Jezelf opladen.

Jezelf opladen zodat je vol energie de nieuwe werkweek aankan, opladen om intensief te kunnen trainen of jezelf opladen om waardevolle tijd met je vrienden en familie door te brengen. Zonder opladen geen gelukkig leven. Vergelijk het maar met je telefoon, deze leg je regelmatig aan de oplader waarna de batterij weer vol is. En hoe vaak laad jij jezelf op? Soms wordt dat vergeten. Een drukke baan, een hectisch gezinsleven, sporten, familieverplichtingen, vergaderingen en misschien een tijdrovende hobby. We gaan met z’n allen maar door want wie heeft het nu niet druk?

Opladen of ontstressen; het komt op hetzelfde neer. Op een gegeven moment is je lichaam moe en zit je hoofd vol. Tijd om je accu weer op te laden. Dit kun je op een actieve manier of op een passieve manier doen. Iedereen heeft een eigen voorkeur.

Voorbeelden om op te laden:

Liever actief opladen: hardlopen, fietsen, dansen, tuinieren, wandelen, yoga, schilderen, schrijven, een concert bezoeken of een boek lezen. Maar denk ook een goed gesprek voeren of een natuurfilm bekijken (in de bioscoop).

Als je liever passief wilt opladen, zijn dit goede voorbeelden: in bad gaan, je laten masseren, mediteren, slapen of opladen in de sauna. Rustige muziek luisteren of luchtige programma’s op tv kijken, is ook een goede manier om op te laden.

Natuurlijk zijn er veel meer voorbeelden te verzinnen. Kies het gene waar jij weer energie van krijgt. Wat voor de een werkt hoeft zeker niet voor de ander te werken. Zo laad ik me het liefst op tijdens een dag in de sauna of, bij tijdgebrek, een paar uurtjes zweten en relaxen. Iets waar sommige mensen juist geen energie van zouden krijgen.

Batterij bijna leeg?

Zorg dat je tijd inplant om op te laden. Nu hoeft opladen geen uren per dag in beslag te nemen. Misschien heb jij voldoende aan 1 uur p.w., bijvoorbeeld elke zondagavond sluit je jezelf op in de badkamer en geniet je van een heerlijk warm bad waarna je accu weer week vooruit kan. Maar misschien heeft jouw accu elke dag nieuwe energie nodig.

Stappenplan.

#1 Onderzoek hoe vaak jouw accu opgeladen moet worden.

#2 Onderzoek met welke activiteiten jij jouw accu wilt opladen.

#3 Plan actief deze oplaad-momenten in.

Want onze accu opladen, geeft ons een plezierig en voldaan gevoel. Opladen is onlosmakelijk verbonden met een gelukkig leven. Dus misschien is het passen en meten in de agenda maar uiteindelijk is het zeker de moeite waard.

#Praat mee.

Hoe vaak en met welke activiteit laad jij je accu op?

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡  Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (40+, Fit, Healthy, Creative)

Bron afbeelding: Google, © Irma Verschuur
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s