Deze voedingsmiddelen helpen je afvallen

Gastblogger: Annemiek

Wil je afvallen? Dan denk je wellicht aan calorieën tellen en kleinere porties. Heb je al eens aan voeding gedacht om gewicht te verliezen? Deze voedingsmiddelen helpen je op een gezond gewicht te komen en te blijven:

Afvallen annemiek.1

Bonen en peulvruchten

Bonen en peulvruchten kunnen je helpen afvallen. Linzen, zwarte bonen, nierbonen en sommige andere bonen en peulvruchten hebben een gunstige invloed op je gewicht. Ze zijn bijzonder rijk aan eiwitten en vezels. Deze voedingsstoffen staan erom bekend dat ze snel verzadigen, waardoor je minder eet. Bovendien bevatten ze bestendig zetmeel, dat je helpt afvallen. Omdat veel mensen moeite hebben om bonen en peulvruchten te verteren, is het belangrijk dat je ze goed klaarmaakt.

Soep

Maaltijden en diëten met een lage energiedichtheid maken dat je minder calorieën eet. Voedsel met een lage energiedichtheid bevat meestal veel water, zoals groenten en fruit. Je kunt trouwens ook water aan je eten toevoegen! Bijvoorbeeld door soep te maken. Verschillende onderzoeken laten zien dat je minder eet als je voedsel klaarmaakt als soep. Profiteer ervan als je snel wilt afvallen!

Kwark

Vetten en koolhydraten vind je weinig in kwark. Kwark bestaat namelijk vooral uit eiwit. Daardoor kan je je eiwitinname flink verhogen door kwark te eten. Kwark verzadigt goed, waardoor je je snel vol voelt en niet door blijft eten. Bovendien krijg je met kwark slechts weinig calorieën binnen. Kwark bevat ook behoorlijk wat kalk, wat helpt om buikvet te verbranden.

Afvallen annemiek.2

Avocado

Avocado is een bijzonder soort fruit. Terwijl veel fruitsoorten rijk zijn aan koolhydraten, bevat avocado vooral gezonde vetten. Avocado’s bevatten veel gezonde vetzuren, net zoals olijfolie. Ondanks het hoge vetgehalte bevatten ze ook veel water. Een avocado heeft daardoor een lagere energiedichtheid dan je denkt. Vooral in salades tonen ze hun waarde. Avocado’s zorgen er namelijk voor dat je lichaam de voedingsstoffen uit groenten beter kan opnemen. Zelf zijn ze ook bijzonder voedzaam. Zo bevatten avocado’s veel vezels en kalium.

Appelcider azijn

Appelcider azijn is een populair ingrediënt in dressings en vinaigrettes. Ook kan azijn je helpen afvallen, zo blijkt uit onderzoek. Als je tijdens een koolhydraatrijke maaltijd zorgt dat je azijn binnenkrijgt, eet je de rest van de dag 200 tot bijna 300 calorieën minder. Een ander onderzoek toont aan dat mensen die drie maanden iedere dag 15 of 30 milliliter azijn namen, ruim een kilo afvielen. Azijn verlaagt bovendien je bloedsuikerspiegel, en dat is heel gezond.

 

Ik hoop dat dit artikel je helpt om slim af te vallen met voeding. Heb je nog meer gezonde afvaltips? Deel ze hieronder in de reacties!

 

Praat mee & volg.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡ Volg Gastblogger Annemiek via Nutribites.nl

Dit is een advertorial. Bron afbeelding: Google

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s