Oneliners, Deel 2.

#Nummer 1: Ik wil niet beter worden dan een ander. Ik wil beter worden dan mezelf.

Het klinkt als een mooie en vooral nobele Oneliner. Beter worden dan jezelf. Elke dag aan jezelf werken zodat je beter, slimmer, leuker of sportiever wordt. Ik ga deze Oneliner ontleden en richt me daarbij op de fysieke kant van de mens.

Beter worden?

Is het wel zo’n nobel doel? Het streven naar beter worden dan jezelf? Want bij mij rijst de vraag direct ‘zijn we dan niet goed genoeg?’ En ‘aan welk deel van onszelf moeten we dan werken?’ Ik sluit me wel volledig aan bij het eerste gedeelte van deze Oneliner. Stop met het vergelijken van jezelf met anderen. Ieder mens zit anders in elkaar, ieder mens heeft een ander verleden, ieder mens heeft andere doelen, mate van doelgerichtheid en doorzettingsvermogen. Vergelijken is zinloos.

Maatschappij.

Het ‘beter’ willen worden komt natuurlijk ergens vandaan. We leven nu eenmaal in een maatschappij waarin alles groter, beter, meer moet zijn. Het vergaren van rijkdom heeft voor vele een hoge prioriteit en lijkt een doel op zich te zijn geworden. Maar sinds wanneer staan wij, als mens, ook op dat lijstje? Waarom moet het i.p.v. ‘groter, beter en meer’ gezonder, slanker/gespierder en sportiever?

Trends.

We kunnen op dit moment niet om de Fitgirls-trend heen. Ze zijn overal: op tv, Instagram en YouTube. En nee, ik ga de hardwerkende dames en heren zeker niet afkraken, ik heb zelfs een grote mate van respect voor het harde werk dat ze leveren. En het niet te onderschatten doorzettingsvermogen en doelgerichtheid waarmee ze te werk gaan. Waar ik moeite mee heb, is de maatschappelijke druk dat je mee moet doen met deze trend.

Reality-check.

Detoxen, koolhydraat-arm eten, tarwegras & superfoods, suikers mijden, intensief sporten, eiwitshakes, spiergroei, lage calorie-inname enzovoort. Er zijn veel mensen die op dit moment kiezen voor een ultra gezonde levensstijl. Niks mis mee. Zolang je hier vrijwillig voor kiest, een duidelijk en vooral gezond doel voor ogen hebt, zeg ik; ga ervoor! Want je kan zeker mooie resultaten boeken met een aantal van bovengenoemde methodes. Je zal elke dag, op het een of andere vlak, vooruitgang boeken en beter worden dan jezelf. En hoe mooi en inspirerend is dat.

Maar, ja er komt een maar. Je hoeft hier niet aan mee te doen. Waarom zou je? Want wat als je niet de drang voelt om beter te worden dan jezelf? Wat als je al lekker in je vel zit? Of misschien maak je je niet zo druk om de buitenkant. En zijn zoveel mensen die met een glimlach door het leven gaan zonder dat ze zich zorgen maken over een of ander dieet of zich afvragen hoeveel kilo’s ze kunnen bankpressen. Zichzelf dus gewoon goed genoeg vinden.

Tevreden.

En hoe heerlijk is dat? Om tevreden te zijn. De trend van ultra gezond eten, slanker/gespierder of sportiever worden aan je voorbij laten gaan. Tevreden zijn met de normale dagelijkse beweging, je lijf omarmen en liefhebben, al je boodschappen bij de supermarkt op de hoek kunnen halen in plaats van naar de bio-markt of naar een reformwinkel te moeten gaan. Je zachte buikje, waarvan je verwacht dat er een six-pack onder zou kunnen zitten, in stand te houden door de teugels wat vaker te laten vieren en te genieten van chocolade, chips of kaasjes.

Balans.

Als je het aan mij vraagt, is dat waar het om draait: tevredenheid. Jij bepaalt of je beter wilt worden dan jezelf, op welk vlak je beter wilt worden en hoe je dat aanpakt. En voor degenen de zichzelf perfect (of gewoon goed genoeg) vinden: geniet van de rust die je hebt gevonden in de acceptatie van jezelf. Volg vol enthousiasme het pad dat je gekozen hebt. En weet dat je altijd je pad mag aanpassen of een afslag mag nemen!

#Praat mee.

Waar denk jij aan bij deze oneliner? Neem contact met me op als jij jouw inspirerende verhaal wilt delen.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡  Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (Creative, Health, Love, 40+)

Bron afbeelding: Google, © Irma Verschuur
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s