Sportflirten.

 

Flirten kan en mag overal, dus ook op de sportclub. En er wordt véél geflirt onder het sporten. En ja, ook ik maak me daar weleens schuldig aan. En waarom ook niet? Of je nu online flirt of met die man/vrouw in de rij naast je bij de supermarkt. Flirten maakt het leven vaak net iets leuker. Nu heeft flirten in de sportschool een aantal voordelen maar helaas ook een paar nadelen. Daar dadelijk meer over.

Het is overigens wel belangrijk dat we flirten niet verwarren met het ongegeneerd bekijken van elk lichaam dat voorbijloopt. Dat laatste valt onder de noemer slechte manieren. Ik heb het nu over flirterige blikken over en weer, speelvol oogcontact of dat verlegen glimlachje richting die leuke man of vrouw. En nogmaals, er is niks mis mee, om in de sportschool je arsenaal flirttechnieken los te laten op die lekkere man of vrouw.

#Voordelen:

– Overal waar mensen actief met hun lichaam bezig zijn, hangt een bepaalde energie in de lucht. Je levert nu eenmaal een krachtsinspanning waar (veel) energie bij vrijkomt. Tel daarbij het testosteron (in hogere mate bij de man en in mindere mate bij de vrouw) en de endorfine (dat stofje waar je zo blij van wordt) bij op en je krijgt een unieke omgeving waarin volop geflirt kan worden.

– Als je sport in clubverband kom je, logischerwijs, in aanraking met andere mensen. En laat nou net die ‘aanraking’ belangrijk zijn. Want hoe gemakkelijk is het om elkaar tijdens het sporten aan te raken? Van een high-five na een doelpunt tot ‘wauw, wat een spierballen, mag ik eens voelen?’ De mogelijkheden zijn legio. Je moet natuurlijk wel een beetje durf hebben. Er bestaat dus een grote mogelijkheid tot flirten mét lichaamscontact. En zodra de ander het lichaamscontact toelaat, heb je al bijna beet!

– De meeste sportkleding zit redelijk strak en dat geeft je de kans om in te schatten hoe fit de ander is. En terwijl de een houdt van enorm gespierd a la bodybuilder-type, houdt de ander van fit met volle rondingen. Ook kun je snel inschatten hoe soepel of lenig de ander is. Zo kun je gemakkelijk bepalen wat jouw type is en dan kan het flirten beginnen!

– En je kan heel makkelijk contact maken. Stel degene waar jij je oog op hebt laten vallen een vraag: ‘Hoe lang ben je nog bezig op dit toestel?’ ‘Wil je me helpen met deze oefening?’ of ‘Wat zei de scheidrechter nou net?’ Als nieuweling kun je vragen of die leuke man of vrouw je wegwijs wilt maken in de sportclub. En als je een nieuwe hottie binnen ziet komen, kun je aanbieden om hem/haar rond te leiden of je maakt gewoon een praatje zodat hij of zij zich welkom voelt.

#Nadelen:

– Ok, sporten is leuk en belangrijk om fit te blijven maar je staat er niet altijd op je voordeligst op. Je trekt soms moeilijke gezichten, je make-up kan uitlopen (vrouwenkwaaltje) of het zweet breekt je uit waardoor je er minder charmant uitziet. Probeer tijdens en na de training met hem of haar te flirten zodat hij/zij ziet dat je er na een douche en een nieuw setje kleding er leuk en presentabel uit kan zien.

– Als single ervaar ik dit punt als groot nadeel van flirten tijdens het sporten. Er moet gewoon een oplossing voor worden gevonden! Iets in de trant van verschillende kleur handdoeken, in aparte gedeelten trainen of gewoon een sticker op je arm plakken. En waar heb ik het dan over? Over hoe moeilijk het in te schatten is of de ander single is. In het dagelijkse leven is het soms al moeilijk in te schatten of iemand vrijgezel is. Nu is dat tijdens het sporten nog moelijker. Bijna iedereen laat zijn/haar trouwring thuis. Logisch natuurlijk, maar dat maakt het uitkiezen van je flirt wel moeilijk. Hoe vervelend is het als je al even staat te flirten en je komt erachter dat hij/zij getrouwd is. Zonde van de moeite. Helaas is er geen gemakkelijke oplossing. Soms loop je gewoon een blauwtje. TIP: als je iets minder opzichtig flirt, lijkt het net alsof je gewoon interesse toont. Op deze manier kun je, eventueel, zonder al te veel gezichtsverlies afdruipen. (Deze methode werkt voor mij het beste.)

#Overige

Wat zijn jouw ervaringen met sportflirten?

#Praat mee.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡

Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (40+, Fit, Healthy, Creative)

 

Bron afbeelding: Tumblr,© Irma Verschuur

 

Advertenties

5 gedachten over “Sportflirten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s