Kies je eigen pad.

Gastblogger Janine.

Best een beetje gek. Mijn hele leven leer ik van alles en nog wat. Vroeger leerde ik hoe ik moest lezen, hoe ik moest fietsen, hoe ik moest rekenen, wat de hoofdstad van Frankrijk is. Later op school leerde ik bijvoorbeeld hoe ik oudere mensen of mensen met een beperking het beste kon verzorgen en wat autisme is. Allemaal waardevolle kennis, waar ik zeker wat aan heb.

Maar nu, later, heb ik eigenlijk geleerd (buitenom alle goede voorbeelden en wijze levenslessen van mijn ouders) hoe we het leven moeten leven. Dagelijks kom ik dingen tegen waarvan ik eigenlijk helemaal niet weet hoe ik het aan moet pakken. Ik vraag me continu af of ik het wel goed doe.

 Allerlei (levens)vragen.

– Hoe gaat dat? Kinderen beschermen, opvoeden en loslaten?  Hoe ben ik goede ouder en een goede vriendin?

– En kan dat? Een niet goed lopende vriendschap beëindigen?

– En hoe?  En hoe ben ik een leuke partner voor manlief, als ik constant moe ben en weinig toekom aan tijd voor mezelf, laat staan voor hem?

Mijn eigen pad.

Hoe blijf ik mezelf, als iedereen constant iets van me verwacht? Hoe kom ik dichter bij mijn doel, mijn droom? Kan ik mijn droom leven?  Het leven heeft geen gebruiksaanwijzing. Dit zijn mooie vragen, zonder echte antwoorden. Want iedereen leeft zijn eigen leven, ieder op zijn eigen unieke manier. Maar toch, het nadenken erover maakt me op de een of andere manier wel rijker. Want ook hierin kan ik van andere mensen leren, veel leren! Ik word rijk aan levenslessen van andere en het is aan mezelf wat ik wel of niet verder meeneem op mijn eigen pad.

Jouw pad.

Ook voor jou: jouw leven is jouw vrijheid! Laat je niet bepalen, bepaal zelf!

#Praat mee.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡ Volg Gastblogger Janine op Instagram: vier_elk_klavertje

Bron afbeelding: Google

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s