Inspiratie en focus.

Gastblogger Wendy.

Zelf ben ik dagelijks opzoek naar inspiratie, dit maakt deel uit van wie ik ben. Ik kan echt overal inspiratie uit halen. Muziek, een artikel uit de krant, een wandeling in het bos. Een moment van stilte waarin ik afdwaal in mijn gedachten en denk aan een mooi of minder mooi moment in mijn leven en me bedenk hoe ik het nu anders of beter zou inrichten. Net zoals iedereen ben ik niet onfeilbaar. Zo mooi en waar blijft de bijbelspreuk ‘Wie zonder zonde is, werpen de eerste steen’. Maar ik wil loskomen van schuld en schaamte in mijn leven. Dus de mindset naar positief denken staat nu in volle modus aan.

focus.1

Wie inspireert jou? Dit hoeft niet direct moeder Teresa of Nelson Mandela te zijn. Alhoewel ik groot respect heb voor beide (ik heb een gedeelte van het gedicht wat Mandela op de been hielp in zijn gevangenschap op mijn zij laten tatoeëren) zoek ik het in mijn dagelijks leven toch liever dichter bij huis. Dagelijks lees ik de krant en kan dan vol bewondering een artikel lezen over een sportvrouw die grote prestaties levert op basis van wilskracht en gewoon keihard trainen en werken. Waarom? Misschien omdat ik dit onbewust ook wel zou willen bereiken maar ik de zelfkennis heb dat dit hem niet gaat worden. Ik bezit niet de benodigde discipline. En nee hiermee maak ik mezelf niet klein maar ik heb na jaren therapie een aardige portie zelfkennis opgedaan.

Dus nogmaals wie inspireert jou? En nog mooier, ben jij iemand die andere inspireert? Want ik heb de afgelopen periode door mijn openheid inzake persoonlijke zaken heel veel reacties van bekende en voor mijn onbekende personen ontvangen met als tekst ‘Jij inspireert me of je hebt me geraakt door je openheid, zo wil ik ook zijn.’ Geloof mij, dit laat ook mij even zweven en geeft me een goed gevoel. Onbewust en toch wel bang en onzeker heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben open geweest over mijn ziekte. De reacties waren overweldigend. Ondertussen wil ik mensen inspireren door ze mee te geven dat het leven maakbaar is. Ja, het leven is af en toe klote, oneerlijk en hard. Maar daarnaast ben ik in het diepte van mijn ellende nooit een woord vergeten. Dit woord is FOCUS. Heb je een focus in het leven, hou deze vast en neem deze dagelijks door in een ochtendmeditatie. Klinkt zweverig, welnee! Het is noodzaak om een doel te hebben voor de dag, dat uur, dat moment. Daar mag je best bij stilstaan. Ik doe het bij mijn eerste kop koffie die ik zet en me dan beloon met nog even in bed het journaal te kijken! Weliswaar is het dan pas 07.00 maar dan weet ik dat ik de tijd even kan nemen.

focus.2

Heb je nog geen focus in je leven kunnen ervaren. Niet erg. Creëer er een voor jezelf. Want het mooie kan zijn dat jouw focus je eigen inspiratie wordt of die van een andere… Hoe mooi is dat.

Want ik verwonder (verbazen doe ik niet meer) me nog weleens over het harde en cynische egoïsme van mensen om me heen. Over uitgesproken woorden die mij of mensen van wie ik houd kunnen maken of breken. Maar als ik me daar vroeger van in onbalans kwam moet je niet van goeden huize komen om mij uit balans te brengen. Mensen met een mooie en sterke persoonlijkheid zijn mensen die juist willen dat je in jezelf gelooft en dat jij ook een mooi mens bent met een sterke persoonlijkheid.

Terug naar inspiratie. Dit word je niet in de schoot geworpen. Je moet ernaar op zoek. Mijn advies; hou het klein. Een praktisch voorbeeld over hoe je jezelf kunt inspireren en door dit proces ook andere. Stel je bent ontevreden met je gewicht, die 5 kilo moet eraf. Stop dan eens met excuses maken voor jezelf. Inspireer jezelf tot het behalen van dit doel. Hou het klein, ga niet roepen dat je op dieet bent. Post het niet op Facebook maar begin gewoon. Niet op maandag maar juist op vrijdag. Je hoeft niet direct aan de shakes of naar de sportschool maar begin met de helft te eten van wat je normaal eet en ga elke dag een halfuurtje wandelen. Mind my words… binnen 2 maanden is die 5 kilo eraf en voel je je fitter en zie je er beter uit… niet alleen door je gewichtsverlies maar omdat je je doel hebt bereikt… je focus. Dan gaan mensen vragen wat er (positief) met je aan de hand is. En jouw verhaal kan voor 1 iemand nou juist dat zetje zijn om haar 20 kilo overgewicht aan te pakken. Dit is slecht een klein en praktisch voorbeeld. Maar jouw gedrag en non verbale communicatie doet meer dan 1000 loze kreten.

Wees je eigen inspiratie. Just do it girl. Ik geloof in je!

Be kind, it is not hard

#Praat mee & volg.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡ Volg Gastblogger Wendy op Instagram: teunissenwendy

Bron afbeeldingen: Google

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s