Oneliners, Intro.

Afgelopen weekend stond er een etentje gepland met een goede vriendin. Voorafgaand aan de borrel (want ja, eerst een borrel en dan eten) had ik nog even tijd om mijn favoriete boekwinkel in te duiken. Nu ben ik net als de meeste van jullie en bestel ik net zo gemakkelijk via Bol.com. Maar soms gaat er niks boven het neuzen in een grote boekenwinkel. De lange rijen boeken, de tafels met bestseller, de geur en de verrassende covers. Vroeger verslond ik boeken, met name thrillers maar langzaam maar zeker is mijn voorkeur verschoven naar tijdschriften en blogs.

Eenmaal binnen trok ik mijn handschoenen uit en liep via de krakende trap naar boven toe. Mijn oog werd getrokken door de vele kookboeken met hun mooie, smakelijke hardcovers. Ik moest snel doorlopen want ik zou zo mijn halve uur op de kookboekenafdeling kunnen doorbrengen. Misschien volgende week maar nog maar een bezoek plannen. Ik liep nog een krakend trapje op en kwam op de afdeling psychologie terecht. Goed; lang verhaal kort. Na een half uur bijna ademloos rondkijken en kleine geluksmomentjes (ik appte zelfs de cover van het boek Relatietips voor dummies naar een notoire vrijgezelle vriend) kwam ik het boek van Susan Smit tegen: Laat het los & andere tegelsprookjes. Van de cover alleen word je al blij. Kleurrijk, vol leuke voor-zichzelf-sprekende afbeeldingen. Zodra ik het boekje opende, was ik verkocht.

Oneliners.

Nu ben ik niet altijd een groot fan van oneliners, zeker als ze te pas en te onpas worden gebruikt. Met name de dertien in een dozijn Oneliners die je elke dag op Instagram en Facebook voorbij ziet komen. Maar sommige Oneliners zijn briljant en doordacht. In een enkel geval ervaar ik zo’n Oneliner als prikkelend, krachtvoer voor de geest. Terug naar het boek dat ik ging kopen; de schrijfster heeft op een kundige manier de kern van de Oneliners proberen bloot te leggen. Soms diepgaand of kritisch maar vaak met een vleugje humor en realiteitszin.

Vijftien stuks, om en nabij.

Ongeveer vijftien Oneliners vind ik zo inspirerend dat ik deze op mijn eigen wijze ga ontleden. Ik ga er mijn licht over laten schijnen en vaak zal ik mijn eigen ervaring gebruiken om mijn ideeën toe te lichten. Te beginnen met What doens’t kill you makes you stronger. Want dat is toch wel een hele mooie! Ben je benieuwd hoe ik deze Oneliner toepas op mijn leven? Lees dan morgen mijn nieuwe blog. Want deze Oneliner heeft een aardige impact op mijn leven.

#Praat mee.

Welke Oneliner moet ik zeker volgens jou ontleden? Heb jij een goed idee, neem dan contact met me op!

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡  Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (40+, Fit, Healthy, Creative)

Bron afbeelding: Google, © Irma Verschuur, Dit is een advertorial.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s