Afvallen? Zo motiveer je jezelf!

Gastblogger: Annemiek

Starten met een gezond eet- en beweegpatroon en dit ook volhouden lijkt soms onmogelijk. Vaak verliezen mensen de motivatie om te beginnen en door te gaan. Gelukkig is motivatie iets waar je wat aan kunt doen. Deze 6 tips en trics helpen je daarbij:

  1. Bepaal waarom jij wilt afvallen

Stel jezelf duidelijke doelen en schijf ze op. Wil je buikvet verliezen, diabetes voorkomen of op je mooist zijn tijdens een event? Zorg ervoor dat je motivatie vanbinnen komt in plaats van van buiten. Dat werkt het beste als je wilt afvallen.

  1. Stel jezelf realistische doelen

Realistische doelstellingen maken dat de kans groter dat je succes ervaart en doorgaat met afvallen. En weet dat een gewichtsverlies van 5 of 10 procent doet al veel uitmaakt voor je gezondheid!

afvallen.1

  1. Stel jezelf procesdoelen

Procesdoelen zijn tussentijdse doelen die je wilt bereiken, zoals één keer per week hardlopen. Als je zo’n doelstelling haalt, motiveert je dat om je andere doelstellingen ook te bereiken.

  1. Kies een eetpatroon dat je kunt volhouden

Een eetpatroon dat in je levensstijl past, is gemakkelijker vol te houden dan een dieet waarvoor je veel moet doen of laten. Kijk bijvoorbeeld of je één of meerdere van deze gewoonten in je dagelijks leven kunt inbouwen: altijd fruit en groenten op je menu, minder gefrituurd voedsel en toetjes, minder vaak ongezonde snacks en kleinere porties.

  1. Houd een eetdagboek bij

Een eetdagboek helpt je om je voortgang bij te houden, triggers te ontdekken en jezelf verantwoordelijk te houden voor wat en hoeveel je eet. Een app schijnt het beste te werken als je snel wilt afvallen.

afvallen.2

  1. Vier je succes

Vier al je successen tijdens je afvalproces. Overweeg ook jezelf te belonen om je motivatie een boost te geven. Doe dat niet met eten, maar met andere dingen waar je van geniet. Ga bijvoorbeeld naar de sauna, koop een fijn boek of tijdschrift of geef jezelf een lekker geurtje cadeau.

Ik hoop dat deze tips en trics je helpen om te beginnen met het veranderen van je eet- en beweegpatroon, en vooral om het vol te houden. Heb je nog andere tips? Deel ze hieronder in de reacties!

Praat mee & volg.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡

Volg Gastblogger Annemiek via Nutribites.nl

Dit is een advertorial. Bron afbeeldingen: Google

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s