reeks aan rituelen en gebruiken. De keuken is opgeruimd, de vaatwasser is leeg, de was is aan kant. Mijn schrijftafel is op de juiste wijze gedecoreerd; mijn agenda ligt rechts van me met twee pennen en een rode stift ernaast, daarvoor staat een kop thee of een glas tonic, de drie stapels werk en tijdschriften liggen links op de tafel naast elkaar en zijn ongeveer van dezelfde hoogte. En dan gaan de oortjes in en luister ik steevast naar dezelfde track. En dan begint de inspiratie te vloeien.

De feedback op mijn scene was verrassend positief. Zo zie je maar: kwetsbaarheid en dicht bij jezelf blijven loont.

De workshop was inspirerend, eye-opening en bovenal motiverend.

Speciale dank aan Wendy en Susan!

Praat mee & volg.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡  Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (Fitness, Creative, 40+)

Bron afbeeldingen: Google, © Irma Verschuur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s