40+ vrouwen.

Gastblogger Wendy.

Vrouwen van over de 40, daar schijnen regels voor te zijn. Niet alleen in bureaucratisch Nederland, nope! All over the world. Er zijn regels dames en wel de volgende:

* Hoe we ons haar moeten laten knippen.

* Hoe we ons moeten gaan kleden.

* Over hoe we ons moeten gedragen.

40+ vrouwen.1

Waarom twijfelen vrouwen over de 40 over lang haar?

The Daily Mail (Engelse krant) ondervroeg een groep 40+ vrouwen en ontdekte het volgende: een derde deel van de vrouwen is bang voor een gedateerde look. Zij willen niet voor eeuwig worden gesignaleerd met de paardenstaart die ze op hun vijftiende al hadden. Of ze vrezen het beruchte credo ‘van achteren lyceum, van voren museum’. Weer andere vrouwen menen dat een pittig kapsel jonger maakt. Vaak wordt beweerd dat lang haar je gezicht omlaag trekt, terwijl een kort kapsel het effect heeft van een mini-facelift. Sommige 40+ vrouwen zien de conditie van hun haar achteruit gaan. Onder invloed van hormonen wordt hun haar dunner en ook de eerste grijze haren dienen zich aan. Het gebruik van chemische kleuringen, permanenten en relaxers doet in dat opzicht weinig goeds. Slechts zestien procent van de 40+ vrouwen omschrijft haar lokken als ‘gezond’.

Ik zeg en denk; bullshit. We worden onzeker gemaakt. Op je 40e wordt je geacht enkele mijlpalen bereikt te hebben. Een goede stabiele baan, een stabiele relatie, stabiele kinderen, stabiele vriendenkring… alles stabiel. En daarbinnen moet je ook ‘stabiel’ zijn. Dus val vooral niet te veel op. Mensen zouden het maar eens over je kunnen hebben. Guttegut. De adviezen die ik lees op internet liegen er niet om. We moeten vooral niet te hip willen lijken. Niet opvallen, stijlvol of chique willen zijn. Want ons lichaam is veranderd en we willen onze buik bedekken; onze ‘zwakke punten’ verhullen. Ik word zo verdrietig van al deze vast goedbedoelde ongevraagde adviezen.

Ik leef volgens het volgende motto. Leeftijd is belangrijk als je een kaas bent!

Onlangs is een goede vriendin van mijn moeder overleden. Mooie vrouw, schitterend leven. Moeder van drie kinderen. Echtgenoot binnen een naar lijkt gelukkig huwelijk. Er was een groep mensen voor haar op de begrafenis. Alleen maar lovende woorden, dus ze heeft het goed gedaan. Ze was iemand met wie je kon lachen, ze hield van muziek. Haar kinderen waren duidelijk dol op haar. Maar daar stopte het. Het heeft me aan het denken gezet. Hoe wil ik dat ze naar mij terugkijken? Een sterke vrouw die zich in een ongevraagd keurslijf heeft laten stoppen, alleen omdat dat zo hoort. Die haar haren heeft laten knippen in de ‘veilige 40-coupe’, ‘stijlvol maar vooral niet opvallende kleding’. Je mag een mening hebben maar ga die vooral niet ongevraagd delen. Want doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Voor diegene die mij al langer volgen, leef ik volgens het ‘Expect less and give more’ motto.

40+ vrouwen.2

Daarmee bedoel ik, verwacht vooral niet te veel van anderen en geef, gil, leef en uit je more!

Je gaat van niemand in dit leven applaus krijgen. Niemand! Jij bent de hoofdpersoon, bijrol, regisseur en toeschouwer binnen het stuk wat je eigen leven heet. Dus ga niet zitten wachten of wat dan ook. En ga je dus vooral niet conformeren aan allerlei opgelegde regels geschreven door personen die net zoals ongeveer 99 procent van de bevolking, niets hebben begrepen van de grote grap die het leven heet. Ga niet wachten op goedkeuring van niemand. Jij alleen mag jezelf ongevraagde adviezen geven, de rest hoor je aan en doe je wel of niet wat mee.

Je gaat namelijk met jezelf naar bed en staat met jezelf op. Wat denk je dan als je naar je spiegelbeeld kijkt? Bekijk jezelf goed. Want ik wil niet zeggen dat je alles aan je laars moet lappen en van de ene foute beslissing naar de andere moet leven. Maar als jij dat wilt, dan wel! Alle dingen die ‘moeten’ in het leven… ik word er zo moe van. Je moet maar 1 ding, je naaste liefhebben zoals jezelf. Dat is een mooie les uit de bijbel! Daarnaast stond en god boven alles. Dat laat ik aan jou over, of je van een god houdt.

Dus mijn advies: ga niet voor de 40 plus coupe, kledinglijn en regels! Ga voor jezelf! Want niemand anders gaat dat doen!

40+ vrouwen.3

Be proud.

#Praat mee & volg.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡ Volg Gastblogger Wendy op Instagram: teunissenwendy

Bron afbeeldingen: Google

Advertenties

Een gedachte over “40+ vrouwen.

  1. Ik heb sinds mijn veertigste lang haar hahaha! Lekker rommelig opsteken en klaar. Heel wat anders dan dat opgeknipte korte uit de jaren 80 wat ik ooit had. Ik vind juist kort haar oud staan: je hangkin en rimpels dooromheen kun je met lang haar iets beter verdoezelen. Je kunt eindeloos variëren. Ik zou niet anders meer willen.
    Verder stoor ik mij niet aan de regels 😋😎

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s