Blijf happy & gezond in deze donkere maanden.

 

Woensdag, 21 december is de kortste dag van 2016. Het geeft meestal niet zoveel energie als het maar een beperkt aantal uren licht is. De maand december komen de meeste mensen wel goed door. Er is voldoende afleiding: sinterklaas, de kerstdagen, kerstborrels of een vroege wintervakantie. Maar zodra we een paar dagen in januari zitten, beginnen de meeste van ons toch wat te morren. Want de eerste twee maanden van het jaar worden toch vaak gezien als de minst gezellige maanden van het jaar. En hoe blijf je dan happy & gezond? Hoe zorg je ervoor, nu een winterdipje op de loer ligt, dat je je energielevel op een goed niveau houdt. Met de volgende tips kom de je wintermaanden misschien iets gemakkelijker door.

 Top 5.

#1 Ontspan voldoende.

Iedereen ontspant op zijn eigen manier. De een kiest voor een dag sauna terwijl de ander zich warm aankleedt en uren met de hond gaat wandelen. Of je kiest voor een paar dagen skiën en glühwein drinken. Maar bijvoorbeeld met een goed boek de bank op, is ook een goed idee. Zodra de sneeuw uit de hemel komt vallen, kies ik er weleens voor om een dag binnen te blijven. De bank op met een spannend boek en warme chocolademelk. Wat je ook kiest, plan momenten van ontspanning in.

Dit komt je lichaam en geest ten goede.

#2 Eet gezond.

Vele zullen zich hierin herkennen: met de sinterklaas te veel chocolade gegeten, rond de kerstdagen genieten van het heerlijke eten en de wijn én om het jaar goed af te sluiten, sla je op Oudjaarsavond de oliebollen en de champagne ook niet af. In januari zijn een paar balansdagen geen overbodige luxe. Niet alleen om op gewicht te komen of te blijven maar ook om extra energie van te krijgen. Want hoe lekker al die hapjes en drankjes ook waren, het zijn niet de energiebronnen die ons lichaam in deze donkere dagen zo hard nodig heeft.

Luister naar je lichaam en kies gezond.

#3 Bewegen.

Tijdens het bewegen, en dat kan wandelen, fietsen, zwemmen of schaatsen zijn, maakt je lichaam stofjes aan waar je blij van wordt. Zeker na een goede training voel je je aangenamer en minder stressvol. En als de koude wind langs de ramen giert, shop ik mijn sportkleding gemakkelijk online. Ik kies vaak voor kleurrijke sportkleding, daar word ik net iets gelukkiger van.

Kies een activiteit die bij je past en kom regelmatig van die bank af.

#4 Niet te streng zijn.

Januari is dé maand van de goede voornemens. Veel voorkomende voornemens zijn stoppen met roken, starten met sporten en gewicht verliezen. Een voor een goede voornemens en blijf gemotiveerd om jouw doelen te behalen. Maar op sommige dagen zit het gewoon even niet mee. En als het niet lukt om te gaan sporten of je eet toch dat extra koekje, verlies dan niet meteen je motivatie. Dit kan nou eenmaal gebeuren. Sta dan even bewust stil bij je keuze en pak de volgende dag meteen de draad weer op.

Houd vast aan je doel en ga ervoor!

#5 Daten.

Voor de singles onder ons: ga daten. Blijf zeker niet alleen thuis zitten. Veel singles schrijven zich in december in op datingsites en nemen dan voor een paar maanden een abonnement. Je bent dus niet de enige die op date wilt. En voor de koppels: ga ook daten. Samen wel te verstaan. Plan regelmatig een leuke date-avond. En probeer samen nieuwe activiteiten uit.

Kom uit je comfortzone.

 #Overige

Vele van ons zijn blij als het voorjaarszonnetje zich weer laat zien. Maar helaas moeten we daar nog even op wachten. Tot die tijd: geniet van het winterseizoen en probeer bovenstaande tips om happy en gezond te blijven.

 #Praat mee.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡

Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (40+, Fit, Healthy, Creative)

 

Bron afbeelding: Tumblr,© Irma Verschuur, Dit is een advertorial.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s