Oneliners, Deel 1.

#Nummer 1: What doesn’t kill you makes you stronger.

Met deze oneliner kun je een aantal kanten op: als je je niet op je kop laat zitten door een negatieve ervaring kom je er sterker uit. Door verlies of ramspoed word je sterker. Ik laat je een andere kant van de Oneliner zien. Een kant die op mijn leven van toepassing is; zelf gekozen uitdagingen waarbij ook geldt ‘als ik dit doorsta, word ik sterker’.

In 2012 klopte mijn hart in mijn keel terwijl twee mannen me in een veiligheidsharnas hielpen. Toen ik weer met beide benen op de grond stond, maakte ik met mezelf een afspraak: elk jaar ga ik iets engs/nieuws/spannends doen. ‘Iets doen’ waarvan ik niet had gedacht dat ik het zou durven. Ik raad iedereen aan om een soortgelijke afspraak met jezelf te maken want 1. Je verlegt je grenzen 2. Je bent na afloop zo trots op jezelf 3. Je maakt herinneringen 4. Je hebt een mooi verhaal 5. Je wordt (lichamelijk of mentaal) sterker.

2012.

Het harnas was zeker geen overbodige luxe. Ik keek naar mijn collega die, op de 10 meter hoge paal, stond te zwaaien. Ieder teamlid moest óp de hoge paal klimmen om vervolgens over de andere zeven palen te lopen. Bij de achtste paal werden we geïnstrueerd om naar beneden te abseilen. Na een paar schietgebedjes en een rugzak vol vergaarde moed op mijn rug liep ik naar de paal toe. Met bibberende benen en flink wat aanmoediging van mijn collega’s klauterde ik traag de paal in. Eenmaal boven liep ik in een roes over de palen om vervolgens te abseilen. Achteraf was ik meer dan trots op mezelf dat ik deze uitdaging ben aangegaan. It didn’t kill me, het heeft me echt sterker gemaakt.

2013.

Een andere uitdaging die ik aanpakte, was skydiven (indoor). Sommige mensen springen in die ‘koker’ alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Voor mij was de drempel best hoog; in mijn gedachten vloog ik steeds tegen de wand aan. Als ik had toegegeven aan mijn angst had ik nooit geweten hoe geweldig skydiven is.

2014.

Indoorskiën. Ik had ooit een halve ski-les gevolgd, diverse YouTube-instructiefilms bekeken en iets koppigs in me zei dat ik wel kon skiën. Ik stond doodsangsten uit op de babyheuvel maar na een dag doorzetten (en analyseren hoe de getrainde skiërs de berg afkwamen) was de vooruitgang merkbaar. Na nog een paar keer trainen, heb ik in 2014 alle indoorbanen overwonnen. Ok, mijn ski’s staan nog niet netjes naast elkaar. It didn’t kill me en ik liep geen botbreuken op. Wel heb ik veel lol gehad én ben een ervaring rijker.

2016.

Dit jaar stond ik ineens voor de keuze om iets uitermate engs te doen. Iets wat ik altijd heb uitgesteld: praten voor een groep. Voor vele waarschijnlijk een herkenbare angst. Van zwetende oksels, vlekken in je nek, knikkende knieën tot aan een black-out. Ik was aanwezig op een event waarbij ik een workshop Presentatietechnieken volgde. Ik zat, met ongeveer 40 andere dames in een theater waar gemakkelijk een mannetje of 200 in hadden gepast. Onze gastspreker was Julika Marijn. Julika schudde de boel snel op: ‘drie dames komen, na elkaar, het podium op en geven een korte presentatie. Ze zou na een paar minuten de presentatie onderbreken, analyseren waarna ze waardevolle tips zou geven.

En toen begon het gevecht in mijn hoofd. Dat wil ik, maar ik durf niet. Dit moet je doen, nee laat maar. Dit is je kans… maar ik durf echt niet. De eerste beurt ging voorbij. En zo ook de tweede. En vraag me niet hoe of waarom maar ineens schoot mijn arm de lucht in, nog voordat Julika haar vraag kon afmaken over wie er als laatste naar voren wilde komen. En een minuut later stond ik op het podium. Ik keek de zaal in en nam het even in me op. Best indrukwekkend als je voor de eerste keer op een groot podium staat. En weet je wat? Het viel uiteindelijk allemaal mee. Ik was ontzettend trots op mezelf. It didn’t kill me, it made me a lot stronger.

2017.

Het jaar is net begonnen. Er komt vast wel iets op mijn pad wat me uitdaagt en sterker maakt.

#Praat mee.

Waar denk jij aan bij deze oneliner? Neem contact met me op als jij jouw inspirerende verhaal wilt delen.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡  Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (40+, Fit, Healthy, Creative)

Bron afbeelding: Google, © Irma Verschuur
Advertenties

Een gedachte over “Oneliners, Deel 1.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s