Het verhaal van… Dennis.

Gastblogger Dennis. Goede voornemens en volhouden.

De start.

Afgelopen oktober was ik niet tevreden over mijn lichaam en mijn conditie. Het werd tijd om actie te ondernemen. Veel mensen beginnen met het maken van goede voornemens in januari. Maar om mij heen begonnen diverse vrienden met sporten waardoor ik ook meteen in oktober ben begonnen; waarom uitstellen als je ook meteen kunt beginnen? Gestimuleerd door een aantal goede vriendinnen van mij, die ook flink aan het sporten waren, heb ik het sporten weer opgepakt en ben gaan werken aan mijn conditie en natuurlijk de kilo’s.

Het begon al meteen goed. In oktober heb ik samen met mijn beste vriendin bijna alle verschillende wandelroutes in Limburg wel gezien en heb ik in totaal 230 km gelopen. Dit bracht ook meteen gewichtsverlies met zich mee. Week voor week verloor ik tussen de 0,5 en 1 kilo en dit deed mij veel goeds. Naast het verliezen van kilo’s wilde ik ook graag werken aan mijn verdere transformatie waarbij ik meer spieropbouw wilde creëren.

In november ben ik begonnen met actiever te sporten, het letten op mijn voeding en het trainen van mijn spieren. Waar ik in het verleden na een aantal dagen/weken in de sportschool de motivatie verloor, had ik nu een totaal andere vibe te pakken. Ik geniet nu van de uurtjes in de sportschool en ga gemiddeld vijf keer per week sporten. Daarnaast let ik op mijn voeding met een leuke app (myFitnessPal).

Extra motivatie.

Wat mij naast het gewichtsverlies motiveert, zijn de leuke en spontane opmerkingen van mensen uit mijn omgeving. ‘Goh, jij bent veel afgevallen!’, ‘Jij bent echt smaller geworden in je gezicht’ en nog meer positieve opmerkingen. Hetgeen wat ik niet had verwacht was de positieve impact op Instagram. De laatste zes weken zijn er veel mensen die mij hebben toegevoegd en andersom. Mijn tijdlijn staat nu dagelijks vol met mensen die net zijn gaan sporten waardoor ik elke dag positieve impulsen krijg om het vol te houden.

Volhouden.

Inmiddels ben ik nu drie maanden verder. Ik sport veel, let op mijn voeding en ik ben continu gefocust op mijn einddoel van 85 kilo. Mijn gewicht is van 101,8 maar 91,5 kilo gegaan, mijn omtrek is enkele centimeters geslonken en mijn spieren zijn aan het groeien.

Doorzetten.

Tot zover het positieve nieuws. Helaas zijn er ook veel momenten waarop het minder gaat met sporten en goed eten. Voor mijn werk reis ik veel en er staan de nodige etentjes, inclusief een wijntje met klanten gepland. In zo’n week ben ik minder actief, eet minder goed en de wijntjes helpen ook niet. Helaas heeft niet elke hotel een goede gym met daarin alles wat ik nodig hebt. Op het moment dat ik dit schrijf, zit ik in Johannesburg waar ik nu tien dagen ben. Het hotel heeft een kleine gym en er staan vijf verschillende diners met klanten gepland. Na mijn bezoek aan Johannesburg ben ik twee dagen thuis en daarna moet ik meteen weer door naar een congres in Las Vegas. Gelukkig heb ik een goed hotel kunnen uitzoeken met een grote gym. Zo kan ik blijven sporten.

Positief.

Al met al gaat het sporten mij goed af, zie ik de progressie in mijn gewichtsverlies en krijg ik veel positieve energie van het gezonder leven. Het vele sporten zorgt ervoor dat ik veel lekkerder in mijn vel zit. Ik wil dan ook proberen met deze blog mensen te stimuleren om meer te gaan sporten, gezonder te leven en meer te genieten van wat dat met je geest en lichaam doet.

#Praat mee.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡

Volg Gastblogger Dennis op Instagram: @dennis_baetens

Bron afbeelding: Google
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s