Positief in het leven staan, de succesformule. Deel 1/3.

positief.1 extra.1 

Positief ingestelde mensen stralen een optimistische vibe uit, ze hebben een vrolijke blik op het leven en geven andere een goed gevoel. Deze Miss Positief heeft echter geen magische krachten. Uit onderzoek blijkt dat positief ingestelde mensen gedrag vertonen dat bijdraagt aan hun positieve kijk op het leven. Zij leven met beide benen op grond, ze hebben duidelijk doelen, werken hard én gaan (bijna) altijd met een glimlach door het leven.

En wat doet Miss Positief om haar good vibes te versterken? Welk gedrag vertoond zij dagelijks om gelukkig en sterk te blijven? Belangrijke kernwoorden oftewel succesfactoren voor haar zijn: #bestrong, #befit, #smile, #bekind, #goodfiends, #celebrate, #becreative #passion (de laatste vier succesfactoren beschrijf ik in deel 2).

Lees snel verder want we willen toch allemaal positiever en vrolijker in het leven staan én gefocust, vastberaden en vol trots onze doelen behalen.

  1. Een realistische kijk op het leven.

We streven allemaal naar geluk maar het leven is niet alleen glitz & glam, soms ontbreekt de kers op de slagroom of regent het (figuurlijk) voor een langere periode. Door een realistische kijk op het leven zie je ook de negatieve kanten ervan. Iedereen krijgt zijn portie vervelende of nare ervaringen. Kop in het zand steken en gewoon blijven lachen is niet wat positief ingestelde mensen doen. Zij bekijken de negatieve situatie of uitdagingen realistisch en spelen daar, met positieve kracht, op in. Zij vertrouwen op hun eigen kracht, zijn optimistisch maar realistisch. Zij laten zich dus niet uit het veld slaan door tegenslag. Zij genieten van de goede dagen en pakken de koe bij de hoorns als het aankomt op uitdagingen die ze tegenkomen. Dit geldt voor zowel privé- als werksituaties. #bestrong

 

  1. Gewoonten en rituelen.

Zo ongeveer alle positief ingestelde mensen zijn bezig met beweging en/of meditatie. Beweging maakt je eenmaal gelukkig(er), vrolijk(er) en sterk(er). Ook werkt sporten of meditatie verhelderend, je maakt je hoofd leeg en puzzelstukjes vallen op zijn plek waardoor je weer helder kan denken. En dan heb ik het nog niet eens over de gelukshormonen (endorfines: love!) die vrijkomen tijdens het sporten waar we sowieso blij van worden. Tip: probeer eens een andere sport of daag jezelf uit om tijdens je workout net dat stapje verder te gaan. Miss Positief ziet grenzen verleggen en zichzelf te pushen als een uitdaging. Vaak kun je meer dan je denkt. #befit

  1. Blijf lachen.

Soms heb je zo’n dag, dan zit er van alles tegen. Geen grote tegenslagen maar gewoon zo’n dag waarbij je je kleine teen stoot, je valt bijna over je kat, de batterij van je phone geeft 3% aan en je kan de oplader niet vinden, er vallen dingen uit je handen, de koffie of thee is op, enzovoort. Wat doet Miss Positief: blijven lachen. Al is het soms met een beetje tegenzin. Maar als je blijft lachen, word je vanzelf vrolijk. Je wordt er in ieder geval niet chagrijnig van. Probeer het maar eens! Gewoon niet toegeven aan de negatieve flow waarin je terecht zou kunnen komen. Onzin denk je nu? Uit onderzoek blijkt dat je met een optimistische mentaliteit verschillende uitdagingen in het leven veel beter aankan. Je bent dan meer veerkrachtig dan negatief ingestelde mensen. Dus blijven lachen, zeker om de kleine tegenslagen, dit leidt tot een groter gevoel van welzijn. #smile

  1. Wees lief voor jezelf.

Positief ingestelde mensen zijn zelden zelfkritisch. Ze werken natuurlijk wel hard om de beste versie van zichzelf te worden. Maar ze zijn ondertussen wel heel tevreden met zichzelf. Ze zijn ‘Under Construction, the positive way’. Gelukkig zijn, is niet iets dat je in de schoot geworpen krijgt. Het is hard werk, op allerlei gebied: mentaal, fysiek, vriendschappen, relaties, voeding, (zelf)-liefde, ontwikkeling, levenservaringen, enz. Het is, zelfs voor positief ingestelde mensen, hard werken om gelukkig te blijven/te zijn. En daarom zijn zij juist heel lief voor zichzelf. Niet zichzelf omlaaghalen door negatieve gedachten (dat welkbekende stemmetje in je hoofd dat vindt dat je niet goed/snel/sterk/mooi genoeg bent). Ook zorgen zij goed voor zichzelf: lekker, gezond eten, sporten, voldoende ontspanning en soms uit de band springen: bijvoorbeeld chocolade, frietjes, wijn & dansen op tafel. #bekind

Tot zover vier van de acht succesfactoren. In deel 2 deel ik de andere vier succesfactoren van Miss positief met je.

Praat mee & volg.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡  Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (Fitness, Creative, 40+)

Bron afbeeldingen: Google, © Irma Verschuur

Advertenties

Een gedachte over “Positief in het leven staan, de succesformule. Deel 1/3.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s