Het verhaal van… Irma

Regelmatig krijg ik vragen over hoe vaak ik sport, welke oefeningen ik doe en wat ik eet. Deze vragen worden me voornamelijk gesteld via Instagram, vaak nadat ik een foto of een filmpje heb geplaatst van een bezoek aan de sportschool. (Blijf vragen stellen ❤) Ik plaats deze foto’s/filmpjes als onderdeel van het platform IrmaInspireert.

Ik wil jullie namelijk allemaal inspireren en motiveren om het beste uit jezelf te halen waarbij ik me voornamelijk richt op beweging en gezonde voeding. En omdat ík heb gekozen voor fitness wil niet zeggen dat jij dat ook moet doen. Mijn advies is: kies een sport die bij je past, sport alleen of in groepsverband, 2 x p.w. of bijna elke dag. Een sport die past bij jouw voorkeur, lichaam en geest.

In deze blog deel ik met jullie ‘waarom ik ben gaan sporten.’

Waarom sport ik?

We gaan een stukje terug in de tijd. 2008 was het jaar waarin ik besloot dat ik beter voor mezelf wilde gaan zorgen. En hoe zag mijn leven er begin 2008 uit? Ik was te zwaar, een kilootje of 15 zwaarder dan ik nu ben. Ik at slecht, was verslaafd aan cola, snoep en magnetronvoedsel; zo ongeveer het slechtste dieet denkbaar. En, nog erger, ik rookte. Na tien jaar gerookt te hebben, had ik er genoeg van. Het kwartje ‘je bent niet lief voor je lichaam, je zorgt slecht voor jezelf’ viel ineens. Maar, stoppen met roken doe je niet zomaar, dus ik maakte een plan.

Doelstelling 1.

Het werd eind mei 2008 en roken was verleden tijd. Waarom hield ik het vol? 1. IJzeren wil, als ik iets met mezelf afspreek, hou ik mezelf er ook aan. 2. Veel afleiding zoeken. 3. Mezelf belonen omdat ik het stoppen met roken volhield. 4. Veel (helaas slecht) eten. En dat laatste is me duur komen te staan want de extra kilo’s (+5 kg) vlogen eraan. Al snel werden de volgende doelen gepland. Het overgewicht moest aangepast worden. Ik wilde én moest gezonder gaan eten en ik wilde gaan sporten.

Doelstelling 2, 3 en 4.

Ja, het roer moest helemaal om. En daarvoor moest ik een bezoek aan een sportschool plannen. Bij mij in de buurt zaten twee sportscholen. De een vond ik op voorhand al te massaal dus ik besloot bij TrainMore naar binnen te lopen. Ik werd geholpen door een aardige personal trainer die me vertelde wat een abonnement zou kostten en wat ik daarvoor kreeg. En ach, ik had al besloten dat ik zou gaan sporten dus ik tekende meteen een jaarcontract. Ik sprak vervolgens met mezelf af dat ik minimaal drie keer p.w. zou gaan trainen (cardio-training).

Tegelijkertijd veranderde ik mijn eetpatroon en gezond eten beviel me goed. Ik kreeg steeds meer energie. De combinatie gezond eten en sporten zorgden ervoor dat ik mijn overtollige kilo’s verloor.

Als ik nu, zo’n negen jaar later, terugkijk op die beginperiode was ik iemand die niet lekker in mijn vel zat, de overtollige kilo’s zaten in de weg, ik kon mijn weg niet goed vinden in de sportschool, stond niet open voor contact. Ik vond sporten gewoon niet leuk maar het was wel noodzakelijk dus ik bikkelde door.

Maar het is pas sinds drie jaar dat ik sporten echt, maar dan ook écht leuk ben gaan vinden. Ik ben, op aanraden van een personal trainer, toch met krachttraining begonnen en daar heb ik mijn draai helemaal in gevonden. Krachttraining vormt je lichaam zonder breed te worden. Ook ben ik langzaamaan een keukenprinses aan het worden.

Ik geloof in timing. En voor mij vielen de kwartjes wat later in mijn leven. Maar geloof mij: het is nooit te laat. Zelf met 40+ kun je fantastische resultaten boeken.

TrainMore.

Deze sportschool in inmiddels al ruim negen jaar mijn tweede thuis. Het principe is: meer sporten, minder betalen. En hoe motiverend is dat! Ik heb al jaren het goedkoopste abonnement. Dus naast mijn interne motivatie geeft TrainMore me een extra stok achter de deur. Met negen locaties in Nederland heb je eigenlijk geen excuus meer om niet ‘goedkoop’ te sporten. Zelfstandig trainen, onder begeleiding van een Personal Trainer, groepslessen, ontspannen in de sauna en een kopje koffie of thee na het trainen, het kan allemaal.

Uitdaging!

Wie wil een keer gaan trainen bij TrainMore? Ik stel vijf dagkaarten beschikbaar. Als tegenprestatie ontvang ik graag een leuke foto van jou terwijl je aan het trainen bent bij een vestiging van TrainMore. Wie doet er mee? Laat hieronder een bericht achter en vermeld bij welke vestiging jij wilt trainen; de eerste vijf die reageren ontvangen een dagkaart.

 #Praat mee.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡  Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (Creative, Health, Love, 40+)

Bron afbeelding: Google. Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met TrainMore © Irma Verschuur

Advertenties

4 gedachten over “Het verhaal van… Irma

  1. Hoi Irma, ik zie dat je in (de buurt van) Den Bosch woont. Als daar de sportsschool zit die jou heeft kunnen bewegen om te gaan sporten, dan wil ik daar ook wel es een kijkje nemen. Ik haat sporten, maar zo langzamerhand moet ik toch es zien dat ik van de bank af kom. Ik kom deze zomer jouw kant op, want ik verhuis naar Brabant. Dus wie weet treffen we elkaar een keer in die sportschool van je 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s