Goede voornemens.

Gastblogger Wendy.

Het is alweer februari, een goed moment om terug te kijken op wat er (niet) terecht is gekomen van alle zeer goed bedoelde (dit jaar ga ik er echt voor!) voornemens!

Wat is de top 10 van goede voornemens eigenlijk in Nederland? Ik ging op onderzoek uit en na even kort googelen kwam het volgende lijstje tevoorschijn:

#1. Meer tijd doorbrengen met familie en vrienden.

Geen probleem, ik heb vijf kinderen en woon in een huis tussen mijn moeder en zus in. Check!

#2. Sporten.

Mmm, mezelf tijdens het bloggen direct online ingeschreven bij de dichtstbijzijnde sportschool. Direct voor een jaar waarvan ik nu al weet dat ik er na twee maanden ontzettend veel spijt van krijg. Al die zwetende, op de hardloopband rennende mensen. Terwijl ze tussendoor nog even snel hun Facebookstatus updaten naar ‘in the gym’.  Zet daarnaast ook nog eens de vaak keiharde oh zo hippe DJ Armin waardige house tunes. Nee, ik heb er weinig mee. Als tegenhanger sta ik elke ochtend vroeg op (om 06.00 uur precies) en beoefen ik 45 minuten yoga met een random yoga instructeur via yogaonline. Voor mijn open haard. Daar word ik wel blij van. Dus toch. Check!

#3. Op dieet gaan.

Na het kopen van ‘Hoe krijg en behoud je een killerbody’ ben ik gaan experimenteren met sapjes als water met citroen en cayennepeper of nog ‘lekkerder’ water met appelazijn. Neus dichthouden en niet nadenken is mijn motto. Het is voor een goed doel. De J.Lo booty. Maar oh, wat is het smerig. Na mijn zoveelste koolhydraten-arme-avondmaaltijd en bakken yoghurt met lijnzaad begint het hunkeren naar een zo ontzettend ongezond bord pasta met veel carbonarasaus, of een patatje oorlog. Maar we houden vol! Vooralsnog. Check!

#4. Stoppen met roken.

Kijk, dat is trappen op een open doel. Ik rook niet! Nooit gedaan, vind het echt vies, dat helpt. Check!

#5. Ontstressen.

Dit vind ik nou zo’n mooi woord, ontstressen. Wat houdt het in? Het schijnt je handvatten aan te reiken om je stress te verminderen en positiever in het leven te staan. Nou ik ben Miss positief. Dat moet dus lukken. Het zou ook helpen om relaxter in het leven te staan en alles veel positiever te zien. Moet simpel zijn, zou je zo denken. Maar het zijn makkelijke woorden die voor vele van ons moeilijk dagelijks toepasbaar zijn. Ik ontstress via mijn dagelijkse yoga met meditatie. Daarnaast doe ik hele makkelijke Jin Shin Jyntsu oefeningen. Dit is een verrassende en praktische vorm van zelfzorg middels het gebruik van je eigen handen. Met enkele oefeningen die ik uitvoer als ik in mijn bed lig, sluit ik de dag ontspannen af. Check!

#6. Stoppen met drinken.

Ook hier weer: goal! Ik ben al geruime tijd geheelonthoudster, dit na een paar jaar flink gefeest te hebben. Het bevalt me prima. Niets saais aan een lekkere kop muntthee. Daarnaast is er een ruim aanbod van niet alcoholische drankjes. En ja, ook na drie cola dans ik nog altijd op de tafel na tien uur ’s avonds waarbij ik de afkeurende blikken van mijn 16-jarige dochter zeker niet opzoek. Check!

#7. Geen schulden meer.

Kijk, dat vind ik nou zo niet aardig. Schuld? Moi? Ik heb toch geen schuld. Ik ben gewoon simpelweg een levenslang commitment aangegaan met zo’n beetje alle hippe online winkels. Dat is anders, dat is geen schuld, dat is een belofte. En ik leer aan mijn kinderen dat je beloftes moet nakomen. Dus eigenlijk ben ik pedagogisch verantwoord bezig tijdens het online shoppen, toch? Check!

#8. Iets nieuws leren.

Inkoppertje. Ik leer elke dag nieuwe dingen. Zo las ik dat je heel goedkoop thuis scrub crème kan maken. De pakken zout, olijfolie en citroenen zijn bij mij niet meer aan te slepen. En het werkt ook nog! Zo heb ik ook geleerd dat na het beginnen aan het lezen van ’50 Shades of Grey’ zo’n vijf jaar geleden ik mijn dagelijkse slaapmutsje (kamillethee) niet meer nodig had. Briljant, elke keer val ik na de helft van de eerste pagina in slaap. Daarnaast heb ik geleerd dat heel af en toe sissend naar je kinderen uitvallen met een ‘en nou is het genoeg’ niet alleen persoonlijk bevrijdend is maar het ook nog werkt; ze stoppen abrupt. Check!

#9. Altruïsme, iets teruggeven aan anderen.

Echt, heus, na het voeden, opvoeden en in het gareel houden van mijn vijf stuiterende kinderen, na mijn werk, na het sporten, na het onderhouden van mijn vriendschappen, na het biologisch veganistisch bakken van een taart, het zelf maken van yoghurt en kaarsen ga ik echt iets teruggeven aan een ander. Staat met stip op mijn nummer 2. Check!

#10. Alles op orde krijgen.

Pardon? Heb ik alles al niet op orde? In mijn hoofd heb ik het allemaal op een rijtje. De dagelijkse praktijk laat ik langzaam van me afglijden, daarmee houd je het uiteindelijk het langste vol. Dus ook hier; Check!

Maak er een mooi jaar van!

#Praat mee.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡

Volg Gastblogger Wendy op Instagram: teunissenwendy

Bron afbeelding: Google
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s