Positief in het leven staan, de succesformule. Deel 2/3.

positief.1 extra.2.png

We gaan snel verder met punt 5 t/m 8 van de succesformule om positief in het leven te staan. Miss Positief houdt zich dagelijks met meer bezig dan alleen #bestrong, #befit, #smile en #bekind. Nu krijgen de volgende vier kernwoorden #goodfiends, #celebrate, #becreative en #passion de aandacht. Alle acht kernwoorden zijn even belangrijk, alleen op verschillende momenten in het leven. De een is van toepassing op een maandagochtend, de andere op een donderdagavond. En sommige zijn eigenlijk altijd van toepassing en zijn een rode draad in het leven van Miss Positief.

  1. Kies voor positieve mensen om je heen.

Miss positief trekt positief ingestelde mensen aan. Je ziet het overal gebeuren; groepen mensen die ongeveer hetzelfde zijn, een soort zelfde basisinstelling hebben. Zo gebeurt het zeker ook met positief ingestelde mensen. Zij werken als een magneet voor andere positievelingen. Want niks is zo fijn om je te omringen met mensen die geluk uitstralen. We zijn nu eenmaal niet gemaakt om alleen door het leven te gaan. Het leven is een stuk leuker en makkelijker als jouw vrienden dezelfde instelling hebben; dubbel de positiviteit! En zeker, wij vrouwen, hebben behoefte aan een goede supportgroep om ons heen. En niet alleen om mee te sporten of voor de gezelligheid maar ook om levenszaken mee te bespreken of als klankbord te dienen voor de opvoeding van onze kinderen, relatie-uitdagingen of werk-issues. Samen zijn we nog sterker, beter en gelukkiger. #goodfiends

  1. Vier jouw overwinningen.

Ook heeft Miss positief oog voor haar eigen overwinningen, ze is er trots op en deelt deze. Positief ingestelde mensen zien hun eigen overwinningen, ze werken er immers hard voor. Het is erg motiverend als je een doel hebt behaald, groot of klein. En natuurlijk mag je trots op jezelf zijn. Een overwinning erkennen, leidt tot meer optimisme. En op deze manier groeit jouw positieve kijk op het leven. Tegenwoordig worden veel overwinningen gedeeld op Instagram of andere social media; vooral doen! Een opvallend verschil tussen Miss positief en Miss negatief: Miss positief juicht als anderen een overwinning behalen! Miss negatief kijkt vaak wat zuur of probeert je omlaag te halen. Wees trots op jouw overwinningen! #celebrate

  1. Creativiteit.

Miss Positief is vaak erg creatief. Zij beschikt altijd over een back-up plan en een reserve back-up plan. Want het leven zit nu eenmaal vol verrassingen, sommige leuk en sommige minder leuk. Maar door snel in te kunnen spelen op veranderende situaties, raakt Miss positief niet zo snel gefrustreerd (frustratie kan namelijk leiden tot negativiteit). En natuurlijk wordt er weleens gevloekt of met de voeten gestampt; emoties horen er nu eenmaal bij. Maar omdat zij vaak ontspannen door het leven gaan, passen zij zich sneller aan. Want creatieve ideeën ontwikkelen zich het beste in een ontspannen geest. Voor elke veranderende situatie is een passende oplossing te bedenken. #becreative

  1. Volg je passie.

Je passie volgen, maakt je blij. En of je nu van je hobby je werk maakt of dat je je vol enthousiasme stort op een avondbezigheid, iedereen kan zijn passie volgen. Zet je passie om in concreet te behalen doelen. Miss positief stelt zichzelf doelen, maakt een plan, geniet van de reis naar het einddoel en viert haar succes (punt 6.) Zij geniet van alle stappen tussen het idee tot het behalen van het einddoel. En natuurlijk zal ook zij tegenslag te verwerken krijgen, maar zoals bij punt 1 beschreven staat, laat zij zich niet uit het veld slaan. Tip: kies een (passie) doel dat haalbaar en realistisch is maar probeer jezelf wel uit te dagen. Het is niet erg als je er hard voor moet werken, al moet het uit je tenen komen. #passion

Met bovenstaande tips, adviezen en ideeën kun jij ook een Miss Positief worden óf je wordt er zelfs nog beter in.

Positiviteit: #bestrong, #befit, #smile, #bekind, #goodfiends, #celebrate, #becreative en #passion !

Praat mee & volg.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡  Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (Fitness, Creative, 40+)

Bron afbeeldingen: Google, © Irma Verschuur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s