Trouw zijn.

Gastblogger Stephanie.

Of je nu single bent, een relatie hebt of misschien wel getrouwd bent, het is altijd belangrijk om trouw te zijn. Trouw zijn aan jezelf. Afhankelijk van je overtuigingen zal je ook graag trouw zijn aan een ander, en datzelfde terugverwachten. Dit zal niet per se iets zijn wat makkelijk gaat. Om me heen hoor ik veel situaties dat om de wederhelft niet teleur te stellen diegene niet trouw is aan zichzelf, wat er vanzelf in resulteert dat diegene ook niet meer trouw zal zijn aan de ander.

Een voorbeeld.

De vrouw is erg jaloers en de man mag van haar niet afspreken met andere vrouwen. Alsof dat nog niet lastig genoeg is, heeft de man vooral vriendschappen met vrouwen. Hij wil niet steeds ruzie met zijn vrouw en probeert alles te doen om dat te ontwijken. Hij is dus met de eis akkoord gegaan. Op dat moment was hij dus niet trouw aan zichzelf. Hij begon zich steeds eenzamer te voelen en zijn relatie was nog zijn enige sociale contact. Binnen no time ging hij stiekem afspreken met vriendinnen. Hij voelde zich nog steeds niet echt gelukkig, door de jaloezie van zijn vriendin is hij niet trouw naar haar want hij liegt en verbergt dingen. Hij is ook niet trouw naar zichzelf want stiekem zijn, zit eigenlijk niet in zijn persoonlijkheid en dit is iets wat enorm aan hem knaagt.

Er zijn nog veel meer van dit soort situaties, misschien herken je er zelf ook wel iets in. Jaloezie, onhaalbare verwachtingen van de buitenwereld, niet kunnen/durven communiceren zijn vaak aanleidingen voor niet trouw zijn (aan jezelf).

Ontrouw.

Vreemdgaan is de bekendste vorm van niet trouw zijn (aan jezelf). Als je hebt gekozen voor een monogame relatie terwijl je dat eigenlijk helemaal niet wilt, ben je al niet trouw geweest aan jezelf. Het is dan een kwestie van tijd voor je niet meer trouw kan zijn aan de ander. Toch kan het vreemdgaan ook gebeuren als er wel de wens is om monogaam te zijn, dit is zelfs meestal het geval. Hier kunnen honderden redenen voor zijn. Al is de kans het grootst als diegene zich niet gezien of gehoord voelt binnen de relatie. Daar heb je die communicatie weer. Gooi daar nog een paar alcoholische versnaperingen bij, wat ego strelende liefkozingen en de fout is snel gemaakt. Maar vaak begon het allemaal met niet trouw zijn aan jezelf. En dan mag de ander verteld worden dat je ontrouw bent geweest. Nee, dat is niet de meest prettige positie.

En wat moet je als jou verteld wordt dat je partner is vreemdgegaan. Hij komt naar je toe, vraagt je even te gaan zitten want hij moet je iets vertellen. Eigenlijk weet je het op dat moment al, je wilt het alleen niet geloven. De woorden komen er hortend en stotend uit… hij heeft het verknald. Je gilt zwaar geëmotioneerd dat hij weg moet gaan en nooit meer terug moet komen! Maar eigenlijk wil je dat hij blijft. Hij is ontrouw geweest. Maar hoe vergeef je hem? Kan je hem vergeven en trouw blijven aan jezelf. Heeft deze relatie nog een kans?

Blijf trouw aan jezelf.

Het is dus duidelijk, trouw zijn aan jezelf is belangrijk. Soms mag je best wat water bij de wijn doen, maar cijfer jezelf nooit helemaal weg. Blijf communiceren en zorg dat je weet wat je nodig hebt. Wees trouw aan jezelf.

#Praat mee.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡ Volg Gastblogger Stephanie op Instagram: Struikuiltje

Bron afbeelding: Google

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s