Het verhaal van… Morgane.

Gastblogger Morgane.

Sinds vorig jaar zomer woon ik in het mooie Amsterdam. Een studente van 19 en op kamers, dat wordt wat, dacht iedereen. Vol vertrouwen betrok ik mijn eigen studio met het voornemen goed voor mijzelf te zorgen. Na een tijd kwam ik erachter dat ik eigenlijk helemaal niet goed voor mezelf zorgde. Ik at wanneer en waar ik zin in had. Pasta was makkelijk en snel. Vlees vond ik maar moeilijk lekker klaar te maken, dus at ik dat maar niet. Ik was continu moe. At veel te weinig maar wel ongezond en sportte weinig tot niet, tenzij je af en toe met tegenwind naar de Albert Heijn fietsen meetelt. In december ging bij mij de knop om. Dit wilde ik niet meer. Ik wilde mij gewoon fit en fijn voelen in mijn eigen lijf, in mijn eigen studio!

Voorbeeldfunctie.

‘Een eindejaars studente fysiotherapie die niet goed voor zichzelf zorgt en liever chocolade eet dan zaden en noten. Schaam je!’ dacht ik. Een fysiotherapeut heeft een bepaald stereotype. Een fysiotherapeut is sportief, heeft een gezonde leefstijl en staat (letterlijk) stevig in zijn schoenen.

Ik was mijzelf van een afstandje aan het bekijken in de oefenzaal. Er stond een meisje, kleiner dan dat ze al is met haar 1.63 meter. Ze stond daar niet écht. Ze was zich niet bewust van de patiënt naast zich. Ze was zich alleen maar bewust van zichzelf, hoe ze daar met haar armen als een soort schild om zich heen stond.

Hoe wilde ik mensen naar de betere versie van zichzelf coachen als dit bij mezelf niet lukte? Met deze gedachte ben ik in januari begonnen met een online coach programma waarbij ik een gericht plan in voeding en training kreeg. In mijn voedingsschema kon ik eindeloos variëren, als de macro’s maar overeenkwamen. Vol goede moed gestart aan het Morrie wordt een fitgirl-plan. Het eten ging me goed af, het was zelfs veel meer dan dat ik at, maar dan gezond! Ritme was voor mij moeilijk, omdat ik voorheen at wanneer ik trek had.  Het sportschema daarentegen vond ik niet uitdagend. Ik kan in de fitness niet voor de volle 100% gaan. Dat zit gewoon niet in mij. En dat is niet erg, want hierdoor ben ik na twee weken een proefles CrossFit gaan doen. Super eng vond ik het om iets nieuws en zo heftigs te gaan proberen maar man, wat was het gaaf om dit te doen! Een uur lang jezelf helemaal geven en zelfs net dat beetje extra! Ik heb mij meteen ingeschreven en vandaag, twee maanden later, had ik nooit kunnen bedenken dat ik sporten zo leuk zou vinden. Ik ga nu 3 tot 4 keer in de week naar CrossFit en kom iedere keer zo voldaan en met dat geluks-stofje terug. Want ja: het bestaat!

Resultaat: happy & fit!

Het programma met de online coach is inmiddels afgerond en ik ben super tevreden met het resultaat en trots op mezelf! Trots dat ik om dat kleine steuntje in de rug heb gevraagd, ondanks dat ik dacht het zelf te moeten kunnen. Zeker omdat ik elke dag bezig ben met het aanleren en coachen van een gezonde levensstijl. Ik had dit nodig en kan nu op eigen voet verder!. Er wordt vaak aan mij gevraagd wat mijn streefgewicht is. Het antwoord is heel simpel: dat heb ik niet. Mijn doel is om mij fit en happy te voelen in mijn lijf.

Advies.

Schaam je niet omdat je denkt ‘dat hoor ik zelf te kunnen’. Heb je eventjes dat extra steuntje nodig? Prima. Ik heb het geaccepteerd en ben blij dat ik het heb gedaan en ik ben nu, 12 weken later al veel gelukkiger en fitter dan ik was! Het gaat allemaal om balans, want hé, dat wijntje lust ik nog steeds wel hoor!

 #Praat mee & volg.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡ Volg Gastblogger Morgane op Instagram: milesbymorrie

Bron afbeelding: Google

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s