Inspiratie.

Gastblogger Aukje.

Sommige mensen hebben aldoor inspiratie en sommigen hebben het nooit. Tenminste dat verkondigen ze vaak grappend tijdens een cursus schilderen. Niets is minder waar, elk persoon heeft meer dan genoeg inspiratie in zich! Elke dag bij het opstaan, begint dat kleine motortje wat zich inspiratie noemt te draaien in je hoofd, het is aan JOU wat je ermee doet en of je er überhaupt naar wilt luisteren.

Inspiratie, wat betekent dat nou?

Inspiratie betekent: bezieling, ingeving. In het Engels betekent Inspiration inademing of een goddelijke ingeving. Je wordt dus enthousiast door iets wat je waarneemt en krijgt daardoor goede ideeën. Wat een mooi woord, wat een vrolijk woord want alles wat je kunt bedenken en kunt voelen zit in één krachtig uitgesproken woord namelijk INSPIRATIE.

Inspiratie in de praktijk.

Voor het maken van mijn trainingen heb ik elke week weer de nodige inspiratie nodig want ik mag 40 weken per jaar iets nieuws bedenken op het gebied van sport. Iets waar elke sportieve klant blij van wordt, valt niet mee kan ik je zeggen. En toch word ik elke week weer geïnspireerd. ‘Hoe doe je dat dan?’, hoor ik je denken. Dat ga ik jullie in een aantal stappen uitleggen.

Stap voor stap.

#1 Om te beginnen kijk ik altijd goed om me heen, wat houdt mensen bezig, waar hebben mensen behoefte aan. Vaak zie je aan de lichaamstaal van mensen waar ze blij van worden en waarvan niet. Door dat goed te bekijken en dus te luisteren met mijn ogen, laat ik me inspireren door gedrag. Daaruit haal ik een positieve boodschap en dat neem ik mee in mijn gedachten.

#2 Elke week train ik buiten. Dat kan in een woonwijk zijn of in het bos, op een brug of in een park. De omgeving neem ik goed in me op. Wat doet de omgeving met mij, maakt het me actief of juist passief? Zijn er veel kleuren of juist helemaal niet? Kan ik klimmen of is het een vlakke strakke lijn? Ik laat me dus inspireren door waar we lopen en waar we staan.

#3 Door contacten te leggen en veel te praten over wat me bezighoudt, open te staan voor nieuwe ideeën en adviezen geven anderen juist de extra inspiratie (bezieling) die ik nodig heb. Van elkaar kun je leren en wijzer worden. Het voelt juist fijn dat je deelt met anderen!

#4 Niets willen, niets moeten, geen emoties hebben, dan kom je werkelijk bij jezelf en creëer je de puurste dingen. Dan pas krijg je de ingevingen waar je vaak naar zoekt en niet vindt. Als ik een training maak, ga ik vaak op een stille, rustige en fijne plaats in huis zitten. In stilte (of met rustige muziek op de achtergrond) laat ik alle invloeden van de vorige week op me inwerken. Ik denk na over de “stille boodschappen” die ik kreeg door te kijken en luisteren. In gedachten kijk ik naar de plaatsen die we de week ervoor bezochten om te sporten.

#5 Laat je inspireren door bijvoorbeeld Irmainspireert.com. Door verschillende Inspirerende & Motiverende websites te volgen, kunnen ook bij jou leuke nieuwe ideeën ontstaan! Ik schrijf deze blog met als voorbeeld sport maar je kunt al deze tips ook gebruiken voor elk ander onderwerp waar jij inspiratie voor nodig hebt.

Bezieling.

Dat is wat je als laatst nodig hebt. Alles wat je doet met je volledige hart en passie zal vanzelf inspirerend worden!

‘JUST DO IT’

Dit is een briljante slagzin, een formidabele mantra. Zeg “JA” tegen al het nieuwe wat in je opborrelt en laat het niet wegduwen door negativiteit!

#Praat mee.

Waar haal jij je inspiratie vandaan? Ben je een inspiratiebron voor anderen?

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡ Volg Gastblogger Aukje op Instagram: afitwalk_aukje of via Facebook: @afitwalkoutdoor

Bron afbeelding: Google
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s