Jezelf zijn.

Gastblogger Sophie.

Het afgelopen jaar heb ik niet alleen fysiek hard aan mezelf gewerkt, op het vlak van sporten en gezond eten, maar ook op het mentale vlak. Er was een periode in mijn leven aangebroken, waarin ik over allerlei zaken ging twijfelen. Ik wist niet zo goed meer of ik wel tevreden was met het leven wat ik had en ik zat daardoor wat minder lekker in mijn vel.

Moesten er (drastische) dingen veranderen? Wat wil ik zelf? Wie ben ik zelf? Dat waren vragen waar ik de afgelopen tijd mee heb geworsteld en waar ik nog steeds weleens over nadenk, maar waar ik nu een stuk beter antwoord op heb dan een jaar geleden.

Blog jezelf zijn.2

Jezelf kwijt zijn.

Mede doordat ik wat tegenslag heb gehad het afgelopen jaar, werd ik aan het denken gezet en ging ik naar mezelf kijken. Een vriend van me zei op een gegeven moment tegen mij: ‘Je moet opletten dat je jezelf niet kwijtraakt’. Dat vond ik op dat moment een wat zweverige opmerking, waar ik niet zoveel mee kon. Toch zette deze opmerking me onbewust aan het denken. Ik heb gegoogeld op de zoekterm: ‘jezelf kwijt zijn’. Toen ik daar wat meer over ging lezen, liepen de tranen over mijn wangen. Het was een en al herkenbaarheid wat ik las.

Ik ben iemand die het anderen graag naar de zin wil maken en die zich gemakkelijk aanpast aan anderen. Ik vind het fijn als de ander het naar de zin heeft, ik heb vaak niet zo’n uitgesproken mening en het maakt mij vaak niet zoveel uit: ik pas me wel aan. Maar is dat echt zo? Of dacht ik dat dat zo was? Toen ik hier verder over na ging denken, ontdekte ik dat ik mezelf weleens voorbijliep. Ik deed soms dingen die ik eigenlijk meer voor anderen deed. Of ik zei ‘ja’ op iets waar ik eigenlijk geen zin in had. Is het goed om je zo erg aan te passen?

Wie ben ik?

Lang en vaak heb ik nagedacht over de vraag wie ik zelf was. Wat ik belangrijk vind en waar ik gelukkig van word. En dat is iets, wat ik onbewust heb gedaan. Ik ben niet bewust met mijn opschrijfboekje op de bank gaan zitten om de antwoorden op dit soort vragen op te schrijven, maar ik ontdekte de antwoorden door beter naar mezelf te luisteren. Meer te ervaren wat ik voelde bij dingen. Ik ben beter op de signalen van mijn eigen lichaam gaan letten. Waarvan krijg ik een lach op mijn gezicht? Waar geniet ik merkbaar van? Wat voelt niet goed, de welbekende onderbuikgevoelens?

Luisteren naar je gevoel.

Onlangs nog had ik bijna een andere baan gehad. Ik had gesolliciteerd en ik kreeg de baan aangeboden. Toch ben ik het niet gaan doen. Deze keuze heb ik veel meer met mijn gevoel gemaakt dan met mijn verstand. Voorheen had ik dat nooit gedurfd. Verstandelijk waren er een heleboel argumenten te noemen waarom ik het wel zou moeten doen, maar mijn gevoel was vanaf het begin af aan niet goed. Dus heb ik het niet gedaan. Ik ben trots op mezelf dat ik hierin echt naar mijn gevoel heb geluisterd én naar mezelf.

Mezelf zijn!

Voor mij is ‘mezelf zijn’ luisteren naar hetgeen wat voor mij goed voelt en waar ik gelukkig van word. En natuurlijk ben ik niet ineens egoïstisch geworden of pas ik me nooit meer aan in situaties. Andere mensen en hun meningen zijn nog steeds heel belangrijk voor mij, maar ik denk dat ik voor anderen ook een leuker mens ben ik als ik mezelf ben. Er zijn tenslotte al zoveel anderen!

Blog jezelf zijn.4

Praat mee & volg.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡

Volg Gastblogger Sophie op Instagram: Fit_food_soof of via Facebook: Healthysoof

Bron afbeelding: Google

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s