2017 wordt een topjaar!

Een nieuw jaar, nieuwe kansen en de mogelijkheid om succes(voller) te worden. En succes kan in kleine dingen zitten maar je kan ook grote doelen stellen. De een wil zijn Engels verbeteren terwijl de ander aast op een promotie. Waar weer een ander een eigen bedrijf wil opzetten. Mijn doel in 2017 is om, als 40-plusser, nog meer mensen te inspireren op het vlak van fit(ness), health & de liefde. Hiervoor ga ik mijn blog-website en Instagram-account verder uitbouwen en ga ik op zoek naar interessante samenwerkingsverbanden. Wat is/zijn jouw doel(en) voor 2017?

Tips om in 2017 jouw doelen te behalen.

#1 Wakker worden en direct concrete doelen voor de dag stellen. Probeer ‘ik zou graag willen’ of ‘misschien kan ik’ te vermijden. Ga voor een proactieve benadering. Vandaag ga ik bijvoorbeeld tien nieuwe klanten werven, ruim ik mijn werkkamer op, ga ik dat goede idee bij mijn leidinggevende pitchen of ik app drie vrienden om vanavond mee te gaan tennissen (van de drie zegt er altijd wel eentje ja). Uit bed stappen en je doel waarmaken of op zijn minst een gedeelte van je doel waarmaken. Grotere doelen of lange termijn doelen kun je het beste opdelen in gedeelten, verlies hierbij het einddoel niet uit het oog.

#2 SMART. Maak je tussendoelen en je einddoel zo smart mogelijk (Specifiek – Meetbaar – Actueel – Realistisch – Tijdsgebonden). Een bruto omzetstijging van 24% in 2017 t.o.v. 2016 is smart. Meer verdienen in 2017 is logischerwijs niet smart. En een project succesvol afsluiten ook niet. Doelen smart maken is best een opgave. Steek hier tijd en energie in én zet je doelen op papier. Controleer dagelijks, wekelijks of maandelijks (afhankelijk van je doelen) de voortgang zodat je eventueel kan bijsturen. Misschien is het zelfs nodig om (tussen)doelen aan te passen.

#3 Hard werken en je doelen nastreven gaat vaak gepaard met (enige) stressgevoelens. Plan actief momenten van rust in. Neem de tijd voor een lunchpauze waarbij je je gedachten kan verzetten. En zit je zo diep in een dossier dat je door de bomen het bos even niet ziet, ga een stukje lopen. Dat kan buiten maar je kan natuurlijk ook een rondje door het kantoor lopen waarbij een korte stop bij het koffieapparaat een aanrader is. Voor of na het werk gaan sporten, werkt ook stressverlagend.

#4 Pieken en dalen. Om, met name, de grotere doelen te behalen, zal je pieken en dalen ervaren. Als je in de flow zit, vloeit er een fijn soort energie door je lichaam en lijkt alles vanzelf te gaan. Zodra je in de flow zit; doorgaan, zo veel mogelijk werk proberen te verzetten. Want zodra je uit die flow raakt, moet je 10 keer harder werken om dezelfde resultaten te bereiken. Het is van belang om altijd door te zetten, hoe moeilijk het op sommige dagen ook is om productief te zijn. Neem een keer een baaldag, maak je hoofd leeg en visualiseer je einddoel. ‘Think about why you started!’

#5 Gezond jouw doelen behalen. Ja, het is een inkoppertje maar voedsel heeft zijn weerslag op jouw energieniveau, denkvermogen en welbehagen. Maak tijd voor je eetmomenten en sta ‘s-avonds in de keuken. Dit is tevens een goede manier om even los te komen van het werk. Wees je bewust van de brandstof die je lichaam nodig heeft.

->  Wees trots op jezelf zodra een tussendoel of je einddoel hebt behaald: je hebt er immers hard voor gewerkt!

#Praat mee.

Wat gaat ervoor zorgen dat 2017 voor jou een topjaar wordt? Welke doelen heb je jezelf gesteld? En hoe wil je deze gaan bereiken?

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡

Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (40+, Fit, Healthy, Creative)

Bron afbeelding: Tumblr,© Irma Verschuur

 

Advertenties

8 gedachten over “2017 wordt een topjaar!

  1. Goede doelen heb je gesteld! Mijn voornemens zijn het uitbreiden van mijn blog en weer terug naar de gezonde en actieve leefstijl die ik een jaar geleden had. Succes met je doelen!

    Like

  2. Inderdaad wel een leuke inspirerende blog van jou. Ik ben benieuwd naar meer. Ikzelf heb geen al te grote doelen voor ogen. De laatste jaren had en heb ik maar 1 doel en dat was mijn kinderen ongehavend(bestaat dit woord wel ??)door mijn vechtscheiding te loodsen.dat is me gelukt ☺! Buiten het doel mijn kids zo goed mogelijk proberen op te voeden wil ik wat meer tijd aan mezelf ook besteden (klinkt mss egoistisch) ,ik heb mezelf te vaak weggecijferd en mensen over me heen laten lopen. 2017 wordt mijn jaar ☺, maar het is jullie ook allemaal gegund hoor 😉.veel succes! Mieke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s