Gewoon gelukkig zijn!

Gastblogger Wendy.

Maar… ik wil gewoon gelukkig zijn!” Yep, wake up princess!

Willen we allemaal niet gewoon en simpel gelukkig en succesvol zijn? Waarom lukt dit niet (altijd)? Wat is het geheim van geluk en succes? Zie jij ze ook weleens, die vrouwen waarvan je denkt dat alles ze lukt. Alles wat ze aanraken verandert in goud. Leuke SUV, 2 onder een kapje, 3 kids die het briljant doen op school. Leuke vent die een of andere topfunctie heeft bij een internationaal bedrijf. Daarnaast zien ze er elke dag strak gekapt uit. Oh ja, dun en strak, in de laatste mode gekleed en ze heeft ook nog tijd voor sport en de wekelijkse kookclub.

Ok, dit ben jij dus niet. Of misschien een beetje. Maar gelukkig en succesvol zijn dat willen we toch allemaal. Mijn motto: fake it until you make it! Wat zijn de geheimen van gelukkig zijn? Het is makkelijker dan je denkt.

Tips.

Ten eerste, schrijf je doelen op. Wat wil ik vandaag bereiken, morgen, over een week, over een maand en over een jaar. Houd het klein maar think big! Maak de gestelde doelen reëel. Bij elk behaald doel, beloon je jezelf.

Ten tweede, ga op zelfonderzoek uit en schrijf je sterke kanten op. Iedereen wil een boek schrijven maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Misschien ben je goed in tekenen maar Picasso word je nooit. Dus keep it real! Het is helemaal niet erg om klein te beginnen. En als je een talent hebt, buit het uit!

Ten derde, omring jezelf met succesvolle mensen die je inspireren en die je eventueel op de goede weg kunnen helpen. Vraag eens naar de talenten van goede vriendinnen, je zult verbaasd zijn! Samen lukt er meer dan alleen. Organiseer een leuke workshop van iets waar je goed in bent. Bijvoorbeeld, kun je lekker koken? Ga dit eens met vriendinnen doen. Misschien zit er wel een leuke cateringklus aan vast bij vrienden van vrienden of inspireer je anderen.

Ten vierde: breid je netwerk uit. Hoe dan? Come on girl… zet je zonnebril af en schrijf je eens in voor een workshop of cursus wat helemaal buiten je comfortzone valt. Doel: mensen leren kennen. Ga eens naar een receptie van het werk van een vriendin (uiteraard met haar). Inderdaad geen avondje Netflix, maar die avond maar je kunt minimaal twee telefoonnummers extra tussen je contacten opslaan.

Punt vijf: bijt je vast als een pitbull. Heb je een haalbaar doel voor jezelf geformuleerd. Ga ervoor. Geen maar-, moeilijk- of lastig-houding. Werk eraan en werk ervoor. Je kunt het! Dit kost soms offers, life isn’t always a bed of roses.

Punt zes: Denk niet in problemen maar in oplossingen. Beren genoeg op de weg. Maar weet je dat je bij beren niet hard de andere kant moet oplopen. Nee, realiseer je dat beren bang zijn voor mensen. Hard  klappen en op hem inpraten helpt (echt). Dus fight the fight. Wees creatief in de oplossingen!

Punt zeven, voed je brein. Heb je een weg gekozen, blijf op de hoogte. En blijf je informeren, lezen, films zien, naar musea gaan en lees een goed boek. Je brein schreeuwt om voeding! Prikkel jezelf. Mooie ideeën komen op de raarste momenten in je op en vaak heeft het helemaal niets te maken met wat je op dat moment doet, leest of ziet.

Punt acht, sta open! Echt, een open mind is a joy forever. Nogmaals, stap uit je comfortzone.  Onderneem dingen die je nog nooit gedaan hebt. Luister naar muziek die je niet kent. Kijk eens naar andere series. Geen Jane Eyre maar Johan Falk. Kleed je eens anders. Just do it!

Punt negen, sleeping beauty. Zorg voor voldoende rust. Een regelmatig leven is het begin van balans in je leven. 23.00 uur naar bed, 07.00 op, ook al werk je niet. Een dag uitslapen mag, maar maak daar dan ook een feestje van.

Punt tien, take a break. Heb je het onder de knie. Top! Ga er dan even van genieten. Weekendje Parijs met de trein is echt niet duur. Bijkomend voordeel; je leert nieuwe mensen kennen, nieuwe plaatsen, geuren, kunst, manier van kleden, manier van eten. Het ligt allemaal binnen handbereik. Think big, but start little.

Bedenk, geluk en succes zijn momentopnames. Je kunt niet altijd gelukkig en succesvol zijn. Dat mag er ook zijn. Niet alles hoeft direct te lukken. Blijf vooral naar jezelf kijken en hou je focus. Iedereen verdient namelijk geluk. Je bent er niet verantwoordelijk voor dat je je niet altijd prettig of gelukkig voelt, maar je bent wel verantwoordelijk voor je eigen geluk. Leg dat nooit buiten jezelf neer.

Succes girls!

#Praat mee.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡ Volg Gastblogger Wendy op Instagram: teunissenwendy

Bron afbeelding: Google

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s