Love lost, love found.

Gastblogger Wendy.

We zijn allemaal verlaten of hebben verlaten. Shit happens! Iedereen gaat anders om met liefdesverdriet. Het is uiteraard makkelijker om te verlaten. Het boterde niet meer, de vlam was uit, het bekende dopje op de tandpasta. Of de sokken die naast de wasmand liggen, eerst roken ze naar rozenblaadjes, nu stinken ze! En bij de zoveelste ruzie om niets gooi je de knuppel in het hoenderhok. Hij of jij pakt je spullen en je blijft opgelucht alleen thuis en zet onverschillig Netflix aan, voetjes op de tafel en trekt een fles rosé open. Of je staat opgelucht voor zijn deur, stapt in je auto en rijdt rechtstreeks naar je beste vriendin toe die de champagne al koud heeft liggen om het ‘verlies’ te vieren.

Verlaten worden.

Hoe anders als je verlaten wordt. Als je echt gelukkig in je relatie was en er volgens jou geen vuiltje in de lucht hing. Maar je komt erachter via een ‘per ongeluk’ gelezen Whatsapp dat hij al geruime tijd met Christel van de sportschool gezellige middagen heeft. Jij dacht dat hij aan het zweten was in de sportschool, maar nee, hij was in Motel Van der Valk. Platter dan dat wordt het niet. Of hij gaat met zijn nieuwe collega, die hem wel echt begrijpt. Of een ex die hij toch nooit helemaal vergeten is. Mooier nog, jullie hebben beide een kinderwens maar in een onbenullige ruzie werpt hij voor je voeten dat hij eigenlijk helemaal geen kinderen wilt én een paar jaar later kom je erachter dat hij met zijn nieuwe lief achter elkaar drie schattige blonde Hollands welvaren op de wereld heeft gezet.

Liefdesverdriet.

Wat doe je? Het is een emotie die je onder ogen moet komen. Focus je niet op je ex, hoe lastig ook en ga aandacht aan andere zaken geven. Het verleden is het verleden. Dat komt niet meer terug. Heb je een moment waar je van genoot, pak dat. Herbeleef dat. Het is een ‘mindfuck’ om alleen maar aan de positieve zaken van je afgelopen relatie te denken. Buiten dat, hij was duidelijk niet gelukkig. Gun hem het geluk als je echt van hem hield. Ok, hij is gelukkiger alleen of met een ander. Next!

Hoe pak je de draad weer op?

– Blijf aan jezelf denken. Probeer in je ritme te blijven. Zorg goed voor jezelf! Nee, ga niet naar de kapper om radicaal je haar te knippen en rood te verven. Daar wordt niemand blij van. Wel doen: zet de wekker elke dag om 07.00 uur, yoga, ontbijten en werken of sporten. Verander niet in een kluizenaar die huilend op de bank zit en liters wijn en chocolade wegwerkt. Daar heb je alleen jezelf mee, de wereld draait ook werkelijk door zonder jou! Jouw relatie was geen onderdeel van je identiteit. Jij mag er zijn. Jij bent een mooi en waardevol mens! Dus geef jezelf een schop onder je kont en maak er wat van. Jouw geluk is je grootste wraak als je daar al op uit was!

– Praat! Bel je beste vriendinnen op en jank! Mag allemaal. Ga door je emotie heen. Het is niet gezond net te doen alsof er niets aan de hand is. Dus deel je gevoelens met anderen.

– Plan een grote schoonmaak. Je hebt je leven weer op de rit maar oeps, je vindt een boxershort van hem achter je wasmachine. Stort niet helemaal in! Maak direct na het einde van je relatie een doos met al zijn ‘vergeten’ spullen. Het zou uiteraard netjes zijn als je hem opbelt en deze teruggeeft. Het was aan de andere kant ook niet netjes dat hij je al maanden bedroog met je beste vriendin. Dus wat doe je? Ik adviseer, ritueel verbranden of lekker kapot maken. Heel flauw maar het werkt bijzonder (on)therapeutisch. Maar ook hier, bewaar 1 foto. Je moet het verleden een plek geven, en hij hoort bij je verleden. Be a man about it!

– Zoek nieuwe uitlaatkleppen. Heb je het verdriet van A tot Z gedeeld met iedereen die je lief is? Zoek naar een andere uitlaatklep. Ga tekenen, fotograferen, ga op een sport die buiten je comfort zone ligt. Ga schrijven, schilderen, haken, breien. Maakt niet uit. Iets waardoor je verstand even op nul komt te staan. En dan realiseer je je opeens… hé ik heb een uur niet aan hem gedacht. You go girl!

– Werk aan jezelf, uiterlijk en innerlijk. Dus nee, geen kort roodgeverfd haar. Ja, lekker blond met krullen. Het is maar een voorbeeld maar verander je uiterlijk niet drastisch. Je kunt door het kopen van een nieuwe jurk, een bezoek aan de schoonheidsspecialiste en lang gelakte nagels je al een heel ander mens voelen. Werk aan jezelf, verzorg jezelf! Kijk ook eens echt goed in de spiegel. Wie ben ik, wat zijn mijn sterke kanten. En probeer ook objectief aan je negatieve kanten te werken. Bij het mislukken van een relatie ben je beide schuldig. Maak het niet groter of kleiner dan het is, maar kijk wel kritisch naar je eigen aandeel. Grote meid!

Een nieuw begin.

Het einde van je relatie is een nieuw begin. Jank, schreeuw, huil en ga door het diepe dal. Maar daarna, schouders recht, stof jezelf af en ga door met leven. Je hebt er maar 1 van. Power to yourself. Als je gelukkig bent met jezelf kun je ook pas een ander weer gelukkig maken. It is karma, baby!

#Praat mee.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡  Volg Gastblogger Wendy op Instagram: teunissenwendy

Bron afbeelding: Google

Advertenties

Een gedachte over “Love lost, love found.

  1. Sterke log. Vooral het doorwerken van emoties en daarna, zoals wij hier in Groningen zeggen: kop dr veur! En dan komt er een moment dat je met een glimlach terugkijkt en denkt ‘es war einmal, ik hoop dat je gelukkig bent’… Terwijl je zelf midden in het vervolg van je eigen leven staat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s