Groeipijn, wanneer het even niet zo goed gaat.

Gastblogger Sam.

Een paar maanden geleden leek ik het allemaal door te hebben. Met veel enthousiasme schreef ik blogs over motivatie en positiviteit. Ik had eindelijk een balans gevonden en kreeg veel waardering voor mijn ontwikkeling. Stiekem groeide het gevoel dat ik er al was, mijn geluk kon immers niet op.

Toen kwam de verandering. Wisseling van werk waar ik van zittend naar actief werk ging en van routine naar onregelmatige diensten.  Langzaam leek het alsof mijn sterke fundering aan het afbrokkelen was. De lekkere en ongezonde dingen kon ik moeilijk laten staan en onverwerkte gebeurtenissen vanuit het verleden deden de kop op steken. He! Dat was niet de afspraak! Ik had toch alles verwerkt en een plek gegeven? De eetbuien zorgde voor gewichtstoename en daar kreeg ik gratis een intens schaamtegevoel bij. Was ik dan echt weer terug bij af? Zeker niet. Deze terugslag heeft mij enorm veel dingen geleerd. Deze dingen deel ik graag met jou, omdat het niet altijd goed hoeft te gaan. Deze periodes (hoe vervelend ook) horen erbij.

Groeipijn 5

Leermoment 1

Je bent er nooit. Dit klinkt misschien niet heel motiverend, maar dat is het wel. Hiermee bedoel ik dat wij, de mensen, continu veranderen. We leren nieuwe dingen, ervaren en horen nieuwe dingen. Dit draagt bij aan het continu proces van verandering.  En gelukkig maar, want dit houdt het leven interessant! Denken dat er een eindpunt is, was dus een beetje naïef van mij.

Leermoment 2

Al tijden loop ik met krampen, steken en heftige buikpijn. Ik wist dat dit door voeding kwam, maar ik stak liever mijn kop in het zand. Tot de buikpijn steeds heftiger werd en ik er niet meer omheen kon. Met behulp van een diëtiste ben ik erachter gekomen dat ik een intolerantie heb voor tarwe en lactose. Zo, dat kwam even aan. De koekjes, pasta, snoep, die ik nu beter niet kon eten, waren opeens nog aantrekkelijker! Ja, zo werkt het bij mij, wat ik niet mag, wil ik hebben. Een kinderkwaal die is blijven hangen. Hier hebben veel mensen last van, geloof ik.  Maar hey, hoe fijn dat ik nu weet wat voor de buikpijn zorgt. Het acceptatieproces is begonnen, en ik ben opzoek gegaan naar een passend voedingsschema.

Leermoment 3

Jij bent niet je gedachten. Dat klinkt gek, vind ik. Wat betekent dat precies? Mijn schaamtegevoel wordt met de dag groter. De gedachten dat mijn sportmaatjes een tientonner de sportschool binnen zien lopen heerst. Maar ik ben geen tientonner, ik ben Samirah. Samirah die even een op een bumby road aan het rijden is, maar straks weer lekker gaat cruisen.  Mijn schaamtegevoel in de ogen kijken, omarmen en meenemen naar de sportschool, om mijzelf te laten zien dat het nergens voor nodig is, is ook een leermoment. Dat staat deze week op de planning.

Groeipijn.3

Verandering.

Het doel van deze blog is om je mee te geven dat het niet altijd goed hoeft te gaan. De periodes in je leven dat het minder gaat, kun je zien als een soort groeipijn. Je gaat een verandering door, je leert en je vindt weer een nieuwe balans. Dit kost soms meer tijd dan je zou willen, maar het hoort er allemaal bij. Het is goed om erover te blijven praten. Ten eerste voelt dit minder eenzaam en ten tweede zal je zien hoeveel lieve mensen er om je heen zijn die er begrip voor hebben. Dat is precies wat ook jij voor jezelf mag hebben: begrip. Dus, wil jij al heel lang weer naar de sportschool, maar houdt schaamte, angst of een ander gevoel je tegen? Laten we dan afspreken dat wij allebei gaan deze week!

Praat mee & volg.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡ Volg Gastblogger Sam op Instagram: TheSamsDaily

Bron afbeelding: Google

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s