Wees trots op je lichaam.

Heb jij ook weleens van die dagen? Je kijkt s-morgens in de spiegel en je wordt niet blij van wat je ziet. Je huid straalt niet zo mooi als jij wilt, je buik is opgezet, je bovenarmen zien er niet zo strak uit of je borsten wijzen niet meer zo pront naar voren.

Iedereen zal zich herkennen in dit soort dagen waarbij je denkt dat al het harde werk in de spotschool geen zin heeft. Of dat je jouw gezonde levensstijl niet terugziet in een mooi en strak lichaam. Maar zet door! Want naast hard (sportief) werken en een gezonde levensstijl is het belangrijk om van jouw lichaam te leren houden. Wij, vrouwen, zijn erg goed in negatief denken als het gaat om ons uiterlijk. En dat is helemaal niet nodig. Het is zelfs zonde van de energie die je steekt in ontevreden zijn.

Hoe kunnen we negatief denken omzetten in positief denken? En hoe kunnen we leren om van ons lichaam te houden?

  1. Richt je aandacht op wie je bent als compleet persoon. Bijna iedereen wil dat fantastische bikini-modellen-lichaam maar het is slechts weinigen gegeven. En bedenk je dat jouw lichaam maar een gedeelte van jou als geheel is. De binnenkant is zeker zo belangrijk. Richt je, naast een gezonde levensstijl, op jouw ontwikkeling. Verdiep je in jouw emotionele ontwikkeling, ga nieuwe vaardigheden aanleren, ontwikkel je zelfvertrouwen, ga een andere taal leren, lees interessante boeken, leer een instrument bespelen. Er zijn zoveel mogelijkheden om jou als persoon leuker en interessanter te maken zonder de focus te leggen op jouw lichaam. Daarnaast vergroot het je zelfvertrouwen omdat je iets nieuws hebt geleerd. En dit vertrouwen neem je mee als de spiegel (weer) een keer niet je beste vriend is.
  2. What do you love? Met welke lichaamsdelen ben je wel blij? Het kan niet zo zijn dat je niks aan jezelf mooi vindt. Misschien heb je een mooie glimlach of glanzend haar, sprankelende ogen of een platte buik, goed gevormde billen of gespierde armen. Maak eens een lijstje met wat je wel mooi aan jezelf vindt. En vergeet niet om deze lichaamsdelen de volledige aandacht te geven. Oftewel: heb meer aandacht voor de mooie aspecten van jezelf dan voor de minder mooie aspecten. En maak van jouw mooie delen prachtige blikvangers!
  3. Zoek een inspiratiebron. Als je je focust op de negatieve kanten van jezelf is het mogelijk dat je ook negatief over of tegen anderen bent. Jaloers reageren op iemand die een goed gevormd lichaam heeft, maakt je geen mooier persoon. Iemand neerhalen die hard op weg is om zijn of haar doelen te bereiken, is ook niet nodig. Het zijn wel verklaarbare reacties maar probeer het bij jezelf te houden. En natuurlijk is het frustrerend als de ander wel zijn doelen behaald of er in jouw ogen mooier of gespierder uitzien. Probeer de ander te zien als een inspiratiebron en spreek hem of haar aan. Grote kans dat hij of zij je kan motiveren om door te zetten. En waarschijnlijk ziet de ander weer positieve kanten aan jou en geeft jou daar een compliment over. Iemand complimenteren met vooruitgang geeft jezelf altijd een fijn gevoel, probeer het maar eens. Ik word er in ieder geval altijd erg blij van.
  4. Wees blij met wat je hebt. Er is zoveel meer in het leven dan piekeren over je lichaam en jezelf omlaaghalen. Geniet van de mooie dingen in het leven. Ga naar buiten als het mooi weer is. Ga met vrienden of familie fantastische herinneringen maken. Als je later in een soort van bejaardenhuis zit, wil je je niet herinneren dat je stond te sikkeneuren voor de spiegel, toch? Je wil terugkijken op de mooie momenten van het leven. En dat lukt het beste als je je niet al te druk maakt om dat kilootje meer of minder, die rimpeltjes of iets te volle billen.
  5. Last but not least. Laat je niet gek maken door social media. Ja, sommige modellen zien er perfect uit maar de gemiddelde mens heeft onvolkomenheden. Dat maakt ons mens! Ik ben blij met de nieuwe trend waarin ‘gewone’ mensen hun lichaam mét onvolkomenheden laten zien. Uiteindelijk gaat het erom dat je blij bent met het lichaam dat je hebt. Wees trots op je lichaam en geniet van het leven!

#Praat mee.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡  Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (Fitness, Creative, 40+)

Bron afbeelding: Google, © Irma Verschuur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s