Een mooiere huid door te sporten.

We weten allemaal dat sporten veel positieve effecten heeft op jouw lichaam. Je wordt fitter, krijgt meer energie, wordt slanker of gespierder, je zit lekkerder in je vel, krijgt meer zelfvertrouwen en ga zo maar door. Een extra voordeel is dat sporten ook nog eens goed voor je huid is. Daar kan geen gezichtscrème tegenop.

  1. Een stralende huid.

Tijdens het sporten wordt de stofwisseling gestimuleerd en dit helpt jouw lichaam bij het afvoeren van afvalstoffen. Een teveel aan vocht wordt afgevoerd en heeft als lange-termijn effect dat je huid extra gaat stralen. Wat een goede reden om door te gaan met sporten!

mooie huid.1.png

  1. Rustgevende werking.

Dat sporten stressverlagend is, weet iedereen. Het werkt kalmerend en verlaagt het stresshormoon cortisol. Je herkent het vast, je komt gehaast of met een vol hoofd de sportschool/club binnen en na het sporten is de stress als sneeuw voor de zon verdwenen. En jouw hoofd is weer lekker leeg, je hebt ruimte gecreëerd. Maar een bijkomend voordeel is dat bepaalde huidaandoeningen verminderd worden (denk aan acne, rosacea en eczeem).

  1. Mooimaker.

Uit onderzoek blijkt dat sporten een natuurlijk antibioticum stimuleert. Schadelijke bacteriën worden hierdoor aangepakt. Want door de verhoogde bloedcirculatie worden meer voedingsstoffen en zuurstof door de huid opgenomen. Resultaat: een gezonde en stralende huid.

  1. Suiker.

Suiker is killing voor je taille maar zeker voor je huid. Een teveel aan suiker kan vroegtijdige huidveroudering veroorzaken. Om dit te voorkomen, kun je het beste kiezen voor een HIIT-training (hight intensity interval training). Train vooral met lichte gewichten; meer spieren betekent namelijk minder bloedsuiker waardoor de huidveroudering wordt vertraagd.

Mooie huid.2

  1. Collageen.

Door regelmatig een cardiotraining aan jouw programma toe te voegen, gaat jouw huid meer collageen en elastine produceren. Onderzoek wijst uit dat na drie maanden je huid sterker, soepeler en zachter wordt. Ook verlengt het de levensduur van de huidcellen en wordt de aanmaak van groeihormonen bevordert. En dit gaat de huidveroudering tegen.

-> Fitter, energieker, gelukkiger en ook nog een mooie huid. Kom, we gaan sporten!

 Praat mee & volg.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡  Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (Fitness, Creative, 40+)

Bron afbeeldingen: Google, © Irma Verschuur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s