Maak bewegen leuk!

Auteur gastblogger Sam.

Deze blog is gericht op bewegen, maar ook toepasbaar op andere vlakken van je leven. De kern is; doe wat je leuk vindt. Wat het voor veel mensen makkelijk maakt om bijna dagelijks een bewegingsactiviteit te doen, is dat zij er plezier in hebben. Jezelf naar de sportschool slepen omdat je ergens hebt gehoord dat bewegen goed voor je is, is vaak niet genoeg motivatie om het dan ook echt te doen en vol te houden, maar…..

Wat werkt dan wel?

De truc is om ontspanning en plezier uit de door jou gekozen vorm van bewegen te halen. Dit kan zijn dat het met een vriend of vriendin is, of juist helemaal alleen. Het kan zijn dat gemak voor jou heel erg belangrijk is en de bewegingsactiviteit plaats moet vinden op een voor jou efficiënte manier of locatie. Ook kan het zijn dat je het gewoon heel erg eng vindt waardoor bewegen een drempel is.

De eerste vraag die je aan jezelf moet stellen (en het liefst opschrijven) is; wat vind ik niet leuk aan de sport die ik doe of wil gaan doen? Daarna kun je bij jezelf nagaan welke vormen van bewegen je wel leuk vindt. Maak voor jezelf een lijstje waarbij je opschrijft wat bewegen voor jou aantrekkelijk zou kunnen maken. Voorbeelden zijn; samen of alleen, binnen of buiten, zelfstandig of in een groepsles, lage intensiteit of hoge intensiteit. Er is enorm veel keus als het gaat om bewegen, en ondanks dat je waarschijnlijk vaak de fitnesscentra voorbij ziet komen, betekent niet dat dit ook voor jou werkt.

Tips:

#1 Mijn belangrijkste tip is om ten eerste alle voordelen, meningen en verhalen over verschillende bewegingsactiviteiten overboord te gooien en te gaan ervaren. Schrijf je in voor verschillende proeflessen en ervaar wat je er zelf van vindt. Was het niet leuk? Prima toch, dan weet je dat en ben je toch actief bezig geweest, win-win.

#2 Mijn tweede tip is om een bewegingsactiviteit bij twijfel iets meer tijd te geven. Vaak worden dingen leuker wanneer je ze vaker doet en je er beter in wordt.

Plan voor jezelf om te beginnen één of twee dagen per week wanneer je sowieso gaat bewegen. Dit zorgt voor structuur en routine, wat vaak werkt. Leg de lat niet gelijk te hoog, dat werkt demotiverend, maar met jezelf afspreken om elke dinsdag en vrijdag te bewegen is een goed begin. Fietsen naar je werkt telt ook!

#3 Hopelijk heb ik je op een aantal ideeën gebracht. Ondanks dat ik zelf erg fan ben van Crossfit probeer ik regelmatige nieuwe sporten uit. Zo heb ik deze week een ‘killer cardio training’ gedaan. Deze training bestond uit roeien, fietsen en circuit oefeningen. Geen training die ik wekelijks zal laten terugkomen, maar leuk om te ervaren! Volgende week probeer ik voor het eerst een HIIT groepsles uit, erg spannend.

#Praat mee.

Hoe maak jij bewegen leuk? Ga je, met behulp van deze tips, dit jaar meer bewegen of ga je een nieuwe sport proberen?

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡

Volg Gastblogger Sam op Instagram: TheSamsDaily

Bron afbeelding: Tumblr

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s