Afvallen in 7 stappen.

Gastblogger Annemiek.

Wil je afvallen zonder dieet? Met 7 simpele stappen verbrand je niet alleen meer vet, maar zorg je ook nog eens goed voor je lijf. Je ziet bovendien dat je om af te vallen helemaal niet minder hoeft te eten. Het gaat vooral om gezond eten en bewegen. En dat gezond eten heel lekker kan zijn, ontdek je als je deze stappen uitprobeert.

Blog 7 stappen.1

Stap 1: Kies gezonde vetten.

Laat margarine en bak- en braadolie staan, want deze zitten vol ongezonde transvetten die je vetverbranding verstoren. Ga liever voor gezonde vetten als extra virgine olijfolie voor je salade en kokosolie om in te bakken. Want onbewerkte vetten zitten vol gezonde stoffen die je stofwisseling activeren en daarmee je vetverbranding versnellen. O ja, avocado bevat ook gezonde vetten en is ontzettend lekker op brood met een beetje peper en zout. Mmm…. zo afvallen is genieten!

Stap 2: Vermijd geraffineerde suiker en koolhydraten.

Weleens gehoord dat pasta en aardappels dik maken? Klopt. Onze vertrouwde piepers en ook witte pasta bevatten snelle koolhydraten en die kunnen zorgen voor vetopslag. Net als witte rijst, ontbijtgranen, koekjes en gebak trouwens. Laat deze producten dus zoveel mogelijk staan en kies in plaats daarvan volkoren pasta, bruine rijst en zoete aardappels. Deze bevatten naast koolhydraten ook vezels, die je bloedsuikerspiegel in balans houden, waardoor je minder snel gaat overeten.

Stap 3: Eet vers.

Verse groenten & fruit en vers vlees zitten boordevol gezonde voedingstoffen die doen waarvoor eten bedoeld is: je lijf voeden! Eet dus vooral veel vers en kies voor wild gevangen vis, vlees van grasgevoerde koeien en eieren van kippen die vrij hebben kunnen scharrelen. Deze bevatten vitamines en mineralen en zitten vol gezonde vetten en eiwitten.

Blog 7 stappen.2

Stap 4: Neem een supplement.

Hoe gezond je ook eet, het is moeilijk om alle voedingsstoffen uit voeding te halen. Naast verse voeding kies je dan ook het beste voor een natuurlijk voedingssupplement dat je lijf alle vitamines en mineralen geeft die je nodig hebt om in balans te komen en je gezond en fit te voelen. In dit artikel lees je precies waar je op moet letten als je een eiwitshake gaat aanschaffen.

Stap 5: Ontstress.

Stress is funest als je wilt afvallen. Ben je altijd gestrest, dan is het stresshormoon cortisol in je bloed namelijk altijd hoog en slaat je lijf als reactie vet op in je buik. Afvallen is dus ook ontstressen. Kijk wat jou ontspanning geeft. Is dat een avondje kletsen met vriendinnen, een middagje shoppen of juist een stevige workout in de sportschool? Plan het in en ontdoe jezelf een moment van de dagelijkse druk. Je lijf zal je er dankbaar voor zijn!

Blog 7 stappen.4

Stap 6: Slaap!

Ontspan jij ’s avonds voor de tv? Of gebruik je je smartphone om ’s avonds te relaxen? Niet zo’n goed idee als je wilt afvallen. Het licht uit deze apparaten houd je wakker, zodat je moeilijker in slaap komt en minder goed slaapt. En slaaptekort heeft weer een negatief effect op je gewicht. Probeer dus niet alleen zeven tot acht uur slaap te krijgen per nacht. Zorg ook dat alle elektronica uitgeschakeld is vlak voor het slapengaan.

Stap 7: Ga bewegen.

Dagelijks een lunchwandeling of fietstochtje naar de supermarkt maakt je lijf al gevoeliger voor insuline, zodat je minder van dit hormoon nodig hebt. Minder insuline betekent minder buikvet en dat is precies wat je wilt! Maak dus van bewegen een goede gewoonte. Dan val je gegarandeerd af.

Afvallen door een gezonde levensstijl.

Je ziet het: met gezond eten, bewegen en voldoende rust en ontspanning val je af zónder streng dieet. Zo gemakkelijk kan afvallen zijn!

Ik ben benieuwd naar je ervaringen met afvallen in 7 stappen. Vertel in de reacties hieronder welke stappen jou vooral helpen.

Praat mee & volg.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡ Volg Gastblogger Annemiek via Nutribites.nl

Dit is een advertorial. Bron afbeelding: Google

Advertenties

2 gedachten over “Afvallen in 7 stappen.

  1. Wat een onzin die suplementen! Een gemiddelde vrouw, die 2-4 keer per week sport heeft geen eiwitshakes nodig. We krijgen in NL eerder te veel dan te weinig eiwitten binnen. Een volwasswnen heeft 0,8 g per kg gewicht nodig. Dat is 56 g voor iemand van 70 kg. Per 100 g kipfilet krijg je al 30 g eiwit binnen. 1 ei levert 13 g. En meeste krijgen ook nog 2-3 porties zuivel (yougurt,melk, kaas, kwark ca 16-20 geiwit/100g) wel binnen. Duss reken maar uit…

    Like

    1. Dank voor je reactie. Het is niet voor iedereen noodzakelijk om een eiwitpoeder te gebruiken. Maar zeker als je koolhydraatarm eet omdat je af wilt slanken of veel aan krachttraining doet, is het aan te raden extra eiwitten te nemen in de vorm van een plantaardige eiwitpoeder. Eiwitten zorgen voor het herstel van je spieren en geven lang een verzadigd gevoel.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s