Minst leuke date van 2016!

 

En tegenover de leukste date staat natuurlijk de minst leuke date. Maar waarom krijgt juist deze date de titel ‘minst leuke date’? Misschien wel omdat er van alles misging. Misschien waren de verwachtingen te hoog gespannen of juist niet. De man in kwestie was alleraardigst maar helaas ging er van alles mis die avond. Dus ter lering en vermaak deel ik mijn ervaring met je. En omdat ik, op dit moment, geen contact met deze man heb, zal ik hem niet bij naam noemen.

 Niet zo leuk of juist heel grappig?

Onze eerste ontmoeting vond plaats op tweede kerstdag 2015. We waren beide op een groot kerstfeest in Den Bosch. Een week later ontmoetten we elkaar weer op een Oudjaarsfeest. Samen met onze vrienden hebben we het nieuwjaar ingeluid. Vroeg in de ochtend, wisselden we telefoonnummers uit en twee weken later stond onze eerste date gepland.

Date.

Het was half januari toen ik bij hem binnenstapte. Ik had ervoor gekozen om geen dikke wintertrui aan te trekken maar gewoon een leuk shirt. Op het moment dat ik mijn jas uittrok, trok er een koude rilling door mijn lichaam.

Koud.

Eenmaal in de woonkamer viel mijn oog op de thermostaat; 16 graden. Terwijl mijn autoruiten alweer bijna bevroren waren, want ja, zo koud was het buiten, stond ik binnen te rillen. En nu moet ik eerlijk bekennen dat ik het niet zo goed doe met kou, mijn lichaam blokkeert dan een beetje waardoor mijn gezellige ik op een laag vuurtje komt te staan. (Ik ben ook niet perfect…) Gelukkig was hij al aan het koken dus ik ging dicht bij het fornuis staan. Het gesprek verliep enigszins moeizaam, hij was druk aan het koken en ik mezelf aan het opwarmen. Zo nu en dan liet hij vallen dat hij erg goed kon koken waarop mijn reactie was dat de verwachtingen hooggespannen waren.

Niet lekker.

Toen we eenmaal aan tafel zaten, schepte hij onze borden goed vol: witvis, gekookte aardappelen en gemengde groente. Aangezien ik best aardig kan koken, maar mezelf nog net geen chef mag noemen, vind ik het moeilijk om iemand anders creatie negatief te beoordelen. Maar helaas, het was gewoon niet lekker. Het eten was niet gekruid en dus erg flauw. De groente waren pap en de vis had ook iets te lang op het vuur gestaan. Uit fatsoen heb ik een paar hapjes op. Toen hij vroeg wat ik van het gerecht vond, kon ik niks anders dan eerlijk zijn. Ik ben nu eenmaal niet van het liegen of mooi weer spelen. Mijn reactie was dat het niet helemaal mijn smaak was. Al met al kwam dit de sfeer ook niet ten goede.

Hij verraste me wel een heerlijk toetje: luxe chocoladepudding. Te vinden in het koelschap van de Albert Heijn. Desalniettemin genoot ik ervan.

Het was inmiddels lekker warm en we verhuisden van de eettafel naar de bank waar we genoten van een heerlijk wijntje. De aantrekkingskracht laaide weer op en we zoenden elkaar.

Geen match.

Even later maakte ik mezelf los van hem en flapte er het volgende uit: ‘dat zoenen gaat niet zo lekker he?!’ Ja, ok, niet erg tactisch, hand ik eigen boezem. Maar het zoenen was echt niet goed! Ik kreeg het idee dat hij me wilde opeten. Misschien had hij ook nog honger…

Hoe aardig, charmant en slim hij ook is, hierin waren we geen match. De toon was gezet, er was geen weg terug. En veel vroeger dan gepland was dit echt het einde van de date. Daar waren het beide wel over eens.

Ik weet niet wat jullie ervaring is, maar soms gebeuren er dingen op een date die je niet had verwacht, waardoor het moeilijk is om positief te blijven.

We hebben op een goede manier afscheid van elkaar genomen. En gelukkig hebben we samen nog even om de date gelachen.

 #Praat mee.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡

Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (40+, Fit, Healthy, Creative)

Bron afbeelding: Tumblr,© Irma Verschuur

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s