Optimaal genieten.

En zomaar begint de zon weer te schijnen, na de regen van vanmorgen. Ik voel de warmte op de zijkant van mijn snoet. Eigenlijk zou ik nu een gordijn moeten sluiten want ik zit enorm met mijn ogen te knijpen. Maar ach, ik type wel iets langzamer, gebruik misschien iets vaker de delete/backspace-knop maar ik wil even genieten van de warmte op mijn gezicht!

Genieten we wel voldoende?

Eergisteren was het woensdag, 15 februari 2017. Ineens scheen de zon en de temperatuur schoot omhoog naar maar liefst 14 graden. Hier in Brabant wel te verstaan. Jammer genoeg was het niet overal in Nederland even warm. Die middag had ik het volgende op het programma staan: inspiratie opdoen voor mijn volgende blog en het concept voor mijn op-te-zetten Youtube kanaal verder uitwerken (in mijn hoofd wel te verstaan). En waar ik normaal gesproken altijd binnen werk, koos ik ervoor om mijn iPad en iPhone bijeen te rapen, ik zette een beker hete thee en nam alles mee naar buiten toe. Aan de rand van mijn woonwijk ligt een mooie strook natuur. Ik zocht een bankje uit en genoot van de warmte die de zon uitstraalde. Even diep in- en uitademen, wat kan het leven toch mooi zijn. Maar dit was wel een bewuste keuze. Ik had namelijk ook gewoon binnen kunnen blijven zitten en dan had ik dit geluksmomentje gemist.

Keuzes maken.

De lente is in aantocht er ik ga ervan uit dat deze lente en zomer ons veel mooie dagen zal brengen. Natuurlijk ontkomen we niet aan de regenbuien die zo af en toe over ons land trekken. En over een paar maanden zwoegen we misschien onder een hittegolf(je). Maar er blijven meer dan genoeg mooie dagen over. Van die dagen waarop het kwik ergens tussen de 18 en 25 graden aangeeft. Een goede temperatuur om activiteiten te ontplooien zonder elk uur van shirt te moeten wisselen. En van deze dagen wil ik optimaal genieten!

Geluksmomentjes.

De zon trekt nu weer langzaam weg achter een wolkendek, maar ik zit hier nog steeds met een glimlach op mijn gezicht en zit in een positieve flow. Zou het niet wat zijn als we vaker stil zouden staan bij dit soort kleine geluksmomentjes? Zodat we elke keer als de zon schijnt of als de temperatuur hoog genoeg is even stilstaan en genieten. Zou dat niet wat zijn? Bewust optimaal genieten.

Planning.

En om optimaal te kunnen genieten van de mooie dagen die in aantocht zijn, is flexibel zijn belangrijk. Want waarom zou je er niet voor kiezen om vaker naar buiten te gaan. Tijdens de pauze even een blokje om te lopen of ergens op een bankje te gaan zitten. Of tussen afspraken door genieten van een kopje koffie op het terras; ook daar kun je je mails bijwerken of een telefoontje beantwoorden. En kies vaker voor buiten sporten. Pak de fiets als je bij je vriendin op bezoek gaat en kies ervoor om naar de supermarkt te lopen voor de kleine boodschappen.

Vrijetijdsplanning.

En zeg nu zelf… Is het echt nodig om op mooie dagen de ramen te lappen? Of de vloer in de was te zeten, de schuur op te ruimen of de foto’s van de wintervakantie te sorteren? Iedereen mag zijn eigen keuzes maken. Ik kies ervoor om op mooie dagen het huishouden de boel te laten en te genieten. Er komt vast weer een dag waarop er minder te genieten valt en dan stort ik me op het huishouden of andersoortige klussen. Door deze keuze hoor je mij nooit klagen over het ‘slechte’ weer in Nederland.

En wat te doen op mooie dagen?

Hier volgen enkele ideeën: wandelen, buiten spelen met de kinderen, zwemmen, in de tuin ‘werken’, op het terras genieten van een heerlijk glaasje wijn/een cocktail/pilsje, de auto wassen (ga, dat kan dan nog net wel), een boek lezen op je loungeset, naar het strand gaan, een festival bezoeken, buiten mediteren, fietsen/steppen, naar de dierentuin gaan, je camera pakken en mooie foto’s maken, buiten sporten, een antiekmarkt afstruinen, ga picknicken, huur een boot(je), ga met de kinderen naar een kinderboerderij toe en zo kun je nog veel meer dingen bedenken. Ga optimaal genieten van de mooie dagen die in aantocht zijn!

#Praat mee.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡  Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (40+, Fit, Healthy, Creative)

Bron afbeelding: Google, © Irma Verschuur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s