De voordelen van een gezonde levensstijl!

De lente is begonnen. Tijd voor verandering. Want vaak willen we wel gezonder leven, sportiever worden, een kilootje verliezen, eindelijk in die spijkerbroek passen of je gewoon fitter voelen. Maar hoe begin je je leven zo in te richten dat een gezonde levensstijl de belangrijkste focus in je leven is of, soms nog moeilijker, hoe behoud je de focus op deze gezonde levensstijl?

De voordelen van een gezonde levensstijl spreken voor zich. Maar ze zijn ook de spreekwoordelijke stok achter de deur of net dat zetje dat je nodig hebt. Lees de voordelen en start vandaag je levensstijl gezonder te maken zodat, ook jij, kan genieten van de voordelen.

Voordelen.
  1. Een lekkere vibe.

En waar komt die lekkere vibe vandaan? Het begint met een goede basis: gezond voedsel en beweging. De stap om in een goed ritme te komen, is soms moeilijk. Zeker als de omgeving waarin je woont of werkt niet goed meewerkt. Misschien kun je op je werk alleen maar broodjes ongezond of snacks kopen. Of woon je samen met mensen die niet zo veel om hun gezondheid geven waardoor er elke avond friet en hamburger op het menu staat. Vind de kracht in jezelf om jouw leven te veranderen. Dus neem gezonde voeding mee naar je werk en bereid s-avonds een gezonde maaltijd voor jezelf. Leer nieuwe mensen kennen die met je mee willen sporten. Als je eenmaal die goede vibe te pakken hebt, laat je deze niet snel los. Bijkomend voordeel; je kunt de verleidingen op je werk en thuis makkelijker weerstaan. Wie weet, motiveer je je collega’s of huisgenoten om ook te kiezen voor een gezonde levensstijl.

  1. Volop energie.

Heel begrijpelijk dat je moe bent na het werk. En dat je liever lekker op de bank gaat zitten. Maar sta even stil bij hoe moe je bent. Welk lichaamsdeel is moe? Zijn je benen moe of is je hoofd moe? Vaak kom je erachter dat je hoofd vermoeid is en dan staat er niks in de weg om nog een lesje spinning te gaan volgen of een stuk buiten te gaan (hard)lopen. Vaak houden onze hersenen ons voor de gek met moeheidsverschijnselen. Trap daar dus niet in en kom in beweging. Want hoe goed voel je na een training? En dat je daarna lekker thuis op de bank gaat zitten, tsja, dat heb je dan echt verdient. Geniet van de vermoeidheid die je tegelijktijdig mentale energie geeft. Lang leve de endorfines!

  1. Een creatief brein.

Bij een gezonde levensstijl hoort ook een gezond stel hersenen. En die hersenen moet je regelmatig aan het werk zetten. Kies voor het juiste soort voedsel en je hersenen werken optimaal. Om creatief te zijn, moet je naast voedsel wel de juiste voorwaarden scheppen. Als je vast zit in een saaie routine zal je je creativiteit niet snel een impuls geven. Dus kies voor een andere weg naar je werk, kies voor een andere supermarkt, ga nieuwe vrienden maken, kijk een ander programma op tv, lees een boek, luister naar andere muziek. Allemaal impulsen om je brein te simuleren. Hierdoor kun je gemakkelijker out of the box denken. Misschien kom je erachter dat je een verborgen creatief talent hebt. Ga dit ontdekken. Vergeet niet dat je lichaam en brein elkaar stimuleren. Zorg voor een goede balans.

  1. Weinig stress.

Iedereen heeft een bepaalde mate van stress nodig in het leven. Dit zorgt er vaak voor dat dingen gedaan worden. Maar het is een ander verhaal als we te veel stress ervaren. Dit is slecht voor ons lichaam en geest en dus slecht voor onze algehele gezondheid. Vind een activiteit die voor jou stressverlichtend werkt. De een ontspant met een boek en de ander wil de wind in haar/zijn gezicht voelen tijdens een mooie wandeling. De een speelt met de kinderen terwijl een ander liever tegen een golfbal aanslaat. Het maakt niet uit welke activiteit je ontspant, zolang je er maar tijd voor vrij maakt.

  1. Overzicht in je leven.

Een goede planning omvat o.a. de volgende activiteiten: werk/studie, beweging, gezin, vrienden, ontspanning, huishouden en overige grote zaken die in je leven spelen. Want als je een goede planning hebt, stress je minder, heb je een goed overzicht (hoeveel tijd ben je kwijt aan een activiteit en hoeveel energie kost het je) en heb je een grotere kans om al je week/maanddoelen te behalen. Geen planning kan leiden tot stress en ad-hoc jezelf door de week heen worstelen. Houd het simpel en overzichtelijk. Bijkomend voordeel is dat je planningen kan kopiëren en als je maar lang genoeg jouw planningen volgt, wordt het een levensstijl. Voorbeeld; op dinsdag volg je altijd een yogales. Na een paar weken weet jouw man dat hij op die avond zelf zijn eten mag bereiden. Plannen geeft extra ruimte en rust wat bijdraagt aan een gezonde levensstijl.

#Tip

Abonneer jezelf ook op motiverende YouTube-kanalen en volg inspirerende mensen op Instagram. Niks zo motiverend om mensen te volgen die vol passie een gezonde levensstijl nastreven.

#Praat mee.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡  Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (Fitness, Creative, 40+)

Bron afbeelding: Google, © Irma Verschuur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s