Het verhaal van… Stacey.

Gastblogger Stacey.

Op een dag besloot ik dat het zo verder niet meer kon, ik had overgewicht met een BMI die sprak van obesitas. Even slikken was het. Bovendien merkte ik soms dat mijn bewoners vlotter door hun knieën ging dan ik. Weer eventjes slikken. Ik moest en zou gezonder worden, maar helaas, ik hield het nooit vaak vol. De pralines riepen, ik zat liever in de zetel.

Maar hoe kon ik het nu toch wel volhouden? Ik brak me er echt het hoofd over. En toen ik op een spirituele beurs was, zei een kaartlegster ‘je wilt heel veel bereiken in je leven, maar het lukt je steeds niet.’ ‘Klopt het?’ En inderdaad, ikzelf gaf snel op of maakte mezelf wijs dat ik het nooit zou kunnen. Ze gaf me de raad mezelf een beetje liever te zien.

Jezelf graag zien? Raar beestje!

In het artikel van Conny Janse “Leren houden van jezelf” staat dat weten hoe je van jezelf kan houden uiterst belangrijk is. Want eigen liefde is de kern van welzijn, vreugde, self-empowerment en je vermogen te creëren en te genieten van het leven dat je zelf graag wilt. Je kan niet genieten van geluk als je geen vrede hebt met jezelf. De relatie die je met jezelf hebt is de belangrijkste die je ooit zal hebben.

Wanneer je niet van jezelf houdt kan dit zelfs een invaliderend effect op jezelf hebben. Waar je geplaagd wordt door besluiteloosheid en twijfel. Een voorbeeld hiervan is: Zou ik wel naar de fitness gaan? Ik zal daar toch nooit thuishoren. En ze zullen me allemaal aanstaren terwijl ik klungel. Het kan in extreme gevallen zelfs leiden tot depressie en zelfhaat, wat dan een verlammend effect op je leven kan hebben.

Behalve dat je niet van jezelf houdt, zal je volgens de Wet van Aantrekkingskracht, mensen en situaties aantrekken die jouw negatieve overtuigingen en gevoelens over jezelf spiegelen. We trekken immers aan wat we voelen, dus wanneer we positief denken zullen we ook het positieve aantrekken.

Om dit nodige zelfrespect te hebben voor onszelf, moeten we eerst gaan luisteren hoe we tegen ons zelf praten. Luisteren naar onze innerlijke dialoog. Hierbij kan een meditatie wonderen doen. Je gaat jezelf afzonderen in een stil hoekje dat wat verduisterd is. Legt een meditatie-cd op en je gaat je concentreren op je ademhaling. En zo zak je weg in een meditatie en luister je naar jezelf, die innerlijke stem die je raad geeft.

Weet je niet hoe te mediteren??

Ga via YouTube opzoek naar geleide meditaties en je geraakt op de goeie weg om te mediteren. Ikzelf, doe deze regelmatig en heb er altijd zo’n deugd van. Om gewoon eens stil te staan.

Bovendien als je niet leert van jezelf te houden, ga je ook nooit aantrekken waarnaar je zo erg verlangd. Omdat al die negatieve gedachten, je steeds weer doen twijfelen en je verlammen om resultaten te boeken. Dit kan door dat je de negatieve reflecties van jezelf gaat geloven en die niet altijd stroken met de realiteit.

Zo was ik er altijd van overtuigd dat ik dik was en niet echt aantrekkelijk was. Negatieve reacties uit het middelbaar speelde daar vaak een rol in, eveneens als de eczeem opstoten die ik vaak had/heb. Vele mensen overtuigde mij dat ik wel een mooie meid ben, die absoluut niet te dik is. Familie van een bewoner noemt mezelf ‘dat mooi verpleegster’ke met het dikke poepje’. En waar ik vroeger zou denken van ‘je zegt dit maar om me een plezier te doen’, denk ik nu ’dank je wel, inderdaad ik mag er best zijn’.

Hoe bewijs ik aan mezelf dat ik van mezelf houd?

Intussen leerde ik voor mezelf me-time momentjes in te schakelen. Even gas terugnemen en genieten.

  • Een gezichtsmaskertje.
  • Een voetbadje (want die voetjes leggen soms wat km’s af).
  • Een relaxatie-bad met wat relaxatie muziek.
  • Mijn teennagels lakken (dat vind ik super want een manicure mag niet echt vanwege de hygiëne in mijn beroep).
  • Mediteren.
  • ……

En vooral ’s morgens bv eens in de spiegel kijken en een positief woordje zeggen tegen mijn spiegelbeeld. Ja, soms moet je jezelf positief bevestigen. Je kan zo veel meer als je leert van jezelf te houden. Want als je van jezelf houdt, ga je ook meer gemotiveerd zijn, zoals ik bijvoorbeeld om een fittere verpleegkundige te worden. Hopelijk hebben jullie iets aan mijn eerste gast-blog en leer je wat meer van jezelf te houden want jullie zijn toppertjes, een voor een!

#volg

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡ Volg Gastblogger Stacey op Instagram: stacey_dierynck

Bron afbeelding: Google

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s