Datingprofiel-foto’s, de do’s & dont’s.

Als je, net als ik, een fan bent van online dating, is het van groot belang om na te denken over hoe je jezelf in de virtuele etalage wilt zetten. Want naast een geschreven profiel wil je jezelf op een leuke, creatieve of schattige manier laten zien. Zowel mannen als vrouwen scrollen tegenwoordig met de snelheid van het licht door profielen heen. Ik betrap mezelf daar ook op: een foto is ietwat wazig, de neus van deze persoon raakt zo ongeveer de lens aan (met een enorm bolle toet als gevolg), slechte belichting, vreemde mensen op de achtergrond of nog erger naast hem of haar. Allemaal redenen om snel door te scrollen of weg te swipen.

Maar met welk soort foto’s verhoog je jouw kans op succes?

In het algemeen geldt: less is more. Dit betekent dat je niet gekunsteld of stijf op de foto staat. Wel betekent het een foto waarvoor je weinig moeite hebt gedaan; de welkbekende spontane foto. Zo eentje waar jouw positieve energie van afspat en waarop goed te zien is hoe leuk je bent.

Bedenk je ook wat je wilt uitstralen op de foto’s. Ja meervoud; foto’s. Want 1 foto is een lucky shot. Laat de ander echt zien wie je bent. Dus, wat wil je uitstralen? Ben je op zoek naar een onenightstand? Een vriendschap? Of een vaste relatie? Voor de ene zoektocht kies je voor foto’s waar je je van je sexy kant laat zien, bij een andere zoektocht kies je voor meer grappige of creatieve foto’s. En als je op zoek bent naar een serieuze relatie is het aan te raden om diverse kanten van je leven te laten zien en vermijd je te sexy foto’s.

Zorg er ook voor dat de foto’s goed aansluiten bij jouw profieltekst. Als je schrijft dat je van het buitenleven houdt, plaats dan een foto waaruit blijkt dat je een buitenmens bent. Als je van actieve vakanties houdt, plaats dan een mooie vakantiefoto. Deze wisselwerking versterkt jouw datingprofiel.

Maar waar moet je op letten bij het plaatsen van foto’s?

Surf naar een datingsite en je wordt gebombardeerd met zoveel foto’s dat je door de foto’s het bos niet meer ziet. Door de hoeveelheid foto’s wordt selecteren op enkel foto’s de norm. En wat betekent dat concreet? Als er geen leuke, aansprekende foto’s op jouw profiel staan, is de kans op een date nihil. En dat wil je voorkomen, want je wilt juist op date. Hieronder staan een paar simpele tips om jouw datesucces te vergroten.

Tips.
  1. Als je voor kwaliteit wilt gaan, maak je foto’s met een spiegelreflexcamera. Leen eventueel een camera bij een vriend(in).
  2. Kies voor natuurlijk licht. Ga dus naar buiten toe om foto’s te maken. Het verschil tussen een binnen- en buitenfoto is erg groot. Een foto genomen een uur na zonsopkomst of een uur voor zonsondergang geeft een extra mooie gloed.
  3. Filters? Ja. Maar dan wel op subtiele wijze. Zorg ervoor dat je herkenbaar blijft. Download Photoshop en gebruik de filters contrast en helderheid of gebruik deze mogelijkheden op je smartphone.
  4. Welke gezichtsuitdrukking kies je? Vrouwen: flirt een beetje met de camera, daar reageren mannen het beste op. Mannen: kijk neutraal of lach een klein beetje.
  5. Foto met kinderen? Of toch maar niet? Vele van ons willen ons trots tonen maar een datingprofiel is daar niet de geschikte plaats voor. In jouw datingprofiel is ruimte genoeg om iets leuks over je kinderen te schrijven.
  6. Heel belangrijk! Deel je passie op de foto. Deel foto’s waarop je je hobby aan het uitoefenen bent.
  7. Kies voor meerdere foto’s op je profiel: een portretfoto, een foto waar je helemaal op staat, een hobbyfoto en bijvoorbeeld een actiefoto. Op deze manier krijgt de andere een goed beeld van je.
  8. Dont’s: rokend of drinkend op de foto, in bed liggen (geldt voor mannen en vrouwen, tenzij je uit bent op een ONS), selfies met ontbloot bovenlijf (mannen), romantische foto met een ex-partner (dit roept te veel vragen op), rommelige achtergrond, vage onduidelijke foto’s, de ‘visfoto’ (mannen), vage quote-foto’s, foto met getuite lippen (vrouwen), enz.

Maak jouw profiel, met deze tips, tot een succes en laat die leuke matches maar komen!

#Praat mee.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡  Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (Fitness, Creative, 40+)

Bron afbeelding: Google, © Irma Verschuur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s