Online-dating zenuwen.

 

Iedereen kan overvallen worden door zenuwen, de een heeft er wat meer last van dan de ander. Maar wat als jouw zenuwen in de weg staan in de zoektocht naar jouw nieuwe liefde? Wat als jouw zenuwen ervoor zorgen dat de date niet helemaal loopt zoals jij graag zou willen?

Zenuwen of zenuwachtig zijn: gespannen zijn of bang zijn dat iets verkeerd afloopt.

Zenuwen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je er niet toe komt om een datingprofiel aan te maken. Of dat je vindt dat jouw datingprofiel net niet goed genoeg is waardoor je het niet online durft te zetten. Het kan er ook voor zorgen dat je dichtslaat zodra er contact met je wordt gezocht.

In welke fasen kunnen zenuwen toeslaan en hoe word je je zenuwen de baas?

#1 Schrijf je je wel of niet in op een datingsite?

Bij het openen van een pagina van bijvoorbeeld Lexa, Relatieplanet of Tinder slaan de zenuwen al toe. Je vraagt je af of er wel iemand gaat reageren op je profiel. Een verminderd zelfvertrouwen hangt vaak samen met zenuwen. Probeer het stemmetje dat negatieve dingen over jezelf zegt, te negeren of om te buigen in iets positiefs. Ik begrijp dat dat gemakkelijker gezegd is dan gedaan. Het is een proces dat je in gang moet zetten. Telkens als die stem iets negatief zegt, buig het om naar iets positiefs. Op den duur wordt het een gewoonte en wordt die negatieve stem minder luid. Want onthoudt: jij bent uniek en daarom meer dan goed genoeg.

Tips:

– Zolang je achter de computer zit, kan er niks negatiefs gebeuren.

– Neem de tijd om een goed profiel op te stellen. (Lees mijn blogs: een online profiel aanmaken & hoe kies je de beste profielfoto’s) En roep eventueel de hulp in van een goede vriend(in).

– Je hoeft je profiel ook niet meteen online te zetten, neem er gewoon je tijd voor. Probeer niet te perfectionistisch te zijn in het schrijven van je profiel. Perfectionisme werkt slecht op de zenuwen. Probeer het schrijven van je profieltekst luchtig te benaderen. Kies anders voor een kortere tekst en goede foto’s zodat je de druk iets verminderd. Of kies voor minder foto’s maar een goede profieltekst, net wat goed bij jou past.

– Blijf dicht bij jezelf en beschrijf jezelf op een realistische manier. Oftewel blijf qua taalgebruik dicht bij jezelf en overdrijf niet te veel. Schrijf bijvoorbeeld niet op dat je creatief bent als je dat niet bent, of dat je easy-going bent terwijl je eigenlijk een controlfreakje bent, of dat je een dierenliefhebber bent terwijl je dat niet bent. Als je vanaf het begin open en eerlijk bent, hoef je niet zenuwachtig te zijn over de eigen optreden tijdens een date.

#2 Je profiel online zetten.

Iedereen kent het zenuwachtige gevoel net voordat je op een verzendknop drukt. Of het nu gaat over die sollicitatiebrief die je mailt of een aanvraag voor een bouwvergunning. Iets definitief maken kan spannend zijn. En zo ook je onlineprofiel. Want zodra je je profiel online zet, ben je zichtbaar voor anderen. Maar bedenk je dat dát ook het doel is. Probeer de zenuwen van je af te schudden en druk op die knop. Want wat is nou het ergste dat je kan overkomen? Probeer het rationeel te bekijken.

Tip: als je toch niet tevreden of onzeker bent over je profiel, zet je profiel op pauze. Verbeter je profiel en probeer het nog een keer. Rome is ook niet in een dag gebouwd.

#Praat mee.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡

Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (40+, Fit, Healthy, Creative)

 

Bron afbeelding: Tumblr,© Irma Verschuur

 

Advertenties

2 gedachten over “Online-dating zenuwen.

  1. Amper 40, hectisch jaar voor de boeg, paleo met hier en daar chocolade (oke, ook n blokje kaas en snel dat handje chips naar binnen) anders hou ik t niet vol, beweging blijft bij 3x rondje met de hond en wat opdrukken en dan een volgverzoek via Insta. Wat ’n timing! Een extra motivatie…..thanks!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s