Time to let go…

Gastblogger Wendy.

Hoe gelukkig ben jij in je relatie? Zeg je niet direct hardop, super, of hartstikke blij? Komt er niet direct een leuk verhaal over het afgelopen weekend dat je romantisch hebt doorgebracht aan het strand waar hij je verrast heeft met een picknick.

time.0

Nee, jullie zaten weer lepeltje lepeltje op de bank te Netflixen, zoals zo’n beetje elke avond. Bord eten op je schoot, misschien nog net zelf gekookt maar vaker gehaald of lekker makkelijk magnetronvoedsel! De kinderen zijn netjes op bed gelegd, er was nog even ruzie over wie ze ging voorlezen.

Bij deze, het is niet elke dag rozengeur en champagne, dat klopt. Maar je relatie moet je energie geven, niet alleen kosten. Heb jij het idee dat je al jaren de kar trekt? Zit meneer meer op de bank met zijn telefoon te spelen of met een koptelefoon op achter zijn laptop? Zijn de laatste vakanties eigenlijk langs je heen gegaan en was je blij dat je thuiskwam, dan wordt het tijd om de balans op te maken.

  1. Het is geven en nemen, maar niet alleen maar geven..! 

Geef je tegenwoordig meer dan je krijgt? Soms zijn daar acceptabele redenen voor (dat je lief door een moeilijke tijd gaat of ziek is, bijvoorbeeld), maar over het algemeen zou je relatie je energie moeten geven en niet kosten.

  1. Je dagdroomt ervan uit elkaar gaan.

Niet één keer (en waarna je ever so cute opgelucht zucht en extra blij bent dat je elkaar wél hebt) maar met regelmaat en happy feelings. Je raakt absoluut niet in paniek van het idee en het maakt je niet treurig; je ziet veel eerder de mooie kanten ervan en weet al precies wat je zou doen als je single bent.

  1. I love you, no I hate you.

Je irriteert je tegenwoordig aan alles, zoekt ruzies om dingen die je vroeger niet uitmaakten en merkt dat je steeds vaker zucht. Maar: buiten de deur, bij andere mensen en als je alleen bent, heb je nergens last van.

time.1

  1. Communicatie, wat is dat…?

Je overlegt wel plannen en boodschappenlijstjes, maar voert geen echte gesprekken meer en zelfs aan tafel – als je de tijd hebt en even nergens anders heen kunt – heb je elkaar niets zinnigs meer te zeggen. Je weet eigenlijk niet hoe het écht met de ander gaat en houdt essentiële dingen voor jezelf. In het ergste geval deert dit gebrek aan communicatie je niet; een enorme alarmbel.

  1. Je vibrator begrijpt je steeds beter.

Of misschien heb je zelfs tegenzin of afkeer van het idee van seks met je lief. Dit kan natuurlijk meerdere oorzaken hebben, dus ga wel eerst na of het aan iets anders kan liggen (hormonen, stress op werk, depressie, etc.).

  1. Liever in het prikkeldraad dan een knuffel willen geven.

Geen berichtjes, geen knuffels, geen kussen (op de plichtmatige na), niet samen lachen, geen lol? Deze dingen worden meestal met de tijd minder, maar zouden er voor altijd en eeuwig wel in zekere mate moeten zijn. Echt!

  1. Samen oud worden, a.u.b. niet.

Je fantaseert er niet over, krijgt een onrustig gevoel als je aan de toekomst denkt met je partner of weet diep van binnen al gewoon ‘nee’. Allemaal niet de beste signalen.

time.2

  1. Liever alleen…

Niet af en toe, zodat je lekker je ding kunt doen (wat natuurlijk heel gezond is), maar eigenlijk bijna altijd. Simpelweg omdat je dan gelukkiger bent.

  1. Heb je me gemist? Nope.

In een gezonde relatie mis je de ander als je hem/haar even niet ziet. Dit ‘mis-punt’ verschilt natuurlijk per persoon en je hoeft elkaar niet binnen een dag te missen. Maar als je elkaar langere tijd niet ziet, zou je een gemis moeten voelen.

Voordat je deze grote stap gaat maken, leg jezelf ook eens onder de loep. Is het echt voorbij of kan therapie nog een laatste redmiddel zijn. Gooi geen oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt, nee zo bedoel ik het niet. Maar soms kun je de oude schoenen best mooi repareren en worden ze nooit meer nieuw maar nog wel lekker comfortabel. Uit elkaar gaan, is geen feestje. Er komt veel verdriet bij. Dus eerst eens even goed naar je eigen bijdrage kijken en daarna beslissen.

Het is jouw toneelstuk weet je nog; Be Proud, Always.

#Praat mee & volg.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡ Volg Gastblogger Wendy op Instagram: teunissenwendy

Bron afbeeldingen: Google

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s