What doesn’t kill you, makes you stronger!

Gastbogger Wendy

KIL1

Te laat uit bed! Nee, je hebt het alarm wel aangezet op je net nieuw aangeschafte Samsung, maar aangezien je nog niet eens weet hoe je een app kunt installeren, is dit waarschijnlijk ook niet gelukt. Je stapt onder de douche… is de ketel weer kapot, iets met een gasbel waar je niets van begrijpt. Dus niet douchen. Snel een kop koffie erin. Oeps, Nespresso cupjes op. Je wil je net aangeschafte jeans aandoen maar je hebt ook nog even snel je benen in de bodylotion gezet. Dat gaat het niet worden, je trekt te hard aan de lusjes en… yes kapot.

Met een redelijke ‘dit gaat mijn dag niet worden’ mentaliteit stap je de auto in die je, elke avond, drie blokken van je huis moet parkeren omdat je in een hippe nieuwbouwwijk woont waar iedereen slimmer is dan jij. Zij hebben op tijd een parkeervergunning aangevraagd, jij duidelijk niet. Je steekt de sleutel in het contact… nee… je hebt gisteren de lichten niet uitgedaan. Accu leeg. Ondertussen beginnen de eerste appjes van je nieuwe, zeer knappe, collega (die aast op jouw baan) al binnen te komen. ‘Je bent toch wel op tijd voor de meeting van 09.30?’. Ja, die meeting waar je het hele weekend aan gewerkt hebt en die je een belangrijke promotie zou kunnen opleveren. Je reageert niet. Je bent al vloekende de wegenwacht aan het bellen. Maar een nieuw appje laat niet lang op zich wachten.” Anders kan ik het wel van je overnemen’.

Rustig in en uit ademen. Blijf kalm, heel kalm.

kill.2

Want is dit het einde van de wereld? Nope. Maak van je zwakte je kracht. We gaan het rijtje nog even af. Je bent geen genie op je Samsung. Trek je oude wekker uit de kast. Dat is oldfashion wakker worden. Douche eens koud, Victoria Beckham zweert erbij. Geen koffie meer in huis, neem thee of een glas melk. Nog veel gezonder ook. Je auto niet voor de deur. Heerlijk die ochtendwandeling, even een frisse neus halen en je stapt vrolijker de auto in. Auto doet het niet? Kan het op de fiets? Zo niet, het OV is zo gek nog niet. Maak er een feestje van. Koop een krantje en een kop koffie en kijk niet naar je apps maar lees eens het nieuws on paper. Dan kom je dus iets later op kantoor maar nog wel op tijd voor de meeting. Kun je nog net het laatste nieuws gebruiken voor een grappige opening, van een toch wel saaie presentatie over cijfers, door te refereren aan de gezonde gossip die je hebt gelezen.

Want het leven is een grote tegenslag…of niet? Nee dus. Stop dat doemdenken en zet knop om.

1. Omarm je slechte humeur.

Dus je bent niet little miss sunshine. Nou en! Accept it. Hierdoor kan de negatieve perceptie van de dag sneller weg gaan.

2. Slechte dag? Pak een taak aan!

Er zijn veel taken of dingen waarbij een slecht humeur juist nuttig kunnen zijn. Uit onderzoek blijkt dat mensen die zich verdrietig voelen beter presteren op taken waarvoor veel details nodig zijn. Bovendien onderhandelen ze effectiever. Dus ga dat gesprek met je baas aan over je verdiende salarisverhoging.

3. Ga sporten.

Hup, die luie kont van de bank af. Move that body. Je gaat er juist energie van krijgen, trust me. Geen zin om te sporten? Ga met een huisdier wandelen. Ja, een huisdier is goed voor je humeur.

4. Stop met zelfverwijten.

Hoe ver heeft dit je gebracht in het leven? Eerlijk. Nergens. Nou dan, stop er mee.

5. Maak van je zwakte je kracht.

Zoek naar oplossingen, uit onverwachte hoek. Zet je hersenen aan. Dus je auto kapot; ga lopen, fietsen, OV! Bad hair day; gooi het los of vast, maar doe er eens iets anders mee. Denk uit of the box.

Vooral, accepteer dingen in je leven. Kun je het veranderen? Nee, laat het dan rusten. Kun je het veranderen? Doe dit dan.

Go girl. I believe in you. Do you believe in yourself?

kill.3

Praat mee & volg.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡ Volg Gastblogger Wendy op Instagram: teunissenwendy

Bron afbeeldingen: Google

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s