Eye on the price. Hoe behaal je jouw sportdoelen?

Focus is het allerbelangrijkste. De definitie van focus is de kwestie waarop het denken en de aandacht is gericht. In dit geval een sportdoel. Maar hoe zorg je er nu voor dat je die focus behoudt?

Bepaal allereerst een realistisch sportdoel, maak een tijdplanning en verlies je einddoel niet uit het oog. Zodra je vooruitgang boekt, kom je in een goede vibe terecht en houd deze vast. Omring jezelf met gelijkgestemde mensen. Bijvoorbeeld vrienden of sportmaatjes die ook resultaatgericht en hardwerkend zijn. Motiveer elkaar zodat jullie allemaal jullie eigen sportdoel behalen. Focus!

eye on the price.2klein

Wat is nog meer nodig om je sportdoel te behalen? Hieronder een aantal tips & adviezen. Met deze tips zal je jouw doelen nog gemakkelijker behalen. Succes en zet hem op!

  1. Realistische doelen nastreven.

Weinigen gaan Wimbledon ooit winnen of lopen de marathon van New York. Te hoge doelen stellen, werkt demotiverend. Dus bekijk realistisch welke doelen wel haalbaar zijn. Deel grote doelen op in kleinere doelen en plaats deze in een tijdlijn. Aan de andere kant; maak het jezelf ook niet te gemakkelijk. Hard werken om een doel te behalen, geeft je veel voldoening.

Iedereen met een actieve levensstijl weet dat ons lichaam een work in progress is. Het einddoel halen is soms gewoon niet haalbaar. Sommige doelen zijn niet concreet te maken: sommigen willen zich gewoon fitter voelen of willen gespierder worden. Maar andere doelen zijn wel concreet; vet% bv max. 18%, 10 kilo afvallen, 10K in een uur lopen. Dus waar sommigen hun doel wel gaan behalen, zullen anderen blijven werken aan hun doel. Tip voor de degene die geen concreet doel hebben, stel jezelf meetbare tussendoelen. Als je fit wilt worden, kun je bv als tussendoel stellen: 5K in 30 minuten lopen of jezelf 10 x kunnen opdrukken. Kies voor tussendoelen anders loop je het risico op afhaken.

  1. Ga met de juiste mensen om.

Omring jezelf met mensen die hetzelfde motivatie-level hebben zoals jij hebt. Kies ook voor mensen met een positieve levensinstelling. Vermijd zo veel mogelijk mensen die negatief in het leven staan. Zeker als je jouw doelen wilt behalen. Zodra je merkt dat iemand jaloers, met afgunst of negatief reageert op jouw doelstellingen, laat ze in hun waarde en richt je energie op anderen. Om doelen te behalen, dien je mentaal sterk te zijn. En dan zijn mensen die je neerhalen het laatste waar op je zit te wachten.

  1. Zelfmotivatie.

Niemand is verantwoordelijk voor het behalen van jouw doelen, behalve jijzelf. Je moet dit echt zelf doen. Vandaar dat het belangrijk is om oog te hebben voor je ‘zelfmotivatie’. Jij bent de motor in jouw leven. Wil je iets gedaan krijgen, wil je een doel behalen, zal je in actie moeten komen. Oftewel; niemand geeft jou dat trapje tegen je kont. Je mag natuurlijk altijd gebruik maken van hulpmiddelen. Maak je doelen concreet, plan een afspraak met een personal trainer, of plak foto’s van doelen of inspirerende quotes op je koelkast.

  1. Beheers je emoties.

Iedereen heeft weleens een slechte dag. En vele van ons grijpen dan naar ongezond voedsel; comfortvoedsel. Voordat je dat ijsje, koekje of een andere onnodige caloriebom in je mond steekt, bedenk eens waarom je nu wilt eten. Eet je omdat je vervelende emoties ervaart? Zo ja. Ga wat anders doen. Leg weg dat eten en ga de deur uit. Ga lopen of fietsen. Trek je sportkleding aan en ga naar je sportclub toe. Je zal achteraf zo trots op jezelf zijn. Zodra je je emoties onder controle hebt, kun je gaan uitzoeken waar ze vandaan komen en of het nodig is om hier extra aandacht aan te geven. Dit geldt natuurlijk ook voor stress.

eye on the price.3klein

  1. Een positieve houding.

Met een positieve houding maak je elke dag weer juiste beslissingen. Je houdt je doel in zicht en streeft ernaar om elke dag weer een stapje dichter bij je doel te komen. Een positieve levensinstelling kost aandacht en energie maar geeft je ook veel energie. Dus wees jezelf bewust van positieve en negatieve invloeden in jouw leven.

  1. Positief taalgebruik.

Praat lief tegen jezelf. Je hebt besloten om negatief-ingestelde mensen uit je leven te weren. Dus jouw innerlijke stem moet positiviteit verkondigen. Jezelf neerhalen is een no-go! Kijk jezelf aan in de spiegel en geef jezelf een compliment. Elke dag weer! En lach naar je spiegelbeeld, zeker op de dagen dat het iets minder gaat.

Keep your eye on the price! En zorg ervoor dat je jouw sportdoel gaat behalen.

Praat mee & volg.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡  Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (Fitness, Creative, 40+)

Bron afbeelding: Google, © Irma Verschuur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s