Op een gezonde manier van je vakantie kilo’s af komen

vakkilo.0.0

Gastblogger: Annemiek

Heb je er een paar kilo bij na je vakantie? En wil je daarvan af, maar wel op een gezonde manier? Deze tips helpen je erbij:

Limiteer je pasta

Maak je pasta, meet dan niet meer dan twee kopjes pasta af. Dat scheelt een heleboel calorieën. Of beter nog, vervang je spaghetti door groentenoodles. Bijvoorbeeld van courgette of pompoen. Dan bespaar je nog eens 200 calorieën. En weet dat de saus ook een verschil maakt. Maak de saus op basis van tomaten en andere groenten en vermijd romige varianten.

Stoel fitness

Een eenvoudige en effectieve oefening die je gewoon thuis kunt doen is, is een jumping jack met een stoel. Om te beginnen plaats je een stoel achter je alsof je erop gaat zitten. Plaats dan je handen achter je op de stoel en zak door je knieën. Doe een jumping jack door met je voeten naar voren te springen en daarbij je benen te spreiden. En bij de volgende sprong breng je je benen weer bij elkaar en ga je op de stoel zitten. Ga weer voor de stoel staan en herhaal 25 keer. Doe het elke dag, en je verbrandt 500 calorieën in de loop van de week.

vakkilo.1

Kook thuis

Zelfs de gezondste restaurantmaaltijden kunnen caloriebommen zijn. Denk aan groentegerechten, die vaak worden gemaakt in boter. Toch is dat niet de enige reden om thuis te koken. Met een uur koken in je eigen keuken verbrand je namelijk al 180 calorieën.

Ga dansen

Ga je komend weekend uit? Ga dan de dansvloer op in plaats van bij de bar te hangen. Met twee uur dansen kun je maar liefst 650 calorieën verbranden.

Kies de perfecte pizza

Trek in pizza? Maak dan zelf een pizza met een bodem van groente of quinoa in plaats van bloem. Dan vermijd je snelle koolhydraten die de vetopslag stimuleren. Kies als toppings voor groenten en vette vis in plaats van bewerkte vleeswaren als peperoni of salami. Sla ook de kaas over, of kies voor geitenkaas. Met deze eenvoudige swap bespaar je meer dan 500 calorieën.

Neem de trap

Hardlopen is ideaal als je snel wilt afvallen. Ben je geen fan van hardlopen? Verbrand dan hetzelfde aantal calorieën als bij hardlopen, maar dan in de helft van de tijd. Dit doe je door je trap op en neer te rennen. Hiermee verlies je maar liefst 270 calorieën in 15 minuten.

vakkilo.2.png

Ik hoop dat dit artikel je helpt om op een gezonde manier je vakantiekilo’s kwijt te raken. Heb je nog meer tips hiervoor? Deel ze dan hieronder in de reacties!

Praat mee & volg.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡ Volg Gastblogger Annemiek via Nutribites.nl

Dit is een advertorial. Bron afbeeldingen: Google

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s