Hoe zorg je ervoor dat fitnessen leuk blijft?

Auteur gastblogger Sophie.

Fitnessen, ik heb het al een aantal keer gedaan in mijn leven. Steeds begon ik ermee, maar stopte ik er ook weer mee. Ik begon altijd vol goede moed, stelde mezelf allerlei doelen die ik wilde bereiken, ik wilde minstens zoveel keer in de week gaan, etc. Maar op een gegeven moment kwam telkens de klad erin. Ik had er gewoon niet zoveel zin meer in, ik was een keer ziek geweest, de vriendin waar ik mee sportte ging niet meer mee of er was iets anders waardoor ik het langzaam liet versloffen. Ik ging steeds minder vaak, totdat ik op een gegeven moment helemaal niet meer ging.

Als dit voor jullie herkenbaar is, heb ik een aantal goede tips! Want bij mij is in 2016 de knop namelijk omgegaan. Ik ben fitnessen écht leuk gaan vinden en aan stoppen denk ik niet meer.

Motivatie tips:

#1 Concreet doel. Allereerst helpt het als je een duidelijk, concreet doel voor ogen hebt. Bijvoorbeeld 10 keer kunnen opdrukken of optrekken. Maar spieropbouw of het verminderen van je vetpercentage is ook een goed doel. Mijn doel in 2016 was om mijn vetpercentage te verlagen en een strakkere buik te krijgen. Door iedere maand de omvang van mijn taille, heupen en borstkas op te meten én mijn vetpercentage te meten, zag ik mezelf steeds dichter bij mijn doel komen. En uiteindelijk heb ik het behaald! Mijn doel voor 2017 is om spiermassa op te bouwen. Om de voortgang bij te houden, meet ik naast mijn taille, heupen en borstkast ook mijn armen en benen. Ook houd ik met behulp van een speciale weegschaal mijn spier- en vetpercentage bij.

Het gestelde doel moet haalbaar zijn en je moet het echt willen. Dat laatste is belangrijk, want iedereen die sport, kent de momenten waarop je een keer geen zin hebt. Denk op zo’n moment aan je doel, kom van die bank af, motiveer jezelf en zorg dat je je doel gaat behalen. En als je je doel behaald hebt, beloon jezelf dan met iets, bijvoorbeeld een bezoekje aan de sauna of nieuwe (sport)kleding.

#2 Vooruitgang. Wat ook helpt om fitnessen leuk te houden, is het bijhouden van je vooruitgang. Meet en weeg jezelf op het moment dat je start. Maak foto’s van jezelf waarop je lichaam goed te zien is. Meet en weeg jezelf een maand later weer. Maak ook nieuwe foto’s van jezelf. Als je hard hebt gewerkt, zie je vooruitgang. Deel die vooruitgang eventueel met vrienden of op Instagram. Ben niet te kritisch op jezelf en probeer blij te zijn met iedere vooruitgang die je hebt geboekt. Hier heb je zelf hard voor gewerkt!

Houd bij het fitnessen ook je vooruitgang bij. Dit doe je door het gewicht waarmee je traint bij te houden, maar ook het aantal herhalingen of het aantal seconden of minuten. Met hoeveel kg squat je en met hoeveel kg doe je de legpress? Hoe vaak kun je jezelf opdrukken? Hoeveel seconden of minuten kun je de ‘plank’ volhouden?

#3 Vergelijk jezelf alleen met jezelf. En misschien nog wel de allerbelangrijkste tip: laat je niet afschrikken door mensen die al een droomfiguur hebben of mensen die met zware gewichten trainen. Er zijn altijd sporters die zich vaker dan jij kunnen opdrukken of met meer kg kunnen squatten. Vergelijk jezelf alleen met jezelf! Ieder mens is anders en heeft talenten op andere vlakken en dat komt ook in de sportschool tot uiting.

#Praat mee.

Hoe blijf jij gemotiveerd om te blijven fitnessen? Welke tip spreekt je het meeste aan? En heb jij zelf nog tips om gemotiveerd te blijven sporten?

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡

Volg Gastblogger Sophie op Instagram: healthy_soof of via haar inspirerende website: healthysoof.wordpress.com

Bron afbeelding: Tumblr

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Hoe zorg je ervoor dat fitnessen leuk blijft?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s