To date or not to date.

Gastblogger Wendy.

Eindelijk ben je eruit! Dat mooie gevoel wat balans heet, ben je aan het toepassen in je leven. De vogeltjes krijsen niet meer in je oor maar fluiten hun lied. Zonlicht is niet je grootste vijand meer. En je besteed meer tijd lopende en staand dan liggend in je bed of op de bank. Veel zelfonderzoek, al dan niet met behulp van je oh zo begrijpende therapeut, heeft je gebracht waar je nu staat in je leven. Ook geef je niet meer je moeder de schuld van, je tot op heden in enkele opzichten mislukte leven. Nee, je staat er positief in. Die droombaan is een dagdroombaan geworden waar je best tevreden mee bent. Je hebt een handjevol echte goede vriendinnen, een berg kennissen waar je je verhaal kwijt kunt. Leuk huisje, een poes of hond of konijn, waar jij blij van wordt. Je bent in contact met je inner child. Top!

En nu?

Misschien heb je kinderen uit een eerder mislukte relatie. En heel mooi, het mislukken van je relatie verwijt je niet meer alleen aan je vast vreselijke ex. Maar je hebt je verantwoording gepakt en jullie kunnen samen weer praten over de kinderen. Geen zielige ogen van je kids prangen meer in je gezicht als ze afscheid van hun vader moeten nemen waar ze in de basis gewoon heel veel van houden. Je kunt ook weer genieten als je kinderen bij je ex zijn. Geen schuldgevoel meer over dat je hebt gefaald als moeder. We falen allemaal, het is hoe je weer opkrabbelt en je leven weer vasthoudt en herpakt.

Ruimte over.

Die heerlijke balans, je hebt hem onder de knie. Je kijkt jezelf in de spiegel aan, je glimlacht. Maar dan komt ie binnen. Wie staat er naast je als je je tandenpoetst? Uiteraard je kinderen als ze bij je zijn. Maar als ze er niet zijn? Misschien is er wel ruimte genoeg voor én je kids én een leuke vent. Hoe gaan we dat aanpakken? Het daten ben je namelijk helemaal verleerd als je het al ooit onder de knie had.

To date or not to date.2

Daten.

Stap 1. Wat heb je zelf te bieden? Bekijk eens objectief hoe je in het leven staat. Wat zijn je interesses, hobby’s, waar ligt je passie? Zijn dit dingen die je eventueel zou willen delen met een partner of waarbij je hem of haar zou willen betrekken? Zo ja, dan moet je op zoek naar een partner die hier ook voor openstaat. Als je van wandelen langs het strand houdt, heb je weinig aan iemand die aangeeft het liefst de hele dag op de bank te willen Netflixen. De perfecte match bestaat niet maar de vraag is in hoeverre wil jij wel of niet inleveren en op welke punten.

Stap 2. Kinderen. Je hebt ze wel of niet. Wil je een samengesteld gezin? Zijn niet direct de eerste dingen waarvan je droomde als 16-jarig meisje maar is nu wel de harde realiteit. Je bent niet meer alleen ‘me, myself and I’ in een relatie. Ook nieuwe partners hebben vaak kinderen. En zijn jouw kinderen klaar voor een mamma met een nieuwe partner? In hoeverre wil je ze hierin gaan betrekken?

Stap 3. Living apart together. Samenwonen. Lange afstandsrelaties. We kunnen het zo gek niet bedenken maar alle vormen zijn bespreekbaar. Wat wil jij? Wat wil jij echt! Neem je toekomstverwachtingen onder de loep. Het is niet meer de tijd dat we alles maar over ons heen laten komen. Er zijn meerdere gevoelens waar je rekening mee moet houden. Hoe communiceer je bijvoorbeeld een eventueel nieuwe relatie met je ex-partner?

Stap 4. Wat zoek je voor nu? Gewoon een one night stand? Prima. Maar kun je dat echt? Ga je dan niet stiekem 100 keer per dag je telefoon controleren of je app al gelezen is en je in de ‘waarom reageert hij niet’ modus beland. Wil je gewoon rustig opstarten, een paar keer daten? Voorzichtig aftasten? Een advies; ga dan niet op Tinder of andere ‘ I want your sex’ datingsites of apps. Je leert mensen kennen als je de deur uitstapt. Dus onderneem en stel jezelf open voor nieuwe contacten. Ga wat meer lekker de kroeg in, spreek af met vrienden. Geef ook eerlijk aan dat je opzoek bent. Misschien kent je vriendin wel een hele leuke vrijgezel die ook positief in het leven staat. Nooit geschoten altijd mis.

To date or not to date.3

Stap 5. Die spiegel, wat zegt je spiegelbeeld? En moe gezicht? Een ontevreden gezicht? Een gefrustreerd gezicht? Daar valt niemand voor, jij ook niet! Dus ga als eerste weer eens lachen. En begin met lachen naar jezelf. Word je direct een mooier mens van. Bekijk daarna kritisch je uiterlijk, je kledingstijl en je lichaamsgeur. Klinkt gek maar geur is heel belangrijk. Spuit je eens onder met Chanel 5 bij de Douglas en bekijk de reacties die je krijgt. Juist de non verbale. Vraag aan je beste vriendin wat je eventueel zou kunnen veranderen aan je uiterlijk. Kledingstijl of make up. Less is echt more bij veel mannen.

Stap 6. Wees in de basis tevreden. Met of zonder date of partner. Life is what you make it. Ik geloof persoonlijk in een higher power. Wie goed doet goed ontmoet, echt. Maar thuis zitten te wachten in je bedje, met ongeschoren benen en oksels, afgekloven nagels en een uitgroei van 3 maanden? Nee dat gaat hem niet worden.!

Jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. Go girl! 

 #Praat mee & volg.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡ Volg Gastblogger Wendy op Instagram: teunissenwendy

Bron afbeelding: Google

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s