Daten, zo maak je het leuk.

De meeste van ons zijn zenuwachtig als ze op date gaan. Begrijpelijk want je gaat een onbekend persoon ontmoeten. Tenzij je elkaar al beter hebt leren kennen via Facetime of Skype. Maar meestal ga je daten nadat je elkaar een paar mailtjes of appjes hebt gestuurd. Want bijna niemand zit erop te wachten om ellenlang te mailen of te appen.

En hoe maak je daten dan leuk?

#1 Eerlijkheid boven alles. En dat begint met je datingprofiel. Hoe vaak horen we verhalen dat de andere persoon er anders uit zag op de foto’s, kleiner was dan aangegeven in zijn profiel, minder spontaan was, een paar kilo’s meer of minder, een paar jaar jonger of ouder en ga zo maar door. Waarom zou je je op je profiel anders voordoen dan je in werkelijkheid bent? Je valt uiteindelijk toch door de mand. Met oneerlijkheid heb je niet alleen je date te pakken, maar ook jezelf.

#2 Waar spreek je af? Waar jullie je beide prettig en veilig bij voelen, zo gemakkelijk is het. Het is aan te raden om op een eerste date een gemakkelijke, veilige plek uit te kiezen. In een kroegje in het centrum van een leuke stad of in een hippe bar aan de rand van het centrum. Misschien gaan jullie wandelen, kies dan voor een mooie wandelroute. Iedereen weet ondertussen dat veiligheid een belangrijk onderwerp is. Je weet nu eenmaal niet wie er aan de andere kant van de computer of telefoon zit.

#3 En daar zit je dan, schuin tegenover elkaar, naast elkaar of nog erger, recht tegenover elkaar. Je hebt net kennis gemaakt met je date. Jullie hebben gekozen voor een handdruk of zoenen. Hoe nu verder? Er zijn een paar opties!

3.1. Het gesprek gaat vanzelf, jullie voelen je op je gemak en voordat je weet, bestellen jullie een derde drankje. Geniet ervan.

3.2. Het gesprek gaat wat moeizaam en een van jullie, of jullie beide zijn zenuwachtig. Neem even een pauze en ga naar het toilet toe, op deze manier hebben jullie beide even een rustmomentje. Wat ook kan helpen is open vragen stellen en door te vragen. Als jullie elkaar leuk genoeg vinden, komen jullie door dit awkward moment heen.

3.3. Het wordt niks, dit is de eerste gedachte die door je hoofd schiet. Het kan zijn, om wat voor reden dan ook, dat je een date met hem/haar toch niet ziet zitten. Dit kan met uiterlijk of gedrag te maken hebben of je voelt gewoon geen klik. Nu kun je ervoor kiezen om toch een drankje te drinken of je kiest ervoor om meteen afscheid te nemen. Dat laatste mag gewoon. Probeer hem/haar wel op een beleefde manier af te wijzen.

#Overige.

Gewoon je fabulous zelf zijn. Het is belangrijk om zelfvertrouwen uit te stralen, zeker als je gaat daten. Een veel gehoorde klacht van daters is dat de ander te onzeker is. En waarom zou je onzeker over jezelf zijn? Je bent wie je bent, met al je positieve en negatieve kanten. En als je niet tevreden over jezelf bent, is het nooit te laat om aan jezelf te werken.

Trek leuke kleding aan, zet een leuke snoet op en ga plezier hebben op je date.

#Praat mee.

Hoe maak jij daten leuk? Wat zijn jouw tips voor een geslaagde date?

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡

Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (40+, Fit, Healthy, Creative)

Bron afbeelding: Google, © Irma Verschuur
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s