Love yourself!

love yourself.0.0

Ik kwam laatst een post op Instagram tegen. Sierlijke letters tekenden prachtig af tegen een lichtroze achtergrond: ‘Don’t forget to love yourself.’ Ik begon na te denken over wat Loving yourself voor mij betekent. Met alle gemak kan ik tien punten beschrijven die van toepassing zijn op Loving yourself maar ik hoop jullie met onderstaande drie punten te kunnen inspireren en motiveren.

 Een goede basis.

Loving myself begint met een gezond lichaam. En ik bedoel dan een gezond lichaam binnen de beperkingen die ieder mens individueel heeft. Niet ieder lichaam kan het niveau bereiken dat het hoofd graag zou willen. Soms ben je metaal sterk en werkt je lichaam, om wat voor reden dan ook, niet mee. Soms ben je lichamelijk sterk maar kun je de kracht niet opbrengen om in beweging te komen. Loving yourself betekent je best doen. Meer kun je niet van jezelf verwachten.

Ik heb het geluk dat mijn lichaam weinig gebreken vertoont én ik ben in het bezit van een goede interne motivatie. Dus de basis, gezond eten en bewegen is voor mij een niet al te groot probleem. 90% van de tijd is voedsel voor mij een brandstof. Wel vind ik dat gezond eten lekker mag zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel kookboeken die zich richten op gezond én lekker eten. En bewegen, ja, dat hoort er gewoon bij. Een lichaam is gemaakt om te bewegen. Doe wat je leuk vindt zodat je ervan kan genieten. Dat doe ik ook.

love yourself.1

  1. Ontspanning & jezelf soms op nr.1 zetten.

Iedereen heeft het druk, de agenda zit al voor de komende maanden vol, werk, kinderen, studie, familie, vrienden, verbouwing, enz. Maar wanneer plan je me-time in? Wanneer neem je de tijd om te ontspannen zodat jouw lichaam en geest tot rust kan komen? Ik heb het over een moment waarbij de wereld alleen om jou draait. Want wanneer maak je de keuze om voor jezelf te kiezen?

Hoe ontspan je? Er zijn zoveel mogelijkheden om te ontspannen: vijf tot tien minuten meditatie in de slaapkamer, een lange wandeling, een serie op Netflix kijken met de gordijnen dicht, een boek lezen of een dag op stap met een goede vriend(in). Als ik echt wil ontspannen kies ik voor een saunabezoek, het liefst gecombineerd met een ontspanningsmassage. Dat is voor mij ultiem genieten. Dit betekent tijd vrij maken, plannen en gewoon mezelf op nr.1 zetten. Ik verdien het en jij ook!

love yourself.2

  1. Herinneringen maken.

Tijd doorbrengen met je dierbaren (familie of vrienden). En dan heb ik het niet over verplichte verjaardagen of de feestdagen waar je niet onderuit komt. Nee, ik heb het over de tijd die je geheel vrijwillig en met alle liefde met je dierbaren doorbrengt. Samen zijn, samen activiteiten ontplooien, diepgaande gesprekken voeren, een ontroerende film kijken, op reis gaan oftewel samen herinneringen maken. Want hoe vaak zeg je niet tegen je dierbaren ‘weet je nog… jaren geleden, wat hadden we toen genoten’. En hoe vaak zit je op de bank of in de auto en denk je terug aan al die mooie herinneringen die je hebt gemaakt. Dat is waardevol, dat is ook Loving yourself!

 love yourself.3

Eindeloze lijst.

Loving yourself kan op zoveel manieren worden vormgegeven en de lijst is echt eindeloos.

Praat mee & volg.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡  Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (Fitness, Creative, 40+)

Bron afbeeldingen: Google, © Irma Verschuur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s