Sportief topjaar!

Vandaag ben je beland op bladzijde 3 van 365 van jouw sportieve jaarboek. Je hebt dus nog een heel jaar voor je liggen. Heb je je sportieve doelen voor 2017 al concreet gemaakt? Want daar begint het mee. Misschien wil je 5 of 10 km gaan hardlopen of met je team landskampioen worden. Of ga je dit jaar leren skiën. Misschien heb je wel besloten dat je gaat deelnemen aan een buitenlandse yogareis.

Ik heb mijn doel gisteren vastgesteld: -2,5% bodyfat. Ik vind dat zelf een hele opgave maar aan de andere kant is er niks mis mee op de lat hoog te leggen. Ik zal maandelijks mijn vooruitgang (of achteruitgang) bijhouden. Daarnaast blijf ik natuurlijk 5/6 x per week sporten want dat ritme bevalt me uitstekend.

Wat is/zijn jouw doel(en) voor 2017?

Tips om in 2017 jouw doelen te behalen.

#1 Visualiseer je doel.

Bij de start van elke training stel je jezelf een doel. Of dat nu 5 km. hardlopen is, drie doelpunten maken of je beste tijd verbeteren is, dat maakt niet uit. Sluit kort je ogen, ‘zie’ hoe je dat doel gaat bereiken en voel de positieve energie door je lichaam vloeien. Laat dat gevoel niet los en start met de training of wedstrijd. Bij mij werkt het als volgt: nadat ik wakker word, blijf ik altijd een paar minuten liggen. En tijdens die paar minuten ga ik het programma voor mijn training visualiseren (oftewel doorlopen): op welk apparaat ga ik opwarmen, hoeveel circuits plan ik in en welke oefeningen ga ik doen. Vooraf mijn training visualiseren geeft me een prettig & voorbereid gevoel.

#2 Schep goede randvoorwaarden.

– Wel of geen warming-up? Dat is heel persoonlijk, de een duikt koud zijn training in terwijl de andere 10 minuten aan het rekken en stretchen is. Advies: doe wat je altijd doet anders verhoog je de kans op blessures. Als je een warming-up aan je training wilt toevoegen, bouw het dan langzaam op.

– Outfit. Kies voor de juiste schoenen en de juiste outfit. Afhankelijk van welke sport je beoefent, kies je welke kleding en schoenen je draagt. Zorg ervoor dat je kleding lekker zit en dit geldt extra voor je schoenen. Je wilt tijdens de training geen last krijgen van je voeten. Voor goede schoenen ga ik altijd naar een sportwinkel toe en test verschillende soorten schoenen. Speciale zooltjes in schoenen kan een wereld van verschil maken. Vergeet niet dat goed-zittende accessoires invloed kan hebben op jouw prestaties.

– Eet en drink het juiste. Het is belangrijk om je eet- en drinkpatroon af te stemmen op jouw doelen. Krijg je voldoende eiwitten, koolhydraten, vitamines en mineralen binnen? Op het internet zijn veel voedingsschema’s te vinden. Mijn tip: nooit klakkeloos een voedingsschema gaan volgen, luister goed naar je lichaam en let op je resultaten. De schema’s dienen natuurlijk wel als goede richtlijn.

→ Flow is het optimaal beleven van een moment!

#3 Ademen. Maar dan goed ademen. Het klinkt zo simpel maar aandacht geven aan je ademhaling terwijl je aan het sporten bent, is enorm belangrijk. Als je aandachtig met je ademhaling bezig bent, focus je je beter en verbeter je je energiebalans. En met een goede focus en energiebalans behaal je je doelen een stuk gemakkelijker.

->  Wees trots op jezelf zodra je je doel hebt behaald: je hebt er immers hard voor gewerkt!

#Praat mee.

Wat gaat ervoor zorgen dat 2017 voor jou een sportief topjaar wordt? Welke doelen heb je jezelf gesteld? En hoe wil je deze gaan bereiken?

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡

Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (40+, Fit, Healthy, Creative)

Bron afbeelding: Tumblr,© Irma Verschuur

 

Advertenties

6 gedachten over “Sportief topjaar!

 1. Zoaks ik ook op FB gezet heb.
  Een nieuw jaar weer een jaar knallen.
  Fit zijn en blijven.
  In maart, Juni en September weer Viking mud Run doen. Misschien nog een amud Master in April.
  Ik ben nog in de race voor Krav Maga instructeur.
  Het voetbal sezoen 2016/2017 goed afsluiten.
  Ik heb zin in 2017💪

  Like

 2. Zeker. Misschien niet ambitieus omdat ik 2016 bijna alles al gedaan heb. Behalve de Krav Maga dan dat is in 2017 wel mijn ambitie om dat erbij te gaan doen.

  Je bent trouwens welkom om in juni mee te doen met de Viking mud run ;-). 💪👍

  Like

 3. En al genoeg nagedacht?

  19km is goed te doen.
  Maar Pas op ik blijf streng ook dan. Zoals ik al op instragram schreef 😎😎😎😎

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s