Het verhaal van… LJ, suikerdetox.

Gastblogger LJ.

suikerdetox.1

Kijk… ik ben iemand die van kleins af aan geleerd heeft dat alles proeven belangrijk is.  Ik ben daar heel blij mee.  Er zijn weinig dingen die ik echt niet lust.  En dat maakt dat ik overal ter wereld, en bij alle mensen, met een gerust hart aan tafel kan gaan zitten. Nu had ik echter toch een probleem! Ik hield zo ongelooflijk veel van zoetigheid!

Op zich niet zo erg natuurlijk. Iedereen kan weleens genieten van een heerlijke chocolademousse of een lekker ijsje. Of ben je meer voor hartige tussendoortjes zoals chips en zoute koekjes?  Zolang je hier met mate mee omgaat komt dat allemaal wel in orde!

Maar een maat had ik niet. In mijn ouderlijke huis lagen altijd wel snoepjes, koekjes en andere lekkernijen te grabbel. En dat begin je uiteindelijk te merken. Ik at niet één koekje, nee, ik at het hele pak leeg.

suikerdetox.2

De verandering

Een aantal maanden geleden besloot ik dus ook het roer volledig om te gooien.  En als bij toeval introduceerde een collega van mij het boek De suikerdetox van Brooke Alpert en Patricia Farris op het werk, met de aankondiging dat zij de detoxkuur ging volgen. Mijn interesse was natuurlijk onmiddellijk gewekt en ben dan onmiddellijk tot actie overgegaan.

Ok, toegegeven… de eerste drie dagen van de suikerdetox waren niet gemakkelijk.  Je schakelt dan ineens over op een eetpatroon waar geen zuivel, geen fruit (behalve citroen en limoen), geen tarwe, geen zetmeel en geen toegevoegde suikers toegelaten zijn. Het moeilijkste waren de afkickverschijnselen. Maar vanaf dag 4 werd het beter. Zo mochten we weer een appel eten, wat zuivel en zelfs een glaasje rode wijn.

Het is dus niet zo dat deze detox je helemaal zonder suiker laat leven. Het laat je wel afkicken van je suikerverslaving en voegt dan stilaan weer wat gezonde suikerhoudende voedingsmiddelen toe zodat je aan het einde van de kuur (31 dagen) een mooi eetpatroon hebt opgebouwd dat niet moeilijk vol te houden is voor de rest van je leven. Ikzelf heb mijn eetpatroon kunnen aanpassen en ben eigenlijk gezonde voedingsmiddelen veel meer gaan appreciëren. Wist je bijvoorbeeld dat je zelf groente chips kan maken, en dat dat volledig detox-proof is?

suikerdetox.3

Ben jij verslaafd aan suiker? Doe de test!

Wil jij ook weten of jij verslaafd bent aan suiker en eventueel baat zou hebben bij het volgen van de suikerdetox?  Dan is het boek De suikerdetox zeker een aanrader!  Of je kan eenvoudig onderstaande test doen en op zoek gaan naar lekkere recepten zonder of met weinig suiker.

Gebruiksaanwijzing test: antwoord op elke vraag altijd, soms of nooit.

  1. Wanneer je een slechte bui hebt, voel je je dan beter als je zoetigheid eet?
  2. Wanneer je een slechte bui hebt, voel je je dan beter als je zetmeel houdende koolhydraten eet (zoals boord, muesli, pasta, aardappel, …)?
  3. Voel je je weleens schuldig over de hoeveelheid zetmeel houdende koolhydraten of zoetigheid die je eet?
  4. Heb je weleens geprobeerd om minder suiker te eten?
  5. Heb je weleens tevergeefs geprobeerd om minder koolhydraten te eten?
  6. Lukt het je niet om tijdens feestelijke gelegenheden de zoetigheid te laten staan?
  7. Verstop je weleens zoetigheid of ontken je dat je zoetigheid hebt gegeten?
  8. Heb je zin in suiker of in een dessert, ook als je geen honger hebt?
  9. Heb je per se koffie met suiker, frisdrank of energiedrank nodig om de dag door te komen?
  10. Heb je elke dag rond 15:00 uur een dip en moet je dan iets zoets eten of drinken?

Resultaten test: had jij als antwoord vooral….

* … altijd: Houston, we have a problem! Begin zo snel mogelijk aan de driedaagse detoxkuur!

* … soms: je behoort tot de middenmoot, maar er is ruimte voor verbetering. Ga aan de slag!

* … nooit: je hebt nauwelijks behoefte aan suiker! Geweldig!

Willen jullie graag aan de slag? Dan kunnen jullie altijd inspiratie vinden voor receptjes op mijn blog over de suikerdetox: https://yoo.rs/useroverview/41374/LJ

Praat mee & volg.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡ Volg Gastblogger LJ via haar website of via facebook: https://www.facebook.com/zinvol.be/

Bron afbeeldingen: Google

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s