Low-Budget Daten.

Auteur gastblogger Stephanie.

Daten; een Engelse term die verwijst naar het hebben van afspraakjes in de zoektocht naar een geschikte partner. Het idee is dat je met iemand die je niet of nauwelijks kent nader tot elkaar komt. Het klinkt allemaal leuk en aardig, maar vind maar eens net die persoon waar je de juiste klik mee hebt en die dat wederzijds net zo ervaart. Dat heeft soms wat tijd nodig.

Meestal is de gelukkige waar je mee gaat daten een onbekende of iemand die je nauwelijks kent. Het is belangrijk om daar rekening mee te houden. Nu hoef je niet meteen pepperspray en een herdershond aan te schaffen. Het is voldoende om af te spreken op een openbare plek. Voor een extra veilig gevoel kan je ook een vriend of vriendin inlichten dat je op date bent. Doe waar jij je goed bij voelt.

Maar goed, het gaat hier over Low-Budget dates. Want een date hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Sommige leuke dates zijn zelfs helemaal gratis. En het gaat er natuurlijk om dat je elkaar leert kennen en er op die manier achter kan komen of dit je mogelijke ideale match ‘made in heaven’ is.

Drie Low-Budget date ideeën ter inspiratie voor een romantisch afspraakje.

#1 Sporten. Met samen hardlopen leer je elkaar snel goed kennen. Het is gezellig en je leert ook gelijk hoe de ander ermee omgaat als het wat zwaarder wordt. Hardlopen is aan te raden als je dat beiden ook in je vrije tijd doet. Anders wordt het misschien al snel puffen en steunen wat de sfeer niet ten goede komt. Je kunt ook met mooi weer lekker gaan skeeleren of een mooie fietstocht maken. Of samen meedoen aan een gratis proefles yoga of kickboksen. Met beweging kan je veel low-budget kanten op.

#2 Een drankje. Dit is de ideale date voor degenen die twijfels hebben en het op safe willen spelen. Een date kan natuurlijk hartstikke spannend zijn. Wat nou als je date helemaal niet leuk is? Zeker als je een blind date hebt, is dit iets om over na te denken. Het is dan een prima idee om bij een leuk sfeervol tentje af te spreken en daar, onder het genot van een drankje, elkaar te leren kennen. Het hoeft niet duur te zijn en als de date niks is dan is het makkelijk de date af te breken. Als het wel gezellig is dan kan je de date verlengen met nog een drankje of een etentje. Goed geregeld!

#3 De natuur. Het is zo fijn om buiten te zijn. De frisse lucht en prachtige omgeving. Als het weerbericht optimistisch is, ga dan lekker samen de natuur in. Wandelen in het bos bijvoorbeeld. Neem dan gelijk een goedgevulde picknickmand mee. De inhoud van de picknickmand kan bestaan uit een flesjes fris of wijn, broodjes of tapas. Gewoon wat lekkere dingetjes om op een kleedje in het zonnetje samen op te peuzelen. Of ga romantisch slenteren over het strand en samen schelpen zoeken.

#Overige

Er zijn nog een heleboel andere interessante low-budget dingen die je kan gaan doen. Musea bezoeken, een ijsje eten, naar de sterren kijken, fruit of bloemen plukken, het kan alle kanten op. Zorg dat waar je ook voor kiest het iets is waarbij je op je best bent. Als je van bepaalde locaties of activiteiten niet houdt, ga daar dan vooral niet heen of ga dat dan vooral niet doen. Op een eerste dat mag je best in je comfort zone blijven, zo ben je op je best!

#Praat mee.

Welke van bovenstaande tips vind jij het leukst? Heb jij misschien nog andere goede low-budget date ideeën?

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡

Volg Gastblogger Stephanie op Instagram: Struikuiltje

Bron afbeelding: Tumblr

Advertenties

Een gedachte over “Low-Budget Daten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s