Kleine verandering, groot resultaat.

Kleine veranderingen die bijdragen aan een leuker, fitter en mooier leven. Waarom wachten tot 1 januari 2018 om zaken in jouw leven te veranderen. Nee joh, dat ook best nu gebeuren. Hieronder vind je een lijst van zes goede ‘voornemens’. Kies er een paar uit voor een groots resultaat.

KLeine veranderingen.1

  1. Zeg vaker JA.

Zeg gewoon eens wat vaker ja op een vraag waarop je normaal gesproken nee zou zeggen. Hierdoor kom je in andere situaties terecht. Zo kom je uit je comfort zone, daar is niks mis mee. Zeg ja tegen een uitnodiging terwijl je eigenlijk liever een avond op de bank hangt. Het zal je leven rijker maken. Gewoon doen!

  1. Nieuwe mensen leren kennen.

Nieuwe mensen kunnen leiden tot nieuwe vriendschappen. Dus sluit je aan bij een nieuwe club of ga online op zoek naar nieuwe mensen. Neem deel aan events waarbij je bijna niemand kent. Of spreek iemand aan als je in de trein zit of als je door een museum struint. Maak het je doel om elke maand drie nieuwe mensen te leren kennen.

  1. Geef iets aan anderen.

Divers onderzoek toont aan dat liefdadigheid geluk brengt en je stress verminderd. Het is nu eenmaal heel fijn om iemand anders blij te maken. Zoek een liefdadigheidsorganisatie uit waar je regelmatig een bijdrage aan kan leveren. Want eigenlijk hebben we het best goed, toch? Een beetje delen, kan geen kwaad.

  1. Minder televisie kijken.

Voor wie veel tv kijkt; het geeft echt geen positief effect op onze gedachten. Uit onderzoek blijkt dat te veel tv kijken zelfs negatieve gevolgen kan hebben. Niet meteen je tv uit het raam gooien, maar gewoon iets vaker iets anders gaan doen. Zeker met dit mooie weer: ga naar buiten toe!

KLeine veranderingen.2

  1. Beleef meer.

Spendeer je geld aan het opdoen van ervaringen in plaats van aan spullen. Dus ga reizen, dagjes uit, ga parachutespringen, bezoek concerten, ga met vrienden naar elke rooftop-bar in Nederland. Deze mooie ervaringen zijn veel meer waard dan nieuwe schoenen of een zesde zwarte jurk. Beleef!

  1. Luister goed naar je lichaam.

Je lichaam geeft constant signalen af. Leer goed naar je lichaam te luisteren. Eet je voldoende of misschien net iets teveel of niet het juiste voedsel. Je lichaam laat je weten wat het nodig heeft en komt in opstand als je verkeerd eet. Een opgeblazen gevoel zegt genoeg. Slaap je wel genoeg? Beweeg je genoeg of misschien even teveel? Of heb je even extra rust nodig. Neem elke dag een paar minuten de tijd om goed naar je lichaam te luisteren. Dit kan door middel van meditatie of je gaat gewoon even rustig op bed zitten. Iets doen met de signalen is de volgende stap.

KLeine veranderingen.3

Welke kleine veranderingen ga jij doorvoeren? Laat me weten welk resultaat jij ermee boekt.

Ik ga deze zomer voor punt 4 & 5!

Have a great summer.

Praat mee & volg.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡  Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (Fitness, Creative, 40+)

Bron afbeelding: Google, © Irma Verschuur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s