Jouw manier om te stralen.

Gastblogger: Sam.

Een maand geleden schreef ik mijn eerste blog voor IrmaInspireert.com. Dat is nog niet zolang geleden en dit is dan ook pas mijn vierde blog. Ondanks de korte periode heeft het mij al veel gebracht. Ik haal veel positieve energie uit het schrijven, fantaseren over onderwerpen en het zoeken naar inspiratie. Wat een luxe eigenlijk. Ik mag doen wat ik leuk vind, namelijk schrijven over onderwerpen die ik graag met andere deel en ik leer nieuwe mensen kennen, die nu al een toevoegde waarde hebben op mijn leven. Via Facebook werd ik benaderd door een oud-medestudent. En met oud bedoel ik, middelbare school-oud. Phoef, dat is alweer vijftien jaar geleden. Hij gaf mij een compliment over mijn blogs en het feit dat ik er gelukkig uitzag. ‘Het is te zien’ zei hij.  Dat deed wat met mij en besloot daar een blog aan te wijden. Ook jij hebt namelijk, zonder dat je het misschien weet, heel veel redenen om te stralen en gelukkig te zijn.

Redenen om te stralen.

Zie de kleine overwinningen als belangrijke stappen richting jouw gewenste doel. Bijvoorbeeld je eerste dag leven volgens jouw nieuwe leefpatroon, alleen maar de boodschappen in huis halen die vooraf op je lijstje stonden of het schrijven van je eerste blog. Dit zijn allemaal dingen om bij stil te staan en trots op te zijn. Dit valt allemaal onder kleine overwinningen en mogen gevierd worden. Jeej!

Het is bewezen dat mensen die rijk zijn niet gelukkiger zijn dan mensen die voldoende verdienen om hun vaste lasten te kunnen betalen. Gelukkig zijn heeft te maken met wat je denkt (mindset) en wat je doet (gedrag). Uit een ander onderzoek blijkt dat wanneer je al je gewenste gedrag vertoont op de door jou gewenste manier, jouw gedachten zullen volgen. Dat klinkt nog best vaag volgens mij. Een voorbeeld; je hebt geen zin om te gaan sporten, ondanks dat je ervan overtuigd bent dat het een positief effect heeft op je leven. Het is dan belangrijk dat je niet gaat wachten tot je wel zin hebt, maar dat je gewoon gaat. Het helpt om stil te staat bij de voordelen van de actie die jij wilt ondernemen. Voordelen kunnen zijn: het gevoel van trots wanneer je bent geweest, energieker en fitter voelen of afvallen. Dus eerst het gewenste gedrag vertonen door actie te ondernemen en te doen. Daarop volgt het gevoel van zin en enthousiasme.

Manier om de kleine stappen te vieren.

* Kies in de drogist een heerlijke ruikende douchegel uit en neem een lange warme douche of bad.

* Koop een tijdschrift en neem de tijd om deze door te bladeren onder het genot van een kopje thee of koffie.

* Ga wandelen in een rustgevende omgeving en noem in jouw hoofd dingen op waar je dankbaar voor bent.

* Laat je heerlijk verwennen bij de kapper, zonnebank of schoonheidsspecialist. Mijn advies is om regelmatig op Groupon of een vergelijkbare website te kijken. Dat kan een hoop geld schelen.

* Boek een afspraak bij een personal trainer om je te helpen bij een nieuw trainings- en/of voedingsschema. Na al het harde werken, kan het fijn zijn om hulp te krijgen van een expert.

* Plan een avond voor een Netflix marathon, inclusief de snacks die jij lekker vindt.

* Koop onderweg eens iets lekkers en neem de tijd om ervan te genieten.

* Spreek af met een vriendin om te kletsen en te lachen.

* Koop een mooie bos bloemen voor jezelf. Dat heb je verdiend!

Een blauwe lucht, zon, een bos bloemen en muziek zijn een aantal dingen die mij echt heel vrolijk maken. Zodra ik de tijd neem om daarvan te genieten, ga ik automatisch stralen. Ook word ik gelukkig van het feit dat ik in Nederland mag wonen, een land zonder oorlog en een dak boven mijn hoofd heb.

Tip van Sam.

Weet je niet hoe je moet beginnen?  Dan wil ik je adviseren om een plek uit te kiezen waar je graag zit om iets te drinken. Het liefst een plek waar het levendig is. Zoals in de stad, op een terras bij een koffietentje en schrijf eens op, of benoem in jouw hoofd, alles wat je ziet en mooi vindt. Er is meer dan je in de eerste instantie zou denken. Tot slot wil ik meegeven dat het bewezen is dat mensen meer stralen en gelukkiger zijn wanneer ze iets voor een ander doen. Het proberen waard zou ik zeggen.

#Praat mee. 

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡

Volg Gastblogger Sam op Instagram: TheSamsDaily

Bron afbeelding: Google
Advertenties

Een gedachte over “Jouw manier om te stralen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s